پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه شرکتهای معدنی و صنعتی گلگهر و چادرملو سهامی عام برای سال منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۹، سود قابل توجهی در میان سهامداران این دو شرکت تقسیم گردید و فولاد مبارکه نیز موفق به حفظ کرسی خود در بورس کالای ایران شد.
به گزارش مرور نیوز، در هفته جاری مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت بورس کالای ایران، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و شرکت معدنی و صنعتی گلگهر برگزار شد.
روز شنبه و از ساعت ۹ صبح مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در سالن وزارت کشور برگزار شد. این مجمع برای سال منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ با حضور ۸۰.۸۸ درصدی سهامداران برگزار شد.
امیرحسین نادری ریاست مجمع، آقایان مرتضی شبانی، محمدحسن صبوری به عنوان ناظران مجمع و دکتر زیدآبادی دبیر مجمع بودند.
ایمان عتیقی مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در این مجمع اظهار کرد: در سال ۹۹ حدود ۱۵.۳ میلیون تن کنسانتره و ۱۲.۲ میلیون گندله و ۴ میلیون آهن آسفنجی تولید کرده است.در واقع سال ۹۹ این شرکت سهم تولید ۴۲درصدی کنسانتره و ۲۷ درصدی گندله را به خود اختصاص داد.
وی ادامه داد: در ۳ ماهه اول امسال نیز، شرکت گلگهر ۱۴ درصد رشد تولید و ۲۲۰ درصد رشد فروش داشته؛ همچنین گلگهر در سال ۹۹ بیش از ۲۹ هزار میلیارد تومان درآمد اصلی و دارایی شرکت ۶۳ درصد و سود ناخالص تلفیقی نیز رشد ۱۹۲ درصدی داشته است.
وی افزود: شرکت گلگهر در بحث مزیت منطقه ای جزو محدود شرکتهایی است که در زنجیره فولاد انجام میدهد.
وی تصریح کرد: در شرکتهای زیر مجموعه هم ۴ درصد شمش را در دستور کار داریم. گلگهر در سال ۹۹ جزو شرکتهایی بود که بیشترین تولید کنسانتره و گندله را به خود اختصاص داد.
به گفته وی، شرکتهای زیادی در چند سال اخیردر مجموعه گلگهر ایجاد شدند که در ۳ بخش تولید زیرساخت و پشتیبانی تولید هستند.
مدیرعامل گلگهر ادامه داد: همچنین ایجاد ۲ نیروگاه در مجموعه گهر انرژی دیده شده، تامین آب خلیج فارس و شرکت توسعه عمران منطقه شرکت نیز در برنامه های گلگهر تعریف شده است.
به گفته وی، گلگهر پنجمین شرکت در بورس است و برای بازدهی کگل برنامه های خوبی داریم که یکی از آنها در ۴۰ روز آینده انجام می شود و گهر ترابر و جهان فولاد را به بورس وارد میکنیم.
وی ادامه داد: همچنین مجوز معدن شماره ۳ جنوبی از ایمیدرو گرفته شده است. تکمیل زنجیره فولاد و تامین سنگ، بهینه سازی و تنوع تولید محصولات غیر فولادی در برنامه های ما قرار دارد.
عتیقی گفت: درآمدهای عملیاتی گلگهر در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ به میزان ۱۲۵ درصد و سود ناخالص ۱۱۴ درصد رشد داشته است. همچنین سود عملیاتی این شرکت رشد ۱۱۹ درصدی را به ثبت رسانده است.
به گفته وی، در نهایت میزان سود خالص به مقدار ۱۴۱.۶۰۳.۲۸۲ میلیون ریال شده است که در مقایسه با سال ۹۸ رشد ۱۱۷ درصدی را به ثبت رسانده است.
مدیرعامل گلگهر افزود: در بخش فروش نیز شرکت گلگهر رشد ۹ درصدی در مقایسه با سال ۹۸ داشته است. به این شکل که ۲ درصد در فروش گندله و ۳۶ درصد در کنسانتره رشد فروش به ثبت رسیده است.
