در بهبوهه انتخابات ارائه آمارهای اشتباه از سمت کاندیداهای ریاست جمهوری شدت یافت تا جایی که خدمات دولت تدبیر و امید در بخش کشاورزی و دامپروری با صحبت های نادرست زیر سوال رفت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی مرور نیوز، لحظه به لحظه به روز انتخابات نزدیک تر می شویم و حال و هوا پرشورتر می شود و در گوشه کنار شهرهای دور و نزدیک میهن مان شور و هیجان مردم را می بینیم اما در این میان برخی از نمایندگان آمار و ارقامی را به مردم می دهند در میان برخی به وضعیت کشاورزان گله مند بودند و رویه چند سال پیش در دولت نهم و دهم را درست می دانند!
آقای رئیسی در همین باره اظهارتی داشته که محصول کشاورز را در مزرعه یک هزار تومان می خرند و 10 هزار تومان در تهران می فروشند. اگر شما اطلاع دارید، نام چند نمونه از این محصولات کشاورزی سفره غذایی مردم را عنوان کنید!
اگرچه قیمت محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره فاصله دارد و مجموعه ای از عوامل مانند هزینه حمل و نقل، نگهداری و سردخانه بر آن اثر می گذارد اما فاصله 10 برابری قیمت محصول از مزرعه تا تهران مردود است.
درباره اینکه حمایت دولت یازدهم از تولیدات کشاورزی را رد کرده اید،باید پاسخ دهید اگر حمایت های دولت از بخش کشاورزی نبود پس چگونه خودکفایی کشور در گندم حاصل شد؟
آیا تاثیر تامین به موقع نهاده های باکیفیت و همچنین خرید گندم با قیمت مناسب را در افزایش تولید گندم به عنوان حمایت از تولید داخل قبول ندارید؟
خرید تضمینی محصولات کشاورزی یکی از مصادیق حمایت های دولت از تولیدات کشاورزی بویژه محصولات راهبردی است و دولت یازدهم با تامین نهاده های تولید مانند بذر باکیفیت، کود و سم از منابع معتبر، ایجاد خط اعتباری تسهیلات توسعه مکانیزاسیون، اختصاص یارانه 85 درصدی برای توسعه روش های نوین آبیاری، اعمال ممنوعیت واردات، ایجاد مشوق های صادراتی و اتخاذ سیاست های تعرفه ای برای حمایت از بخش کشاورزی اقدام ها و حمایت های بی سابقه ای داشته است.
دولت یازدهم از همان آغاز به کار این مهم را مورد توجه قرار داد و نتیجه توجه ویژه به بخش کشاورزی افزایش 21 میلیون تنی محصولات کشاورزی و دستیابی به خودکفایی در تولید گندم است.
برخی ها به دولت ایراد میگرفتند که خرید گندم با قیمت حدود دو برابر قیمت جهانی مقرون به صرفه نیست. اما دولت یازدهم از آنجایی که اعتقاد به توسعه بخش کشاورزی و حمایت از کشاورزان در مسیر دستیابی به توسعه پایدار دارد، با پرداخت این قیمت در اصل نوعی یارانه غیر مستقیم را برای حمایت از مردم، تولید و تامین امنیت غذایی در دستور کار قرار داد و از این طریق یارانه هدفمند و استفاده صحیح از منابع مالی را معنی کرد.
به طور قطع افزایش 21 میلیون تنی محصولات کشاورزی موجب بهبود معیشت روستاییان شده و این یکی از افتخارات دولت یازدهم است.
هر چند منتقدان میخواهند القاء کنند که دولت یازدهم به معیشت مردم بی توجه بوده اما ظاهرا فراموش کردهاند که تولید گندم در کشور قبل از دولت یازدهم به کمتر از 6 میلیون تن کاهش یافته بود.
همچنین تولید محصولات کشاورزی دیگر به محاق رفته بود و انواع محصولات کشاورزی خارجی در بازار کشور جولان میداد و روستاییها، خود را برای ترک روستاها و حاشیه نشین شدن در شهرها آماده میکردند.
از طرفی توسعه کمی و کیفی تولیدات دامی برای تامین امنیت غذایی پایدار، خوداتکایی محصولات دامی و توسعه صادرات محصولات دارای مزیت نسبی از برنامه های زیر بخش دامپروری کشور است.
در بخش گوشت قرمز میزان تولید در سال 1392 نزدیک 755 هزار تن بود که در سال 1395 با 7.9 درصد رشد به 815 هزارتن رسید.
در سال 1392 میزان تولید شیرخام نیز هشت میلیون و 268 هزارتن بود که در سال 1395 با 15 درصد رشد به 9 میلیون و 510 هزارتن تولید افزایش یافت.
در بخش گوشت مرغ در سال 1392 میزان تولید یک میلیون و 967 هزارتن بود که با رشد 4.8 درصدی به 2میلیون و 62 هزارتن در سال 1395 رسید.
همچنین در تولید تخم مرغ از 893 هزار و 400 تن در سال 1392 به 940 هزار تن در سال 1395 دست پیدا کردیم که 5.2 درصد رشد را نشان می دهد.
تولید عسل از 74 هزار و 700 تن در سال 1392 به 81 هزار و 500 تن در سال 1395 رسید که بیانگر رشد 9.1 درصدی بود.
تولید نزدیک 889 تن پیل تر ابریشم در سال 1392 به 923 تن در سال 1395 رسید که رشد 3.8 درصدی را نشان می دهد.
متاسفانه در دولت قبل، پدیده آمارسازی و ارائه اطلاعات غیرواقعی به قدری رواج پیدا کرد که کارشناسان و مراجع تخصصی نسبت به آن واکنش نشان دادند و حال منتقدان می خواهند این وصله را به دولت تدبیر و امید بزنند.اما خوشبختانه در بخش کشاورزی نیز همزمان با ارائه آمار دور از واقعیت تولیدات کشاورزی،دستگاه های نظارتی از جمله مجلس شورای اسلامی نسبت به رصد و پیگیری این موضوع اقدام کرده و آمار و ارقام به درستی به مردم ابلاغ شده است.