طرح‌های هفت گانه فولادی که طبق اعلام مدیرعامل ایمیدرو باید تا پایان سال جاری سه موردش افتتاح می‌شد و تا سال آینده همه آنها به بهره‌برداری می‌رسید، یک موردش در ابان امسال افتتاح شد و سه طرح آن در مرز 90 درصد پایانی قرار دارند و سه طرح دیگر نیز به مرز 80 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.

به گزارش مرور نیوز، عبد المجید شریفی - مدیر عامل شرکت ملی فولاد- در گزارش عملکرد فولاد طی چهار سال دولت روحانی با اشاره به شرایط جدیدی که در آغاز دولت ایجاد شد، گفته که با توجه به شرایط فراهم شده در سال‌های منتهی به 1392 و انحلال شرکت ملی فولاد ایران در کنار شرایط تحریم و کند شدن روند اجرای هفت طرح فولاد استانی، نبود بودجه لازم برای ادامه عملیات و اجرای این طرح ها، با روی کار آمدن دولت جدید، مسئله انحلال شرکت ملی فولاد ایران منتفی شد که این موجب تقویت روحیه و انگیزه کارکنان مجموعه برای انجام وظائف محوله شد .

وی در حالی که تحریم ها را باعث کندی پیشرفت طرح‌های فولادی دانست، ادامه داد: با توجه به شرایط تحریم و نبود بودجه لازم، شرایط پیشرفت طرح‌ها همچنان روال کندی داشت که برای حل این مشکل واگذاری طرح‌ها و جذب شریک از منابع داخلی برای این طرح‌ها مطرح شد که در نتیجه با تلاش‌های انجام شده برای شش طرح از هفت‌ طرح شریک گرفته شد.

به گفته شریفی، با ورود مشارکان و تزریق منابع مالی از سوی آن شرکت ها، روح تازه ای به طرح‌های استانی فولاد دمیده شد و روند عملیات اجرایی سرعت بیشتری گرفت که ثمره آن راه اندازی اولین واحد احیای تولید آهن اسفنجی از طرح‌های هفت‌گانه ) طرح فولاد سپید دشت چهارمحال و بختیاری ( در آبان ماه امسال بو . و هم اکنون بقیه طرح‌ها نیز با سرعت قابل قبولی در حال اجرا هستند.

بر اساس این گزارش، به منظور اتخاذ سیاستی واحد و منطقی در زنجیره صنعت فولاد، طرح جامع فولاد ایران توسط شرکت ملی فولاد ایران در همین دوره زمانی تدوین شد و اهداف زنجیره فولاد تا افق ۱۴۰۴ و رسیدن به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد خام مشخص شد و به عنوان راهنما و نقشه راه صنعت فولاد برای توسعه متوازن زنجیره فولاد تعیین شد و در این راستا شرکت ملی فولاد ایران در چهار سال گذشته اهدافی سالانه را در جهت استراتژی کلان صنعت فولاد مشخص کرده است .

بر این اساس، علاوه بر فولاد سپید دشت چهارمحال و بختیاری که در آبان ماه امسال به افتتاح رسید، فولاد شادگان ۹۲.۵۱ درصد، فولاد میانه ۹۲.۱۰ درصد، فولاد نی ریز ۸۷.۳۲ درصد، فولاد سبزوار ۸۲.۸۸ درصد، قائنات ۸۱.۶۵ درصد و فولاد بافت ۷۸.۹ درصد تا به امروز پیشرفت داشتند.

چندی پیش نیز مهدی کرباسیان - رئیس هیات عامل ایمیدرو - با بیان اینکه همه طرح های فولادی تا سال دیگر افتتاح می‌شوند، پیش‌بینی کرد که همه طرح‌های فولادی در دست احداث تا سال 2017 افتتاح شوند. چنانکه سه طرح فولادی نیز تا آخر سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید .

وی همچنین عنوان کرده بود که طبق برنامه‌ای که 55 میلیون تن فولاد را تا سال 2025 در دستور دارد، ایران بتواند با استفاده از سنگ‌آهن و منابع انرژی که برای رسیدن به این هدف در اختیار دارد استفاده کند و برای سرمایه گذاران، بازاری 400 میلیون نفری را با در نظر گرفتن کشورهای همجوار فراهم کند.