تهران - ایرنا - دبیر کل انجمن ملی لیزینگ ایران اعلام کرد: شرکت های لیزینگ دارای مجوز فعالیا از بانک مرکزی، نیاز به پروانه کسب از اتحادیه ها ندارند.
به گزارش مرور نیوز به نقل از این انجمن، به دنبال اقدام اتحادیه نمایشگاه داران تهران در ارسال اخطاریه پلمپ به شرکت لیزینگ کارآمد از طریق اداره اماکن نیروی انتظامی، انجمن ملی لیزینگ ایران در مکاتبات متعدد با اتحادیه مزبور ، اداره اماکن ناجا ، کمیته داوری اتاق ایران و بانک مرکزی خواستار رسیدگی به این موضوع شد.
در نهایت طبق اعلام شرکت لیزینگ کارآمد، اخطاریه اداره اماکن مبنی بر پلمپ محل فعالیت شرکت مزبور لغو شد.
دبیر کل انجمن ملی لیزینگ ایران در این ارتباط گفت: شرکت های لیزینگ تابع دستورالعمل اجرایی مصوب شورای پول و اعتبار و مقررات نهاد ناظر (بانک مرکزی) بوده و تابع قانون نظام صنفی نیستند.
محمدهادی موقعی تاکید کرد: شرکت های لیزینگ می توانند انواع کالاها و تجهیزات فروشندگان را در قالب عقود اجاره به شرط تملیک یا فروش اقساطی به متقاضیان واگذار کنند. بنابراین انعقاد اینگونه قراردادها توسط شرکت های لیزینگ با اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مواد 27 و 28 قانون نظام صنفی نمی شود.
وی تاکید کرد: شرکت های واسپاری و لیزینگ دارای مجوز فعالیت از سوی بانک مرکزی نیاز به پروانه کسب ندارند و به عبارتی تامین کالاهای متقاضیان چه از طریق قراردادهای اجاره به شرط تملیک و چه فروش اقساطی توسط شرکت های لیزینگ مستلزم داشتن پروانه کسب نیست.
به گزارش ایرنا، لیزینگ (Leasing) نوع خاصی از عملیات مالی به شمار می رود که در فارسی بهترین معنی برای آن، اجاره اعتباری است. در واقع، لیزینگ یک رشته فعالیت اعتباری کاملاً تخصصی مبتنی بر روش اجاره است که در آن نوعی قرارداد با توافق میان دو نفر یا بیشتر - اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی - بهمنظور بهرهبرداری از عین یا منفعت کالای سرمایهای یا مصرفی با دوام که از قابلیت اجاره برخوردار باشد، منعقد میشود.
بنابراین روش لیزینگ، مجموعهای از مبادلات اقتصادی مشتمل بر خرید، اجاره و در نهایت، فروش (تملیک) را در بر میگیرد.
در قانون ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی، صدور مجوز فعالیت و نظارت بر شرکت های لیزینگ به عهده بانک مرکزی نهاده شده است.