صندوق بینالمللی پول با معرفی ایران بهعنوان هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا پیشبینی کرد صندوق بین المللی پول در سال ۲۰۱۷ از مرز ۱.۵تریلیون دلار عبور کند.
به گزارش مرور نیوز، برآوردهای صندوق بین المللی پول نشان میدهد تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در سال 2016 به 1.459 تریلیون دلار رسیده است. این رقم نسبت به سال قبل از آن 81 میلیارد دلار افزایش داشته است.
بر اساس این گزارش ایران توانسته است در این سال جایگاه خود بهعنوان هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا را حفظ کند و در ردهبندی بزرگترین اقتصادهای دنیا بالاتر از کشورهایی مثل استرالیا، مصر، لهستان، هلند، امارات، نروژ و پرتغال قرار گیرد.
چین در این سال با تولید ناخالص داخلی 21.26 تریلیون دلاری بالاتر از آمریکا و بهعنوان بزرگترین اقتصاد بزرگ دنیا شناخته شده است. چین از سال 2014 جایگاه آمریکا بهعنوان بزرگترین اقتصاد دنیا را تصاحب کرده است. رئیس جمهور جدید آمریکا در شعارهای انتخاباتی خود وعده داده است با اتخاذ سیاستهای حمایتی از صنایع داخلی آمریکا روند نزولی اقتصاد این کشور را معکوس کند.
تولید ناخالص داخلی آمریکا در سال 2016 بالغ بر 18.56 تریلیون دلار بوده است و این کشور در رده دوم بزرگترین اقتصادهای دنیا قرار گرفته است. هند با اقتصاد 8.72 تریلیون دلاری در رتبه سوم قرار گرفته است. ژاپن، آلمان، روسیه، برزیل، اندونزی، انگلیس و ترکیه نیز بهترتیب در رتبههای چهارم تا دهم از این نظر قرار گرفتهاند.
تولید ناخالص داخلی ترکیه در این سال 1.669 تریلیون دلار بوده است.
صندوق بین المللی پول پیشبینی کرده است تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در سال 2017 نیز 92 میلیارد دلار افزایش یابد و به 1.551 تریلیون دلار برسد. با وجود افزایش تولید ناخالص داخلی ایران جایگاه این کشور در ردهبندی بزرگترین اقتصادهای دنیا تغییری نخواهد کرد و ایران همچنان در رتبه 18 و پایینتر از کشورهایی مثل ترکیه قرار خواهد داشت.