فرزین با تاکید بر لزوم اهتمام ویژه بانکها و موسسات اعتباری در توزیع و عرضه ارز اربعین گفت: بانکها با برنامه ریزی مدون ضمن عرضه ارز اربعین به نحوه مناسب، از ایجاد صف و ازدحام در شعب در این خصوص جلوگیری و بسترهای بانکداری الکترونیک را در این زمینه به خدمت گیرند.
به گزارش مرور نیوز، محمدرضا فرزین که در جلسه دورهای ماهانه با مدیران عامل بانکها و موسسات اعتباری در بانک مرکزی سخن میگفت با اشاره به تعیین شش بانک عامل سپه، ملی، تجارت، پست بانک، صادرات و پارسیان به منظور عرضه ارز اربعین تاکید کرد: در بخشنامه اخیر بانک مرکزی به این بانکها تکلیف شده است که شعب کشیک آنها تا ساعت ۱۸ عصر روزهای هفته نسبت به فروش حضوری ارز اربعین اقدام کنند. خدمت رسانی صرافیهای بانکی به مردم و تجار و لزوم نظارت بانکها و موسسات اعتباری بر آنها در پیشبرد برنامههای در دسترس، موضوعی مهم است که حتما باید در دستور کار باشد.
فرزین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقشه راه بانک مرکزی برای دستیابی به اهداف تعیین شده گفت: کنترل و مدیریت نقدینگی، مدیریت بازار ارز، تنظیم گری و تقویت نظارت و تقویت حکمرانی بانک مرکزی در حوزه ریال، ارز و اعتبار، تنظیم مناسبات مالی دولت و نظام بانکی و بهبود انتظارات و سیاست ارتباطی محورهای این نقشه راه است.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در مهرماه سال ۱۴۰۰ با حدود ۱۵ درصد کاهش، در پایان تیرماه سال ۱۴۰۲ به ۲۷.۵ درصد رسیده است. برنامه ریزی ما در سال جاری رساندن این عدد به ۲۵ درصد است که البته نرخ رشد نقدینگی نیز در سه ماهه اول امسال ۳.۹ درصد بوده است.
فرزین همچنین با اشاره به رشد اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ که به ترتیب ۴.۴ درصد و ۴ درصد بوده است گفت: با اجرای سیاست تثبیت اقتصادی، قدمهای مهمی به سمت مهار تورم، کنترل رشد نقدینگی و بسترسازی رشد تولید برداشته شده است.
بر اساس این گزارش، در این جلسه پس از ارائه گزارشهای معاونین اقتصادی و فناوریهای نوین بانک مرکزی، مدیران عامل بانکها نیز به ارائه دیدگاههای خود در زمینه موضوعات مختلف شبکه بانکی پرداختند.