مدیرعامل بانک سپه از رشد چشمگیر شاخصهای بانک و دست آوردهای قابل توجه به دست آمده در دوران یک ساله اجرایی شدن برجام گفت.
به گزارش مرور نیوز به نقل از روابط عمومی بانک سپه محمد کاظم چقازردی مدیر عامل بانک سپه در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به دست آوردهای اجرایی شدن برجام و باز شدن فضا برای فعالیتهای ارزی بانکها در سطح بین المللی تصریح کرد: بانک سپه به برکت به نتیجه رسیدن مذاکرات و اجرایی شدن برجام طی یک سال گذشته منتهی به 26 دی ماه سال جاری بالغ بر 4 میلیارد و 483 میلیون دلار فعالیت ارزی داشته و توانسته شعب خارج از کشور خود همچون فرانکفورت، پاریس، رم و بانک مستقل بین المللی سپه لندن را عملیاتی کند.
مدیرعامل بانک سپه اظهار داشت: این بانک که به منظور بهره مندی از فرصت های پسابرجام و توسعه فعالیت های بانکداری بین المللی در راستای همسویی با سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و منویات مقام معظم رهبری و سیاستهای کلان اقتصادی دولت برنامه ریزی گسترده ای انجام داده، همه تلاش ارکان خود را بر مسیری استوار کرد تا از طریق حمایت از اجرای پروژههای ملی و زیربنایی و تخصیص منابع مورد نیاز بنگاههای اقتصادی به منظور ایجاد اشتغال و کارآفرینی بیش از گذشته در صحنه اقتصادی کشور نقش آفرینی کند.
* انجام حدود 4.5 میلیارد دلار فعالیت ارزی طی یکساله پسابرجام
رییس هیات مدیره بانک سپه برقراری سوئیفت با 88 بانک، فعال کردن 42 فقره حساب نزد 23 بانک خارجی و واحدهای خارج از کشور را از نتایج اقدامات صورت گرفته توسط بانک سپه و شرایط مهیا شده پس از برجام عنوان کرد و گفت: همه این تلاش ها رشد چشم گیر فعالیت های ارزی بانک سپه در عرصه بین المللی را باعث شد بطوریکه بالغ بر 4 میلیارد و 483 میلیون دلار طی یکساله گذشته فعالیت ارزی در کارنامه بانک سپه ثبت شد.
* انجام 23 هزار و 635 فقره ثبت سفارش در سیستم مرکز مبادلات ارزی در پسا برجام
وی گشایش 1446 فقره اعتبار اسنادی به ارزش 1 میلیارد و 998 میلیون دلار، صدور 395 فقره برات اسنادی به ارزش 848 میلیون دلار، صدور 10091 فقره حواله ارزی کالا به ارزش 1 میلیارد و 637 میلیون دلار، صدور 184 فقره ضمانتنامه ارزی به میزان 517 میلیون دلار را از جمله نتایج و دست آوردهای حاصل شده ناشی از شرایط پسابرجام و تلاشهای بانک سپه برای حضور در عرصه بین المللی عنوان کرد.
چقازردی اعطای مجوز گشایش اعتبار و ثبت برات اسنادی و صدور حواله ارزی جمعاً معادل 256 میلیون دلار از محل سپرده بانک مرکزی نزد بانک BCP سوئیس در قالب تسهیلات ریفاینانس را از دیگر فعالیت های عمده بانک سپه در بخش ارز عنوان کرد و گفت: بدون اجرایی شدن برجام امکان تحقق برنامه های یاد شده وجود نداشت.
رئیس هیات مدیره بانک سپه در ادامه به اقدامات این بانک با هدف همگامی با برنامه های دولت برای تنظیم بازار داخلی اشاره کرد و گفت: بانک سپه در این راستا اقدام به گشایش اعتبار اسنادی برای واردات شکر و دانه های روغنی سویا به ارزش تقریبی به ترتیب 56 و 150 میلیون دلار کرده است.
