روش های بسیاری به منظور صرفه جویی آب در منزل وجود دارد که علاوه بر کاهش هزینه ها می توان آن را برای نسل های بعدی نیز ذخیره‌سازی کرد.

به گزارش مرور نیوز، صرفه جویی در مصرف آب یکی از دغدغه‌های انسان امروز است و برای هر فردی یک امری واجب؛ حتی اگر در منطقه ای زندگی کنید که پرآب باشد. منابع آب در جهان محدود هستند و هر روز کمتر و کمتر می شود.

خشکسالی که حدودا از چهار سال گذشته همزمان با بروز تغییرات اقلیمی و کاهش تدریجی بارش‌های جوی در پهنه ایران شروع شده، اکنون به مرحله‌ای بحرانی رسیده و مسئله کمبود آب را به مهم‌ترین چالش اقتصادی، اجتماعی و امنیتی کشور تبدیل کرده است.

در همین راستا و به تازگی وزیر نیرو اعلام کرده است که سیاست دولت در بخش آب، برق و گاز در خصوص نرخ‌ها و تعرفه‌های مصرفی بدین صورت است که برای مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت کرده‌اند شاهد افزایش بهای مصرف نباشیم؛ اگر نرخی هم تغییر می‌کند برای این دسته بسیار بسیار اندک خواهد بود. اما برای مدیریت مصرف، باید مصارف بالاتر از الگو محدود شود و به عبارتی در این بخش، سیاست‌های قیمت‌گذاری به‌گونه‌ای خواهد بود که مانعی برای مصارف اسراف‌گونه باشد.

روش‌ها و راهکارهای مختلفی برای صرفه جویی در مصرف آب وجود دارد و با شناختن، یادگرفتن و به کار بستن این روش‌ها می‌توان سهم قابل توجهی در صرفه جویی در مصرف آب داشت.

 

مصرف بی‌رویه‌ی آب در خیلی از فعالیت‌های روزمره

فعالیت‌هایی را به‌صورت روزانه یا هفتگی انجام می‌دهیم و اگر حواس‌مان جمع نباشد احتمالا در همین شستشوی روزانه مقدار زیادی آب هدر خواهیم داد:

شستن ظروف

حمام کردن و مسواک زدن

شستن لباس‌ها

آب دادن به گل و گیاه

تمیز کردن راه پله‌ها، حیاط، بالکن و…

 

۱. از باز بودن دائمی آب هنگام شست و شو جلوگیری کنید

هرگز اجازه ندهید که شیر آب به صورت تمام وقت هنگام حمام کردن، شستن ظرف ها، شست و شوی دست ها و نوشیدن آب باز بماند.

 

۲.جریان آب را به هنگام استحمام کاهش دهید

حمام بیشترین جایی است که مصرف آب را افزایش می دهد. با تصمیم های هوشمندانه خود در حین استحمام می توانید به میزان قابل توجهی مصرف آب را کاهش دهید. بسیاری از افراد پیش از شروع حمام، شیر آب را باز می گذارند تا آب به اندازه کافی گرم شود. در چنین شرایطی می توانید با قرار دادن سطلی در زیر شیر، از هدر رفتن آب جلوگیری کنید.

سردوش‌های قدیمی داخل حمام را با یک سردوش کاهنده‌ی مصرف عوض کنید. سردوش‌های پودرکننده هم می‌توانند به کارتان بیایند و تاحد زیادی مصرف آب را کاهش دهند.

 

زمان دوش گرفتن‌تان را تاجایی که می‌توانید کم کنید. لازم نیست یک‌باره این کار را بکنید؛ کافی است هر بار یکی دو دقیقه زودتر دوش آب را ببندید و این زمان را به‌مرور بیشتر و بیشتر کنید.

 

3. در زمان مسواک زدن به میزان آب مصرفی توجه کنید

یکی دیگر از موارد مهم در آموزش صرفه جویی در مصرف آب به کودکان مصرف درست آب هنگام مسواک زدن است. اگر در هر زمانی که مشغول مسواک زدن هستید شیر آب باز بماند میزان آب بسیار زیادی هدر می‌رود، شما می‌توانید با یک لیوان آب مسواک بزنید و مطمئن باشید هم دندان‌های شما تمیز می‌شود و هم از هدر رفتن آب جلوگیری می‌شود.

 

4. از تنظیم کننده برای کنترل جریان آب سیفون استفاده کنید

برخی از سیفون ها به مرور زمان مستهلک می شوند و علاوه بر کاهش عملکرد گذشته، نشتی پیدا می کنند. نصب تنظیم کننده می تواند به میزان قابل توجهی جلوی مصرف بیهوده آب را از طریق سیفون توالت بگیرد. همچنین با بررسی و جلوگیری از نشتی سرویس بهداشتی، از هدر رفت آب جلوگیری خواهد شد.

 

5. در زمان شستشوی ظروف و لباس‌ها مراقب مصرف آب باشید

اگر شما جزو آن دسته از افراد هستید که ظرف یا لباس‌ها را با دست می‌شویید باید مراقب باشید در تمام مدت زمان شستشو شیر آب باز نماند و اگر برای شستن ظرف‌ها و لباس‌ها از ماشین استفاده می‌کنید باید ماشین را تا ظرفیت کامل پرکنید. برای تمیز کردن ظرف‌ها قبل از اینکه آنها را داخل ماشین قرار دهید از دستمال استفاده کنید. خوب است بدانید آب کشی ظروف قبل از قرار دادن آن‌ها در ماشین ظرفشویی کاری بیهوده است و نباید انجام شود.

 

6. راهکارهایی برای شستشوی وسایل یا محل ها

برخی برای شستشوی حیاط، تراس، راه پله و پشت بام از آب شرب استفاده می‌کنند. یکی از راه‌های صرفه جویی در مصرف آب جایگزینی ابزار و تجهیزاتی همچون طی، جارو، دستمال و .... به جای شلنگ آب است. از طرفی دیگر باید به جای شستن اتومبیلتان با آب شرب و با شلنگ آب از یک دستمال و ظرف آب کمک بگیرید. در هنگام آموزش صرفه جویی در مصرف آب به کودکان باید مراقب باشید تا خودتان در حین هدر دادن آب دیده نشوید، زیرا این کار آموزش‌های شما را بی‌تاثیر می‌کند.

 

7. مصرف آب در ماشین لباس شویی را بهینه کنید

قبل از این که ماشین لباس شویی پر شود، آن را روشن نکنید. ماشین لباس شویی آب زیادی مصرف می کند که این امر به حجم لباسی که برای شست و شو مورد استفاده قرار می گیرد، بستگی ندارد. پس، از حداکثر حجمی که ماشین لباس شویی توان شست و شو دارد، استفاده کنید.