تقسیم ۱۳۰ تومان سود به ازای هر سهم کگل
امیر حسین نادری، رئیس مجمع، نیز گفت: شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در شرایط سخت تحریم یکی از دورههای طلایی خود را گذرانده و این شرکت کارنامه مثبتی در مجموعه و زیر مجموعههای خود داشته است. چراکه شرایط سختی در کشور داریم و در کل مجموعههای گلگهر این افتخار را آفریدند.
در پایان این مجمع، برای هر سهم کگل ۱۳۰ تومان سود تقسیم شد که از این بابت ۱۰۰۰ میلیارد تومان سود برای فولاد مبارکه اصفهان شناسایی گردید. روزنامه کثیر الانتشار هم دنیای اقتصاد و اطلاعات انتخاب شدند.
گل گهر در مجمع شرکت بورس کالای ایران که انتخابات هیات مدیره در دستور کار آن قرارداشت، شرکتهای فولاد مبارکه، کارگزاری سی ولکس، فولاد خوزستان، ذوب آهن، کارگزاری بانک کشاورزی، تامین سرمایه تمدن و تاپیکو به مدت ۲ سال انتخاب شدند.
همچنین از ساعت ۱۶ شنبه ۱۲ تیرماه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی وصنعتی چادرملو در سالن تلاش پارک وی چادر ملو برگزار شد. این مجمع برای سال منتهی به ۳۰اسفند ۱۳۹۹ که با حضور ۸۵.۴۹ سهامداران در آن برگزار شد، حسین مدرس خیابانی به عنوان رییس مجمع، امیرحسین نادری و محمد حسن صبوری به عنوان ناظرین و ناصر تقی زاده دبیر مجمع انتخاب شدند.
ناصر تقیزاده مدیرعامل شرکت چادرملو در این مجمع گفت: سال ۹۹ سال بسیار خوبی برای چادرملو بوده است، به طوریکه تولید ۲۲درصد کنسانتره کشور، ۸ درصد گندله و ۸.۲ درصد شمش فولادی توسط گروه چادرملو به ثبت رسیده است. همچنین شرکت چادرملو با رشد ۱۹ درصدی در تولید کنسانتره در سال ۹۹ رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: در تولید گندله نیز رتبه پنجم (۳میلیون و ۷۰۰ هزارتن) و رشد ۳ درصدی را به ثبت رسانده است. همچنین رشد ۱.۵ درصدی در تولید آهن اسفنجی و رتبه چهارم را کسب کرده و شمش فولادی به میزان یک میلیون و ۲۵هزارتن تولید کرده است.
به گفته وی، شرکت چادرملو امسال تا به امروز رشد مناسبی داشته و برنامه ۳میلیون تنی در قالب دو طرح ۱.۵ میلیون تنی را داریم که اسناد مناقصه آن آماده شده است.
تقی زاده گفت: در ۳ ماهه اول امسال، با فروش ۱۰میلیون تن محصولات شرکت نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد فروش ۱۶.۵ درصدی داشته؛ همچنین حاشیه سود خالص به ۶۶ درصد رسیده است.
تقی زاده افزود: شرکت چادرملو خوشبختانه طرحهای متعددی دارد که از جمله آنها می توان به انتقال آب خلیج فارس و ساخت کارخانه گندله سازی اشاره کرد. همچنین اکتشافات زیادی در آنومالی d۱۹ انجام شده و باطله برداری در حال انجام است و امیدواریم ۱۷۰ میلیون تن ذخیره جدید داشته باشیم. البته آنومالی های مختلف را برای بالا بردن ذخیره به کار میگیریم.
به گفته وی، مشارکت و بهره برداری در یک معدن با ظرفیت ۸۰۰ میلیون تا بالای یک میلیارد تن در استرالیا نیز در برنامه های این شرکت است تا از آن برای طرحهای فولادی چابهار استفاده کنیم.