چقازردی از دیگر اقدامات در راستای توسعه فعالیتهای ارزی بانک سپه را ارسال درخواست به کارگزاران برای فعال کردن حسابهای قبلی و یا افتتاح حسابهای جدید در حدود 139 بانک و در ادامه تکمیل و ارائه مستندات لازم برای تثبیت روابط کارگزاری از قبیل AML، KYC عنوان کرد.
رئیس هیأت مدیره بانک سپه، همچنین از دیگر اقدامات بانک در دوره پسا تحریم را استقرار سامانه جامع ارزی در سطح شعب، واحدهای ارزی ، ادارات کل ارزی، کاهش هزینه های نقل و انتقال وجوه تا نرخ 10 درصد، به کارگیری و استفاده مجدد از ابزارهای بانکی نظیر انجام معاملات FX و MM ، صدور مجوز 19 فقره گشایش اعتبار، ثبت برات و صدور حواله از محل تسهیلات BCP سوییس جمعا به مبلغ 172 میلیون دلار و وصول مبلغ 124 میلیون دلار بابت اقساط حساب ذخیره ارزی در راستای اجرای ماده 20 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور اشاره کرد.
وی دریافت چندین فقره پیشنهاد انعقاد قرارداد تأمین مالی از بانکهای خارجی، امضای تفاهم نامه تأمین مالی به مبلغ 170 میلیون یورو با موسسه تضمین صادراتی روسیه، برقراری ارتباط سوئیفت رمزدار با 124 بانک خارجی و افتتاح یا فعالسازی حساب نزد 42 بانک خارجی را از دیگر اقدمات صورت گرفته بانک در شرایط پساتحریم در حوزه ارز برشمرد.
* رشد شاخص های بانک
*رشد 23 درصدی کل سپرده های در سال جاری نسبت به سال قبل
چقازردی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت های بانک در حوزه داخلی اشاره کرد و گفت: مانده کل سپرده های بانک از مبلغ 501 هزار و 837 میلیارد ریال در اسفند 94 با 23 درصد رشد به 616 هزار و 252 میلیارد ریال در دی ماه 1395 افزایش یافته است. عمده این سپرده ها با تأکید بر رعایت دقیق نرخهای سود ابلاغی و با دوره ماندگاری بلندمدت جذب شده اند.
* افزایش دو برابری تسهیلات پرداختی جدید تا پایان 30 دیماه 95 نسبت به مدت مشابه سال قبل
وی همچنین از افزایش دو برابری تسهیلات اعطایی جدید بانک سپه در سال جاری نسبت به سال قبل خبر داد.
مدیرعامل بانک سپه همچنین از حجم قابل توجه تسهیلات اعطایی از محل صندوق توسعه ملی یاد کرد و گفت:تسهیلات اعطایی از محل صندوق توسعه ملی در بخش آب و کشاورزی به رقم 15هزار و 50 میلیارد ریال در آذر 1395 رسیده است.
رئیس هیات مدیره بانک سپه افزود: در بخش صنعت ، معدن و گردشگری نیز رقمی معادل 11 هزار و 339 میلیارد ریال تسهیلات در پایان آذر 95 پرداخت شده است.
چقازردی گفت: مجموع تسهیلات پرداختی بخشهای مولد اقتصادی در آذر 95 به رقمی معادل 212 هزار و 780 میلیارد ریال رسیده است. البته اعطای تسهیلات به بخش بازرگانی و خدمات نیز در راستای سیاستهای تحریک طرف تقاضاهای اقتصاد کشور برای خرید محصولات و خدمات بخشهای مولد اقتصادی مدنظر قرار گرفته و پرداخت شده است.
* رشد 40 درصدی صدور ضمانت نامه های ریالی
وی همچنین از رشد 40 درصدی صدور ضمانت نامه های ریالی خبرداد و گفت:حجم تعهدات مشتریان بانک بابت ضمانت نامه های ریالی از 42 هزار و 140 میلیارد ریال در اسفند ماه 94 به 58 هزار و 754 میلیارد ریال در آذرماه 95 افزایش یافته است.
وی افزود: حجم تعهدات مشتریان بانک بابت ضمانت نامه های ارزی به رقم 10 هزار و 884 میلیارد ریال در آذر ماه 1395 بالغ شده است.
