طلای جهانی تحت تاثیر ضعیف شدن ارزش دلار که تقاضای سرمایه گذاری برای این فلز ارزشمند را تقویت کرد، در معاملات روز دوشنبه افزایش یافت.
به گزارش مرور نیوز، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۳ درصد رشد کرد و در ۱۲۲۲.۹۵ دلار ایستاد.
در بازار نیویورک، هر اونس طلا برای تحویل در آوریل ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۱۲۲۵.۴۵ دلار رسید.
این فلز ارزشمند هفته گذشته حدود ۲.۶ درصد رشد داشت که بزرگترین رشد قیمت هفتگی در هشت ماه گذشته بود.
آماری که روز جمعه از سوی وزارت کار آمریکا منتشر شد، نشان داد رشد اشتغال این کشور در ژانویه بالاتر از حد انتظار بود اما رشد دستمزدها بسیار ضعیف بود که مانعی برای دولت دونالد ترامپ در آغاز فعالیتش و چالشی برای رونق بخشیدن به رشد اقتصادی ایجاد می کند.
شاخص دلار آمریکا در معاملات دوشنبه ۰.۱ درصد اُفت کرد و در ۹۹.۷۳۷ واحد ایستاد.
به گفته برایان لان، مدیرکل شرکت گولد سیلور سنترال، طلا به سطح بالاتری متمایل است و ممکن است تا ۱۲۳۰ دلار صعود کند. احتمال افزایش نرخهای بهره در مارس بعید است زیرا ناآرامی سیاسی زیادی در آمریکا وجود دارد و حداقل در نیمه اول سال، طلا عملکرد خوبی خواهد داشت.
بر اساس گزارش رویترز، بانکهای بزرگ وال استریت تنها دو دور افزایش نرخهای بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا در سال جاری را پیش بینی می کنند و معتقدند افزایش سریعتر نرخهای بهره ریسک ملایمی را دربردارد.
طلا به افزایش نرخهای بهره بسیار حساس است زیرا هزینه نگهداری این فلز را که بازدهی ندارد افزایش می دهد و در مقابل از ارزش دلار پشتیبانی می کند.
علاقه سرمایه گذاران به طلا در آمار روز جمعه کمیسیون معاملات آتی کالای آمریکا بارز شد که اعلام کرد قراردادهای خرید طلا در هفته منتهی به ۳۱ ژانویه به بالاترین سطح در هشت ماه اخیر صعود کرده است.
ادوارد مایر، تحلیلگر شرکت INTL FCStone در یادداشتی پیش بینی کرد طلا و نقره در فوریه تحت تاثیر ضعف ارزش دلار و تنشهای ژئوپلیتیکی، به روند افزایشی ادامه خواهند داد.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۴ درصد رشد کرد و به ۱۷.۵۳ دلار رسید. هر اونس پلاتین با ۰.۲ درصد افزایش، در ۱۰۰۵.۷۰ دلار ایستاد در حالی که هر اونس پالادیوم با ۱.۶ درصد افزایش، ۷۵۷.۹۵ دلار معامله شد.