در حال حاضر چند شرکت‌ بزرگ دنیای فناوری پروژه‌هایی را در زمینه طراحی و توسعه واقعیت افزوده در دستور کار خود قرار داده‌اند. پژوهش‌هایی که به دنبال آن هستند تا کیفیت زندگی مردم را بهبود بخشند. گوگل گلس از جمله این تلاش‌ها است.

به گزارش مرور نیوز، در سال جاری میلادی بازار گوشی‌های هوشمند شاهد یکسری تغییرات جزیی در زمینه طراحی بود. سازندگانی همچون ال‌جی و سامسونگ از جدیدترین فناوری‌های روز در زمینه صفحه‌نمایش گوشی‌های هوشمند جدید خود، جی 6 و گلکسی اس 8 بهره بردند. گوشی‌های هوشمندی که با کمترین حاشیه صفحه‌نمایش و ابعاد جدید به بازار عرضه شدند.

 
به‌زودی گوشی‌های هوشمند از رده خارج می‌شوند

در حالی که پیاده‌سازی چنین تغییراتی در ارتباط با گوشی‌‌های هوشمند قابل توجه بودند، اما در حالت کلی در زمینه اصول طراحی گوشی‌های هوشمند تغییر خاصی را به وجود نیاورند. بلکه بیشتر یکسری ویژگی‌ها را بهبود بخشیده و یکسری معایب را برطرف ساختند. مایکل آبراش، دانشمند ارشد بخش تحقیقات آکیولس شرکت فیسبوک بر این باور است که در پنج سال آینده بازار ارتباطات دست‌خوش تغییرات اساسی خواهد شد و به سمت واقعیت افزوده متمایل خواهد شد. آبراش بر این باور است که عینک‌های هوشمند این پتانسیل را دارند تا جایگزین گوشی‌های هوشمند رایج امروزی شوند.

 
به‌زودی گوشی‌های هوشمند از رده خارج می‌شوند

در حال حاضر چند شرکت‌ بزرگ دنیای فناوری پروژه‌هایی را در زمینه طراحی و توسعه واقعیت افزوده در دستور کار خود قرار داده‌اند. پژوهش‌هایی که به دنبال آن هستند تا کیفیت زندگی مردم را بهبود بخشند. گوگل گلس از جمله این تلاش‌ها است. در حالی که گوگل پروژه عینک هوشمند خود را به دلایل فنی و حفظ حریم خصوصی کاربران به حالت تعلیق در آورده است، اما دستاورد گوگل الهام‌بخش بسیاری از شرکت‌های بزرگ عرصه فناوری بود. مایکروسافت نیز پژوهش‌های گسترده‌ای در زمینه واقعیت افزوده انجام داده است. در حالی که پروژه‌ هولولنز در نوع خود یک شاهکار به شمار می‌رود، اما اندازه بیش از اندازه بزرگ و حجم زیاد آن مانع از آن شده است که بتواند جایگزین گوشی‌های هوشمند شود.

 
به‌زودی گوشی‌های هوشمند از رده خارج می‌شوند

با این وجود، آبراش دانشمند ارشد بخش آکیولیس فیس‌بوک پیش‌بینی کرده است در پنج سال آینده واقعیت افزوده همان وضعیتی را خواهد داشت که مکینتاش در سال 1984 آن‌را تجربه کرده بود. زمانی که اپل با غلبه بر محدودیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن زمان موفق شد کامپیوترهای شخصی را به لطف رابط گرافیکی مناسبش به یکی از جریان‌های اصلی آن زمان تبدیل کند. همانند کامپیوترهایی که تا پیش از سال 1984 وجود داشتند، فناوری واقعیت افزوده نیز این روزها در کنار دیگر فناوری‌ها قرار دارد. اما مترصد فرصتی است تا به تکامل رسیده و پس از آن‌که با نیاز میلیون‌ها کاربر خود را هماهنگ ساخت، انقلابی را به وجود آورد. با این وجود، آبراش گفته است: «شاید واقعیت افزوده در پنج سال آینده تحول عظیمی را به وجود آورد، اما حداقل به 20 تا 30 سال زمان نیاز است تا عینک‌های واقعیت افزوده جایگزین گوشی‌های هوشمند شوند. به شکلی که مردم به جای گوشی هوشمد از عینک هوشمند برای انجام کارهای خود استفاده کنند.»