* بیشترین گشایش اعتبار از محل صندوق توسعه ملی توسط بانک سپه
مدیرعامل بانک سپه به سهم 92 درصدی طرحهای بالادستی و پتروشیمی از تأمین مالی ارزی طرحها و پروژه ها از محل صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت: مجموع قراردادهای عاملیت ارزی با صندوق توسعه ملی به رقم 10 میلیارد دلار بالغ می شود. از 6 هزار و 669 میلیون دلاری که بابت تأمین مالی طرحها و پروژه های ملی از محل منابع ارزی صندوق توسعه ملی تخصیص داده شده، 6 هزار و 147 میلیون دلار مربوط به طرحهای بالادستی نفت و پتروشیمی است.
* رشد 3.5 برابری تسهیلات اعطایی قرض الحسنه ازدواج
چقازردی در تشریح طرحهای تسهیلات خرد از محل اعتبارات تخصصی به رشد 3.5 برابری در تسهیلات اعطایی بابت قرض الحسنه ازدواج، افزایش 3.8 برابری در تسهیلات اعطایی بابت آسیب دیدگان ناشی از حوادث قهری، رشد 76 درصدی در تسهیلات اعطایی بابت مسکن بنیاد شهید و امور ایثارگران، پرداخت تسهیلات بابت بهسازی نانوایی ها، پرداخت تسهیلات بابت بهسازی و نوسازی مسکن روستایی، پرداخت تسهیلات بابت قرض الحسنه درمان و نیازهای ضروری و پرداخت تسهیلات بابت قرض الحسنه خود اشتغالی اشاره کرد.
* رشد 28 درصدی تعداد دستگاه های POS
مدیرعامل بانک سپه از رشد 28 درصدی تعداد دستگاههای POS خبرداد و گفت: تعداد پایانه های فروش بانک از 219 هزار و 572 دستگاه در سال 94 به 281 هزار و 242 دستگاه در آذر ماه 95 افزایش یافته است.
وی در ادامه به اهم اقدامات و برنامه های بانک سپه در حوزه کاربرد فناوری اطلاعات و بانکداری الکترونیک اشاره کرد و گفت: اتخاذ تمهیدات لازم برای گسترش شبکه پایانه های فروشگاهی و خوپرداز ، اقدامات گسترده برای اتصال شبکه شعب بانک به بازار سرمایه، راه اندازی سامانه آبهای مرزی، جذب کارگزاران ، مشتریان و فعالان بازار سرمایه و بورس کالا با فراهم کردن امکان اتصال حساب مشتریان به سامانه های بورس و ارائه خدمات بانکی، تکمیل نرم افزار کارت اقساط ، راه اندازی آزمایشی توریست کارت و توسعه کیوسکهای بانکی به منظور انجام خدمات پرداخت از جمله این اقدامات به شمار می رود.
رئیس هیأت مدیره بانک سپه از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه را بهبود و ارتقای کارایی سیستم های نوبت بندی و کیوسک اطلاع رسانی بانک، تدوین فرآیندهای اینترنت بانک مشتری محور و راه اندازی آزمایشی آن، گسترش بازار خدمات درگاه پرداخت اینترنتی و جذب پذیرندگان جدید، راه اندازی سامانه نرم افزاری بانکداری شرکتی، امکان پیاده ساز ی کارت عابر بانک عکس دار، پیاده سازی سامانه متمرکز اعتباری و طراحی کارت خرید سپه عنوان کرد.
چقازردی 5 ارزش بنیادین بانک سپه را همسویی با سیاستهای کلان دولت، نقش آفرینی در اقتصاد ملی و بین المللی، ایفای مسئولیتهای اجتماعی، پایبندی به اخلاق حرفه ای و مشتری مداری و نورآوری و رقابت پذیری عنوان کرد.
