پیش بینی می شود قیمت مسکن در نتیجه رکود حدود ۳۰ درصد کاهش داشته باشد

مشاور وزیر مسکن در دولت دهم گفت: یکی از عوامل گرانی مسکن کمبود عرضه آن در کشور است، وزیر سابق راه و شهرسازی دولت روحانی اعتقادی به مسکن سازی نداشت و اقدامات عملیاتی انجام نمی داد، در شرایط کنونی هم پیش بینی می شود قیمت مسکن در نتیجه رکود حدود ۳۰ درصد کاهش داشته باشد.

به گزارش مرور نیوز، مشاور وزیر مسکن در دولت دهم با اشاره به اینکه افزایش قیمت مسکن تحت عامل مختلفی است، گفت: یکی از این عوامل، کمبود عرضه مسکن در کشور است، زیرا در شرایط کنونی سالانه یک میلیون واحد مسکونی باید ساخته شود که شامل نوسازی، مسکن اجتماعی، و ساخت وسازهای بخش خصوصی است و در سال های گذشته تعادل لازم بین عرضه و تقاضا وجود نداشته و همین مساله منجر شد مسکن از کالای مصرفی تبدیل به کالای سرمایه ای شود و با سایر بازارهای سرمایه ای همچون بورس، بازار طلا و ارز و ... رقابت کند، به همین دلیل تورم این بازار قابل کنترل نبود.

مقداد همتی با بیان اینکه در حال حاضر کمبود عرضه قیمت مسکن را بالا نگه می دارد، افزود: وقتی تقاضا در بازار وجود داشته باشد عملا مانع از کاهش قیمت ها می شود و این نشان می دهد که جنس رکود بازار مسکن ، تورمی است و از آنجایی که زمین نقش اساسی در این بازار خاص است، بشدت این بازار را متفاوت از سایر بازارها می کند و نمی توان اتفاقاتی را که در بازارهای دیگر می افتد را انتظار داشت در بازار مسکن هم رخ دهد، برای نمونه قیمت ارز از ۳۰ هزار تومان به ۲۲ هزار تومان کاهش یافته اما قیمت مسکن تغییر چندانی نکرده است.

قیمت مسکن با نرخ دلار ۲۲ تومانی همخوانی دارد؟

او با بیان اینکه به نظر می رسد که در شرایط کنونی قیمت مسکن با نرخ دلار ۲۲ تومانی همخوانی دارد، اظهار کرد: قیمت مسکن در تهرانپارس هم اکنون حدود متری ۲۷ میلیون است در حالی که قبلا تا متری ۳۳ میلیون تومان هم رفته بود و الان کسانی که بخواهند مسکن بفروشند باید زیر قیمت عرضه کنند.

مشاور وزیر مسکن در دولت دهم با بیان اینکه در حال حاضر پیش بینی می شود قیمت مسکن در نتیجه رکود حدود ۳۰ درصد کاهش داشته باشد، اظهار کرد: تاثیری که مصوبات دولت و مجلس در بخش مسکن دارد بستگی به شکل اجرای آن دارد و نمی توان گفت که فروش مصالح با قیمت تمام شده چقدر روی بازار تاثیر دارد، زیرا هنوز معلوم نیست که آیا اجرایی می شود یا خیر و اینکه چقدر در قیمت تمام شده آپارتمان تاثیر خواهد داشت.

او با انتقاد به اینکه وزیر سابق مسکن دولت روحانی هیچ اعتقادی به ساخت و ساز نداشت و بیشتر از اینکه به دنبال کار کردن و خدمت باشد به دنبال ژست گرفتن بود، گفت: در وزارت مسکن راه و شهرسازی ۷۰ درصد کار عملیاتی است و ۳۰ درصد به صورت ستادی انجام می شود، اما در دوره وزیر قبلی وزارت راه و شهرسازی ۹۰ درصد به صورت ستادی عمل می کرد و این مساله باعث شد که وضعیت مسکن در ایران به اینجا ختم شود.

دلایل افزایش گرانی ملک در تهران نسبت به سایر شهرستان ها

او درباره دلایل افزایش گرانی ملک در تهران نسبت به سایر شهرستان ها گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد از منابع مالی کشور در تهران گردش دارد، از این رو مهاجرت به تهران افزایش یافته و این افزایش قیمت در نتیجه همین عمل است، بنابراین افزایش قیمت مسکن در پایتخت نسبت به سایر شهرها بیشتر است، از این رو برای حل این مشکل باید مسائل جمعیتی و مهاجرتی را حل کرد، زیرا در حال حاضر هر فردی که در تهران دانشگاه قبول می شود دیگر به شهرستان خود بر نمی گردد، چراکه در صورت بازگشت با مشکل بیکاری مواجه می شود.

مشاور وزیر مسکن در دولت دهم  درباره تفاوت قیمت ساخت مسکن در تهران و سایر شهرستان ها اظهار کرد: با توجه به اینکه ۸۰ درصد قیمت مسکن در تهران مربوط به زمین است، ۲۰ درصد دیگر مربوط به قیمت مصالح و هزینه ساخت و ... خواهد بود، اما در شهرستان ها قیمت زمین در هزینه تمام شده ملک کمتر است، به همین دلیل نسبت تاثیر مصالح ساختمان به قیمت تمام شده بیشتر است، به همین دلیل نمی توان نسبت ثابتی را برای تاثیر هزینه مصالح ساختمانی در قیمت تمام شده در نظر گرفت.