مجری طرح گندم گفت:تولید ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن گندم در برنامه ششم توسعه برای سال ۹۶ هدفگذاری شده است.
به گزارش مرور نیوز به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، اسماعیل اسفندیاری پور با بیان اینکه تولید ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن گندم در برنامه ششم توسعه برای سال ۹۶ هدفگذاری شده است، اظهار داشت: از اواخر شهریور ماه امسال تا کنون در مجموع نزدیک به ۵ میلیون و ۸۷۵ هزار هکتار اراضی به کشت گندم اختصاص یافته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد کاهش نشان میدهد.
مجری طرح گندم با اشاره به اینکه کاهش ۲ درصدی سطح زیر کشت گندم، بیشتر در اراضی آبی بوده است، اضافه کرد: در زمینه کاهش سطح زیر کشت گندم، رویکردهای معاونت امور زراعت را دنبال میکنیم تا در اراضی آبی به سطح کشت یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار برسیم.
وی با اشاره به کاهش بارندگی امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: از ابتدای مهر ماه تا دهم بهمن ماه سال جاری نزدیک به ۷۲ میلی متر بارندگی داشتیم و این در حالی است که سال گذشته در همین مقطع زمانی میزان بارش ۱۲۵ میلی متر بود.
اسفندیاری پور نوسانات و تغییرات ۲۵ درصدی ناشی از عوامل اقلیمی و خارج از مدیریت مزرعه در حوزه کشاورزی را پذیرفتنی دانست و ابراز امیدواری کرد: با اقدامات فنی انجام شده در مزارع به رغم کاهش باران، وضع تولید گندم خوب باشد.
توزیع ۴۷۲ هزار تن بذر اصلاح شده یارانهدار
وی درباره بذر گندم توزیع شده نیز خاطر نشان کرد: امسال ۴۷۲ هزار تن بذر اصلاح شده یارانه دار برای کشت گندم در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
مجری طرح گندم با اذعان به این که ۱۰۰ درصد بذر گندم توزیع شده در داخل کشور و توسط ۲۰۰ شرکت خصوصی و تعاونیهای روستایی تولید شده است، گفت: ما هیچ وابستگی در بذر گندم به خارج از کشور نداریم.
وی افزود: در زمینه بذر گندم تبادل مواد ژنتیکی با موسسههای تحقیقات بین المللی و شرکتهای خصوصی اروپایی انجام میشود و تاکنون قراردادهایی هم در زمینه انتقال تکنولوژی بذر گندم و تولید آن در داخل کشور منعقد شده است.
اسفندیاری پور اظهار داشت: با این همکاریها، دوره معرفی رقم از هفت تا هشت سال به سه تا چهار سال کاهش مییابد که اثرات خوب و درازمدت در تولید خواهد داشت.
وی پیش بینی کرد: ظرف دو سال آینده، ارقام خوبی از محل این همکاری به اراضی کشاورزی ورود پیدا کند و منجر به پایداری و ارتقای کمی و کیفی گندم کشور شود.
مجری طرح گندم، رویکرد معاونت امور زراعت برای پایداری محصولات زراعی را مثبت ارزیابی و تاکید کرد:این رویکردها برای ۱۵ تا ۲۰ سال نیاز به حمایت و پشتیبانی دولت دارد.
وی درباره برآورد تولید گندم در افق ۱۴۰۴ نیز گفت: با احتساب ۳ درصد مازاد بر نیاز داخلی، برنامه تولید ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن را در افق ۱۴۰۴ داریم.