* هدفگذاری بنیادی و بسیج امکانات بانک برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی
مدیرعامل بانک سپه در ادامه به توجه ویژه این بانک به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی براساس شرایط داخلی و خارجی و محیط اقتصادی کشور به عنوان راهکارهایی برای بهبود و رشد اقتصاد کشور توسط مقام معظم رهبری تبیین شد و هدف آن ایجاد یک اقتصاد فعال و پویا از طریق تقویت بنیان های اقتصادی کشور به منظور مواجهه با نوسانات و چالشهای گوناگون است.
چقازردی از جمله اهداف تعریف شده در بانک سپه در راستای اجرایی کردن اهداف و برنامه های اقتصاد مقاومتی را تخصیص بهینه منابع ریالی و ارزی به بخش های مولد و دارای اولویت اقتصادی، پرداخت تسهیلات به منظور تداوم فعالیت بنگاههای اقتصادی به موجب سرمایه گذاری های انجام شده گذشته، ایجاد ساز و کارهای لازم برای تشکیل کنسرسیوم های اعتباری برای مشارکت موثر در توسعه سرمایه گذاریهای جدید در حوزه های دارای مزیت رقابتی به ویژه طرح های استراتژیک و زیربنایی مانند نفت و گاز، پتروشیمی و نیروگاههای برق عنوان کرد.
وی از دیگر اهداف تعریف شده در بانک سپه برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی را کمک به واحدهای تولیدی در راستای ایجاد طرح های توسعه ای به منظور تکمیل ظرفیت های خالی در جهت حفظ رقابت پذیری، اولویت دهی اعطای اعتبارات بانکی به سازندگان ماشین آلات و تجهیزات تولید داخلی دارای توانایی رقابت با مشابه خارجی عنوان کرد.
چقازردی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان برنامه های مدون بانک در راستای تحقق اهداف و سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی پرداخت و اظهار داشت: در راستای تشخیص مصادیق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در ماموریت های بانک، کارگروهی در بانک سپه تشکیل و اقدامات پیشنهادی مرتبط با مصادیق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به تفکیک رویکردهای "برون گرا و انعطاف پذیر"، "درون زا و پیشرو" و "مولد و فرصت ساز" تدوین شد. همچنین کارگروه های تخصصی دیگری نیز در حوزه های مختلف اعتباری، مالی، نظارتی، ارزی و منابع انسانی تشکیل و اقدامات مرتبط با بندهای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در حوزه های مذکور شناسایی شدند.
رئیس هیات مدیره بانک گفت: در مجموع تعداد 49 عنوان برنامه در راستای تحقق سیاست های یادشده احصاء و در حال اجرا است.
وی در ادامه به بیان برخی برنامه های اجرایی این بانک برای تحقق اهداف تعریف شده فوق در راستای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی پرداخت.
مدیرعامل بانک اولویت بندی اعطای تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط در راستای فعال سازی این بنگاهها، اعطای تسهیلات به بنگاههای اقتصادی مولد با اولویت تامین سرمایه در گردش، اولویت دهی در اعطای تسهیلات به شرکت های تولید کننده محصولات صادراتی رقابت پذیر در سطح بازارهای هدف، تامین مالی با اولویت تکمیل طرح های صنعتی نیمه تمام دارای 60 درصد پیشرفت فیزیکی، اعطای تسهیلات به شرکت های دانش بنیان عرضه کننده محصولات تجاری سازی شده و استفاده بهینه از منابع صندوق توسعه ملی در تامین مالی طرح های مولد و زیربنایی اقتصاد کشور بیان کرد.
وی بهبود فرایند اعطای تسهیلات و نظارت بر مصرف تسهیلات اعطایی، توسعه روابط کارگزاری با بانک های خارجی و توسعه فعالیت های شعب برون مرزی، واگذاری اموال و املاک مازاد و تملیکی در راستای افزایش توان نقدینگی بانک و افزایش میزان وصول مطالبات غیر جاری به منظور افزایش دارایی های مولد بانک را از دیگر برنامه های بانک سپه در این راستا عنوان کرد.