تقی زاده افزود: مشارکت با آهن و فولاد غدیر، احداث کارخانه مگامدول با شرکتهای توسعه معادن و فولاد مبارکه و ... در اردیبل نیز در برنامه های چادرملوست.
وی ادامه داد: این شرکت در سال گذشته تولید ۱۱.۲ میلیون تن کنسانتره و ۳.۸ میلیون تن گندله را ثبت کرد و به بالاترین رکوردهای تولیدی خود دست یافته است.
وی تصریح کرد: در زمینه تولید کنسانتره و گندله دو پروژه در دست اقدام داریم که شامل یک واحد چهار میلیون تنی کنسانتره و یک واحد پنج میلیون تنی گندله است.
۲۱۳ تومان سود به ازای هر سهم کچاد تقسیم شد
به گفته مدیرعامل چادرملو؛ این شرکت سال گذشته توانست بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشد که در مقایسه با سال پیش از آن بیش از ۱۷۰ درصد رشد نشان میدهد.
تقی زاده افزود: طرحهای جانبی دیگری نیز تعریف شده که شامل طرح احداث دو نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی در شهرستان بهاباد و شهرستان اردکان به ظرفیت کل ۲۰ مگاوات، طرح احداث کارخانه فروآلیاژها، طرح احداث کارخانه آجر نسوز، احداث کارخانه سرباره در مجتمع صنعتی، احداث کارخانه باطله در مجتمع معدنی و... است.
همچنین در پایان این مجمع به ازای هر سهم ۲۱۳ تومان سود تقسیم شد که حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان سود نقدی نیز نصیب شرکت فولاد مبارکه شد.
گفتنی است، موسسه حسابرسی وانیانیک تدبیر به عنوان حسابرس اصلی و موسسه حسابرسی دش و همکاران به عنوان حسابرس علی البدل انتخاب شدند. دنیای اقتصاد و جهان صنعت نیز به روزنامه های کثیرالانتشار انتخاب شدند.
کرسی فولاد مبارکه در بورس کالای ایران حفظ شد
همچنین از ساعت ۹ صبح روز یکشنبه ۱۳ تیرماه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت بورس کالای ایران در سالن رازی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد. در این مجمع حامد سلطانی نژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران، درخصوص عملکرد این شرکت در سال گذشته گفت: حجم و ارزش معاملات بازار فیزیکی بورس کالای ایران از تاسیس تا پایان سال ۹۹ روند روبه صعودی داشته و در سال ۹۹ با رشد ۳۳.۴ درصدی همراه شده است.
وی ادامه داد: درآمد حاصل از کارمزد معاملات در سال ۹۹ به میزان ۳,۵۳۹,۰۹۴ میلیون ریال بوده است که این عدد در سال ۹۸ به مقدار ۱,۳۳۱,۶۱۷ میلیون ریال بوده و میبینیم که با رشد ۱۶۵ درصدی همراه شده است.
به گفته مدیرعامل بورس کالای ایران، در زمینه جمع درآمدهای عملیاتی نیز رقم ۲,۶۱۲,۳۱۳میلیون ریال بوده است که این عدد در سال ۹۸ به مقدر ۱,۳۸۱,۴۲۷میلیون ریال بوده است و با رشد ۸۹ درصدی همراه گشته است.
سلطانی نژاد نگاهی بر میزان سودهای حاصل شده در سال ۹۹ نیز داشت و گفت: سود خالص بورس کالای ایران به مقدار ۲,۷۳۶,۶۱۰ میلیون ریال بوده که در مقایسه با سال ۹۸ که عدد ۱,۱۰۱,۱۸۵ میلیون ریال به ثبت رسیده با ۱۴۸.۵ درصدی همراه شده است. همچنین سود پایه هر سهم نیز در سال ۹۹ به میزان ۱۰۹۵ریال بوده که در مقایسه با ۴۳۰ ریال سال ۹۸ رشد قابل توجه ۱۵۴درصدی را به ثبت رسانده است.
