یازدهمین همایش مشترک انجمن مدیریت ایران و دانشگاه خاتم، با عنوان همایش علمی، کاربردی اقتصاد مقاومتی در محل دانشگاه خاتم برگزار شد.
به گزارش مرورنیوز به نقل از بانک پاسارگاد، یازدهمین همایش مشترک انجمن مدیریت ایران و دانشگاه خاتم، با عنوان همایش علمی، کاربردی اقتصاد مقاومتی در تاریخ ۲۵ مهر سالجاری در محل دانشگاه خاتم و با حضور مرضیه شاهدایی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، فعالان صنعت نفت، استادان برجسته کشور، اقتصاد دانان، اعضای انجمنهای علمی، اعضای انجمن مدیریت ایران، کارشناسان و جمعی از دانشجویان برگزار شد.
در این همایش علی کاردر، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در ادامه جلسه دهم این همایش، به سوالات و ابهامات حاضران در خصوص «صنعت نفت و تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی» پاسخ داد.
براساس این گزارش، یکی از محورهای اساسی این جلسه، لزوم پیوند دانشگاه و صنعت بود. در این زمینه کاردر با اشاره به توانمندسازی و تربیت نیروهای متخصص در دانشگاهها گفت: با اقداماتی که در این خصوص انجام دادیم، در حال حاضر تعداد بسیار زیادی نیروهای متخصص و استاد در رشتههای مهندسی بالادست تربیت شدهاند، در حالی که پیش از این، اینچنین نبود و تعداد نیروهای متخصص ما بسیار کم بودند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه بخش آموزش شرکت نفت، بهصورت مستمر به جذب کارآموز میپردازد، در حوزه ساخت و یا مهندسی مخزن باید امور همراه با کارآفرینی انجام شود و پیش رود. کاردر ادامه داد: در حال حاضر هر دانشگاهی در یکی از میادین ما فعال است، در این راستا امکاناتی نیز در قالب انستیتو فراهم شده و این ارتباط همواره برقرار است ضمن اینکه این دانشگاهها حتما باید با یکی از دانشگاههای خارج از کشور در ارتباط باشند و برای این منظور منابع ارزی در نظر گرفتهایم.
این مقام مسوول ادامه داد: در گذشته رابطه بین صنعت نفت و دانشگاهها، موثر و خوب نبود، در حالیکه هماکنون این موضوع به شکل بسیار خوبی حل و این ارتباط برقرار شده است.
وی درباره لزوم در اختیار داشتن آخرین تکنولوژیهای روز دنیا تأکید کرد: در صنعت نفت، در بخشهایی که برای بدست آوردن تکنولوژی روز دنیا، هدفگذاری شده، موفق بودهایم، در حوزه دریا و آب شرب ما هیچگونه تکنولوژی نداشتیم اما در حال حاضر میتوانیم در دریا لولهگذاریهای سنگین انجام دهیم که کار بسیار سختی است همچنین تأسیسات دریایی بوشهر کار بسیار حرفهای است که پایهگذاری آن توسط نفتیها انجام شده و البته درحال حاضر به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی با بیان اینکه تکنولوژی در یک فرآیند توسعهای شکل میگیرد و زمانبر است، ادامه داد: از طرفی پیوستگی و استمرار تکنولوژی بسیار مهم و فرآیند پیچیدهای است. این مقام مسئول اضافه کرد: اما این یک حقیقت است که ما در بحث تکنولوژی و بدست آوردن آن، نیاز به کار و تلاش بیشتری داریم.
کاردر به لزوم توجه به بحث توسعهای پرداخت و ادامه داد: معضل بیکاری در کشور، یکی از مهمترین و اساسیترین مواردی است باید به آن توجه ویژهای داشت، اهمیت دادن به امور توسعهای در کشور میتواند تا حدود بسیار زیادی معضل بیکاری جوانان و نیروهای متخصص کشور را مرتفع کند.
به گفته وی، در حال حاضر درخواستهای بسیاری از نیروهای متخصص ایرانی که در شرکتهای بسیار خوب دنیا حضور دارند، داریم که میخواهند به کشور برگردند و مشغول به کار شوند، اما صرفاً جذب آنها به کشور ملاک نیست بلکه باید فرآیندی شکل بگیرد تا موقعیت سرمایهگذاری و توسعهای در کشور فراهم شود که بتوان این مشکل را برطرف کرد. در ادامه این جلسه، مرضیه شاهدایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز
درباره لزوم پیوند دانشگاه و صنعت تأکید کرد: ارتباط دانشگاه و صنعت باید بیش از این باشد، ما در کشور فارغالتحصیل بسیار داریم اما متاسفانه به صورت عملی در رشتهی خود فعالیتی انجام ندادهاند، در این راستا نیز چند جلسه نیز با دانشگاههایی مانند دانشگاه شریف، دانشگاه شیراز و همچنین با مجتمعهای بخش خصوصی ترتیب دادهایم که اگر به نتیجه برسیم در سال آینده به منظور نزدیکی صنعت و دانشگاه قدمهای موثری برداشته میشود.
در ادامه این جلسه، مجید قاسمی، رئیس دانشگاه خاتم و مدیرعامل بانکپاسارگاد درباره یکی از بندهای مهم اقتصاد مقاومتی گفت: بحث فناوری و دانشبنیانبودن اقتصاد یکی از بندهای مهم اقتصاد مقاومتی است، افراد مختلف بر این امر تأکید زیادی دارند و اگر روزی بتوانیم در صنعت نفت خودکفا شویم، بزرگترین آرزویی است که محقق میشود و شاید از تمام وابستگیها نجات پیدا کنیم.
وی ادامه داد: سرمایهگذاریهایی که منجر به توسعه میشوند از اهمیت زیادی دارد و بیشک دلارهایی که قرار است به کشور بیاید، باید صرف توسعه و همچنین نوسازی صنعت شود.
در این جلسه همچنین مطالبی درباره سیاستگذاریهای کلان کشور و تأثیر آن در صنعت نفت و تصمیمگیریها، ارزیابی قراردادهای منعقد شده، جایگاه ایران در صنعت نفت، خصوصیسازی صنعت نفت و پتروشیمی، خودکفایی و غیره عنوان شد.