عده ای همچنان به دنبال انحصار و استفاده از رانت های داخلی برای استفاده از امکاناتی همچون وام های کلان، ارزهای دولتی و ... هستند تا به نام تولید ملی بهره مند شوند.
به گزارش مرور نیوز، در شرایط فعلی که صنعت کشور با چالشهای زیادی دست بهگریبان است، تنها مولفه توسعه و افزایش کارایی این صنعت، ورود ماشینآلات جدید با تکنولوژی بالا و بهروز است، اما عده ای همچنان به دنبال انحصار و استفاده از رانت های داخلی برای استفاده از امکاناتی همچون وام های کلان، ارزهای دولتی و ... هستند تا به نام تولید ملی بهره مند شوند.
عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه تحریمها و رکود اقتصادی از دلایل اصلی و مهم توسعهنیافتگی صنعت کشور است، گفت: اعمال تحریمها و رکود اقتصادی در کشور باعث شده ماشینآلات جدید وارد کشور نشود و از آنجا که ماشینآلات موجود درکشور قدیمی و فرسوده هستند، صنعت کشور نتوانسته است توسعه لازم را پیدا کند.
فریال مستوفی با بیاناینکه ماشینآلات فعلی قدیمی و فاقد بهرهوری لازم است، اضافه کرد: هرچقدر تکنولوژی ماشینآلات بهروزتر باشد، علاوه بر افزایش بهرهوری، کیفیت تولید نیز ارتقاء مییابد.
مستوفی با تاکید براینکه توسعه صنعتی کشور نیازمند ورود ماشینآلات جدید است، توضیح داد: در شرایط فعلی که صنعت کشور با چالشهای زیادی دست بهگریبان است، تنها مولفه توسعه و افزایش کارایی این صنعت، ورود ماشینآلات جدید با تکنولوژی بالاتر و بهروزتری است.
او با بیاناینکه تکنولوژی جدید زمینه بهبود تولید را فراهم میکند؛ گفت: ورود ماشینآلات جدید نیاز اصلی کشور است و تنها زمانی میتوان به توسعه صنعتی در کشور دست پیدا کرد که ماشینآلات جدید وارد کشور شوند. در واقع ورود تکنولوژی جدید به کشور، تولید داخل را ارتقاء میدهد، در شرایط کنونی متنوع نبودن ماشینآلات صنعتی و نبود توانایی در تولید از دیگر دلایلی است که باعث شده صنعت کشور نتواند آنطور که باید و شاید توسعه پیدا کند.
او اضافه کرد: هرچند در برخی زمینهها مجهز به تکنولوژی هستیم اما به دلیل محدودیت در امکانات و نداشتن دانش فنی قادر به تولید ماشینآلات صنعتی نیستیم به همین دلیل برای توسعه صنعت کشور نیازمند رفع تحریمها و ورود ماشینآلات جدید به کشور هستیم.
مستوفی تحریمها را عاملی مهم در توسعه نیافتگی صنعتی توصیف کرد و گفت: در صورت امضای برجام و رفع تحریمها و ورود ماشینآلات جدید با تکنولوژی برتر به کشور نه تنها کیفیت و کارایی محصولات داخلی افزایش مییابد بلکه تولید داخلی نیز ارتقاء پیدا خواهد کرد. اما درغیر این صورت شاهد افزایش قیمت محصولات خواهیم بود.
او تاکید کرد: زمانی که ماشینآلات صنعتی بهرهوری لازم را نداشته باشد، قیمت محصولات افزایش مییابد اما در مقابل ماشینآلاتی که تکنولوژی بهروزتری داشته باشند، موجب کاهش قیمت محصولات خواهد شد. به عنوان مثال قیمت محصولات در ماشینی که هر ساعت ده تن تولید میکند با ماشینی که در ساعت 5 تن تولید میکند، متفاوت است. به بیانی دیگر؛ قیمت کالاها در ماشینی که بیشتر تولید میکند کمتر از ماشینی است که تولیدات کمتری دارد.
او در پایان به این نکته نیز اشاره کرد که تکنولوژی برتر هزینههای برق، آب و ... را کاهش داده و تاثیر بیشتری برکیفیت تولید و بازدهی آن خواهد داشت.