وی تصریح کرد: در معاملات بازار فیزیکی طی سالهای ۹۸ و ۹۹ مشاهده میکنیم که بیشترین درصد تغییرات مربوط به محصولات صنعتی و معدنی بوده است؛ به این صورت که از حجم ۹۷۰۱ هزارتن در سال ۹۸ به ۱۳۷۳۸ هزار تن رسیده و ۱۷۱ درصد رشد داشته است. همچنین بعد از این دست از محصولات، حجم معاملات طلا رشد چشمگیر ۱۵۷ درصدی داشته و از ۵۳۱ هزارتن به ۶۷۵ هزار تن رسیده و در رتبه سوم نیز محصولات پتروشیمی با تغییر ۹۶درصدی از ۴۶۱۵هزارتن به ۵۱۴۲هزارتن رسیده است.
مدیرعامل بورس کالای ایران افزود: در مجموع میتوان گفت که کل معاملات فیزیکی صورت گرفته در سال ۹۹ با رشد ۱۲۷ درصدی همراه گشته اند. در واقع در معاملات بازار فیزیکی در همه گروهها به جز محصولات کشاورزی حجم معاملات با افزایش همراه بوده است. به طوری که میتوان گفت طی سال ۹۹ بیش از ۳۳ میلیون تن انواع محصولات به ارزش ۳,۱۲۶هزار میلیارد ریال معامله شده که به لحاظ ارزش از رشد ۱۲۷درصدی و به لحاظ حجم از رشد ۲۷درصدی برخوردار بوده است.
سلطانی نژاد همچنین در خصوص آمار محصولات صنعتی و معدنی در سال ۹۸ و ۹۹ نیز گفت: فولاد از لحاظ ارزش ۱۹۵درصد و از نظر حجم ۳۶.۸درصد تغییرات مثبت داشته است. میزان معاملات صورت گرفته در سال ۹۹ به مقدار ۱۲۴۳۹ هزار تن و به ارزش ۱,۳۰۹,۰۸۳ میلیون ریال بوده و این اعداد به ترتیب در سال ۹۸ به میزان ۹۰۹۱ هزار تن و ۴۴۴,۰۵۸ میلیون ریال به ثبت رسیده اند.
وی ادامه داد: سنگ آهن نیز به عنوان یکی از مواد معدنی مهم در صنایع فولادی کشور در سال ۹۹ به مقدار ۵۰۵ هزارتن معامله شده و ارزش آن ۶,۹۶۱ میلیون ریال بوده، در نتیجه میتوان گفت که به لحاظ حجم معاملات از رشد ۳۳۹درصدی و از لحاظ ارزش نیز ۱۰۱۲ درصد تغییر داشته است.
به گفته مدیرعامل بورس کالای ایران، این شرکت درخصوص منابع تخصیص یافته با پروژه های مرتبط با راهبردهای خود مواردی مانند: مشتری مداری با رویکرد بهبود کیفیت در خدمات، توسعه نشان تجاری و ترویج کارکردها و فرهنگسازی با رویکرد توسعه پایدار، توسعه و تنوع خطوط کسب و کار بورس کالا، تعمیق بازارهای موجود و توسعه دارایی های پایه جدید بر روی ابزارهای فعلی با رویکرد بازاریابی؛ توسعه متوازن در تعامل با نهادهای حاکمیتی سیاستگذار و نظارتی ضمن حفظ هویت مستقل بورس کالا، توسعه تعاملات و همکاری ها با نهادهای مالی، توسعه و ارتقا سیستم ها و روشها را در دستور کار قرار داده است.
گفتنی است در پایان مجمع، مبلغ ۱۵۰ ریال به ازای هر سهم سود نقدی بین سهامداران تقسیم شد.