وزیر کار با اشاره به گام های اثربخش صندوق بازنشستگی کشوری در سه سال اخیر، گفت: باید در سال جدید کارهای تازه ای در صندوق بازنشستگی کشوری تعریف و پایه ریزی شود.
به گزارش مرور نیوز به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، علی ربیعی امروز در آیین دیدار نوروزی کارکنان صندوق بازنشستگی کشوری، گفت: صندوق های بیمه و بازنشستگی از جمله صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی، سازمان های پرچم سفید محسوب می شوند که نهادهایی کاملاً امروزی، اجتماعی و فرهنگی بوده و نماینده امنیت و کاهش ریسک برای جامعه تحت پوشش خود هستند.
ربیعی ادامه داد: این در حالی است که در دولت گذشته این نهادها محلی برای پرونده سازی برای افراد بودند. سایر نهادهای وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز شاهد تغییر گفتمان بودند؛ از جمله سازمان بهزیستی که اگر زمانی نهادی پزشک محور بود اکنون نهادی جامعه محور است.
ربیعی با اشاره به گام های اثربخش صندوق بازنشستگی کشوری در سه سال اخیر، اظهار داشت: باید در سال جدید کارهای تازه ای در صندوق بازنشستگی کشوری تعریف و پایه ریزی شود؛ افزایش پلکانی حقوق بازنشستگان در سال گذشته، یکی از کارهای خوب صندوق بود که باید ادامه یابد. خدماتی از این دست به خصوص در حوزه های اجتماعی نیز باید بهتر و گسترده تر شود.
وی یادآور شد: صندوق در گذشته تنها یک نهاد کارپرداز محسوب می شد و نظام محاسبات اکچوئری (بیمه ای) در آن معنایی نداشت. اما اکنون به واقع یک صندوق بازنشستگی است که کارکردهای ارزشمند و اثرگذاری دارد.
درصد مشارکت صندوق بازنشستگی باید افزایش یابد
ربیعی با اشاره به مشارکت بیش از 20 درصدی صندوق بازنشستگی کشوری برای تامین حقوق بازنشستگان این نهاد گفت: این عدد در صندوق نیروهای مسلح صفر است. بنابراین، باید به سمت نظامی حرکت شود که درصد مشارکت صندوق افزایش یابد، در حالیکه افرادی به دنبال معکوس کردن این روند هستند.
وی با بیان اینکه سالمندی زنان از سالمندی مردان سخت تر است، گفت: جامعه هر سال بی اعتناتر به اعضای خود می شود و همین امر مشکلاتی زیادی را ایجاد می کند. سال 96 باید سالی باشد که هم در زندگی شخصی و هم اجتماعی بیشتر از یکدیگر مراقبت کنیم و به شکلی اثربخش در جهت کاهش اندوه از جامعه ایران گام برداریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین گفت: حضور در بخش های مختلف جامعه ایران به ویژه برنامه های دید و بازدید نوروزی که از جمله در مراکز نگهداری سالمندان و کودکان انجام می شود، نشان می دهد که چه میزان کار در کشور وجود دارد که باید پیگیری و انجام شود.
محمود اسلامیان، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری نیز در این آیین با بیان اینکه خدمت به جامعه بازنشستگان کشوری نوعی از عبادت و حتی بالاتر از آن است، گفت: صندوق بازنشستگی کشوری محلی برای خدمت صادقانه به جامعه ای است که منشا خدمات بسیار در کشور هستند و از همه دستگاه های اجرایی در آن حضور دارند.
هنوز شرایط موجود بازنشستگان با شرایط ایده آل فاصله دارد
اسلامیان کاهش ۶۷.۷ درصدی قدرت خرید بازنشستگان کشوری در دولت گذشته را مورد انتقاد قرار دارد و گفت: با وجود شرایطی که صندوق و جامعه هدف آن داشتند و بر خلاف قانون، دولت گذشته حاضر به افزایش حقوق بازنشستگان کشوری طبق افزایش نرخ تورم نشد و همین امر کاهش شدید قدرت خرید بازنشستگان را در پی داشت و بار مالی سنگینی معادل 35 هزار میلیارد تومان نیز به صندوق وارد کرد که در کوتاه مدت قابل جبران نیست.
اسلامیان با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در سه سال اخیر در صندوق بازنشستگی کشوری و زیرمجموعه های آن اظهار داشت: اجرای بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری با وجود منع کمک دولت یازدهم توسط مجلس شورای اسلامی، واگذاری بخشی از سهام بیمه ملت به 130 هزار بازنشسته کشوری، افزایش پلکانی حقوق و افزایش کف حقوق بازنشستگان کشوری از 750 هزار تومان به 900 هزار تومان، پرداخت مستقیم حقوق در تمامی 31 استان کشور و خدماتی که در بخش سفرها و وام های قرض الحسنه ارائه شده از جمله گام های این صندوق برای خدمت شایسته تر به بازنشستگان عزیز است.
وی با قدردانی از تلاش های بسیار زیادی که برای تامین و پرداخت حقوق پایان سال بازنشستگان کشوری انجام شد، افزود: این تلاش ها سبب شد تا با وجود کسری اعتبارات و هزینه های فراوان پیش رو، حقوق پایان سال بازنشستگان کشوری 24 اسفندماه 95 پرداخت شود.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه تمام ظرفیت این صندوق برای خدمت به بازنشستگان به کار گرفته می شود، تاکید کرد: خدمت به بازنشستگان کشوری بسیار ارزشمند است که باید با عشق و رضایت دل انجام شود. اما با تمام فعالیت های انجام شده، هنوز شرایط موجود با شرایط ایده آل فاصله دارد و باید در جهت خدمت رسانی بهتر و افزایش منابع و سودآوری شرکت ها گام برداشته شود.