* پرداخت 23 هزار میلیارد ریال تسهیلات به بنگاه های کوچک و متوسط
رئیس هیات مدیره بانک سپه در ادامه به توجه این بانک به بنگاه های کوچک و متوسط اشاره کرد و اظهار داشت: بانک سپه تاکنون بیش از 3 هزار و 234 فقره تسهیلات به میزان 23 هزار میلیارد و 917 میلیون ریال به بنگاه های کوچک و متوسط پرداخت کرده که این اقدام در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی بوده است که از مبلغ مذکور معادل 992 پروژه در قالب طرح رونق تولید با مبلغی معادل 9200 میلیارد ریال از طریق کارگروه های استانی و مابقی از طریق پرداخت مستقیم واحدهای بانک اعم از ثبت در سامانه یا خارج از سامانه می باشد.
چقازردی در ادامه به بیان نتایج حاصل از اقدامات و برنامه ریزی های بانک سپه در راستای ساده سازی سیاست های کلی اقتصاد مقاومت پرداخت.
* مشارکت ارزی و ریالی بانک سپه در تامین مالی 15 پروژه بزرگ ملی
مدیرعامل بانک سپه مشارکت ارزی و ریالی این بانک در تامین مالی 15 پروژه استراتژیک و بزرگ ملی با سهم الشرکه ارزی بالغ بر 6 میلیارد و 100 میلیون دلار، 95 میلیون یورو و سهم الشرکه ریالی بالغ بر 13 هزار میلیارد و 287 میلیون ریال که عمدتاً از محل منابع صندوق توسعه ملی صورت گرفته نتایج اقدامات بانک سپه برای کمک به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی عنوان کردو گفت: این منابع با هدف حمایت از طرح های کلان اقتصادی در حوزه نفت و گاز توسط بانک سپه پرداخت شده است.
وی اسامی طرح هایی که از منابع یادشده بهره مند شدند را پتروشیمی داراب، پتروشیمی جهرم، پتروشیمی فسا، پتروشیمی فیروزآباد، پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس، توسعه میدان نفتی سروک آذر، حفاری دانا کیش، نفت و گاز صبای اروند، نفت و گاز صبای کنگان، تولید برق و ماهتاب کابین، فولاد کاوه اروند، مولد نیروگاه هریس، شرکت سرمایه گذاری گروه هتل های ملل، هتل اسپینانس، شرکت خوشه دشت و شرکت کشت و صنعت پیوند بیستون پارس عنوان کرد.
* گشایش اعتبار یک میلیارد دلاری پالایش گاز بیدبلند
رئیس هیات مدیره بانک سپه طرح پالایش گاز بیدبلند را یکی از مهمترین و بزرگترین طرح های سندیکایی نظام بانکی کشور عنوان کرد که با عاملیت بانک سپه به اجرا درآمده است.
وی گفت: در این طرح بانک سپه اقدام به گشایش اعتبار یک میلیارد دلاری آن در کوتاه ترین زمان ممکن کرد.
چقازردی کل تسهیلات ارزی مورد نیاز طرح پالایش گاز بیدبلند را 2.2 میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی عنوان کرد و از جمله نتایج اجرای پروژه فوق را ایجاد اشتغال پایدار در مناطق محروم وکمتر توسعه یافته کشور، ایجاد ارزش افزوده مطلوب و جلوگیری از هدر رفتن منابع طبیعی ملی در حوزه نفت و گاز، جلوگیری از خروج ارز و تقویت تولیدداخلی، امکان تولید محصولات قابل صادرات و تولید مواد اولیه مورد نیاز صنایع مختلف عنوان کرد.
* مشارکت بانک در طرح مهار آب های مرزی
مدیرعامل بانک سپه در بخش دیگری از سخنان خود به مشارکت بانک سپه در طرح ملی و استراتژیک مهار آب های مرزی اشاره کرد وگفت: براساس تفاهم نامه منعقد شده با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، تخصیص منابع مربوط به نحوی که تا پایان آذر ماه 1395 بابت 60 طرح وزارت نیرو معادل 92.048 میلیارد ریال و بابت 37 طرح وزارت جهاد کشاورزی نیز 5710 میلیارد ریال به حساب پیمانکاران ذیربط توسط بانک سپه واریز شده است