رییس انجمن جهانی زنبور عسل‌ گفت: بسیاری از گونه‌های زنبور عسل طی سالیان گذشته منقرض شده‌اند.

به گزارش مرور نیوز، پرفسور فیلیپ مک‌کیپ امروز (ششم بهمن)، در اولین کنگره بین المللی و نهمین‌کنگره پژوهشی زنبور عسل ایران که در موسسه علوم دامی‌کشور برگزار شد، اظهارکرد: 50 درصد از عسل‌کل دنیا از شش منطقه به دست می‌آید.

وی ادامه داد: از بین این مناطق چین بیشترین سهم را دارد به این معناکه بخش عمده ای از عسل جهان درچین تولید می‌شود.

مک کیپ با اشاره به نقش زنبور عسل در زمین افزود: زنبور عسل یکی از عوامل تنوع زیستی در جهان است و بدون آن حیات هستی به خطر می‌افتد.

وی اضافه‌کرد: متاسفانه طی سالیان گذشته بسیاری از گونه‌های زنبور عسل منقرض شده‌اند.

وی با اشاره به نتیجه‌کاهش تعدادگونه‌های زنبور عسل ابرازکرد :کاهش‌گونه‌های زنبور عسل در سال های اخیر باعث بروز مشکلات جدی در صنعت زنبورداری شده است.

مک کیپ به دیگر مشکلات صنعت زنبورداری نیز اشاره‌کرد وگفت: از دیگر مشکلات این صنعت می‌توان به پیر شدن زنبورداران و بی میلی جوانان به فعالیت دراین حوزه اشاره‌کرد.

وی مرگ و میر زنبورها، افزایش هزینه تولید و حشره‌کش ها را از دیگر مشکلات زنبورداری دانست و گفت: یکی از علل اصلی مرگ و میر زنبورها مشکل ترسناکی به نام حشره‌کش هاست که توسط مردم استفاده می شود.

مک کیپ ادامه داد: اثرات بعضی از حشره‌کش‌ها و مواد شیمیایی نه تنها باعث مرگ و میر زنبورعسل‌ها می‌شود بلکه تا مدت ها بر روی‌گل ها نیز باقی می ماند.

وی در ادامه ازکاهش‌گرده‌های‌گل به عنوان دیگرعامل کاهش جمعیت زنبورها نام برد و افزود: زنبورها برای بقا حداقل به هفت نوع‌گرده‌گل نیاز دارندکه‌کم شدن‌گل ها منجر به‌کم شدن گرده سالم برای زنبورها می شود.

این محقق ایرلندی ادامه داد: استرس وتغییر اقلیم از دیگر مشکلات‌کشنده زنبورهاست و زمانی‌که تمام مشکلات کنار هم جمع شوند یک سینرژی ایجاد می کندکه تمام این ها منجر به کم شدن جمعیت زنبور عسل می شود.

وی اظهارکرد: بایستی برای رفع این مشکلات تحقیقات گسترده ای با استفاده از ظرفیت محققین سراسر جهان انجام شود.