معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت : مبارزه بیولوژیک با آفت کرم ساقه خوار برنج در 20 هزار هکتار از شالیزارهای استان با یارانه دولتی در حال انجام است.
به گزارش مرور نیوز،حبیب جهانساز افزود : مبارزه بیولوژیک با آفت کرم ساقه خوار برنج در هر هکتار شالیزار حدود 14 هزار تومان هزینه دارد که از این مبلغ هشت هزار و 400 تومان آن را دولت از محل یارانه کاهش مصرف سموم پرداخت می کند و کشاورزان برای هر هکتار شالیزار تحت پوشش این طرح تنها پنج هزار و 400 تومان می پردازند.
وی یاد آور شد: در این طرح کشاورزان از محل صرفه جویی در مصرف سموم نیز به ازای هر هکتار تا 60 هزار تومان سود می برند .
وی گفت : امسال در این میزان شالیزار در حداکثر چهار نوبت شامل یک مرحله در نسل اول ، دو مرحله در نسل دوم و یک مرحله در نسل سوم آفت کرم ساقه خوار برنج ، کار مبارزه بیولوژیک با استفاده از زنبور تریکو گراما انجام می شود که تا کنون این عملیات در 16 هزار هکتار تا مرحله دوم نسل دوم انجام شده است.
وی گفت : این عملیات تلفیقی است و چنانچه آفت طغیان کند همزمان از سموم شیمیایی نیز استفاده می شود که تاکنون این حالت بروز نکرده است.
وی گفت : برای انجام این کار توزیع یک میلیون تریکوکارت حاوی تخم زنبور تریکو گراما بین شالیکاران در نظر گرفته شده است.
وی از عموم شالیکاران استان گیلان خواست با توجه به کاهش نسل کرم ساقه خوار برنج ، در سالجاری زراعی از سم پاشی های خودسرانه مزارع برنج خودداری کنند و توصیه های مروجان کشاورزی را مد نظر قرار دهند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: امسال 238 هزار هکتار اراضی مستعد استان زیر کشت برنج رفته است .
جهانساز یادآور شد: پارسال سطح زیرکشت برنج پرمحصول استان حدود 11 هزار هکتار بود که این میزان امسال به 22 هزار هکتار رسیده و سطح زیر کشت مکانیزه برنج نیز از 70 هزار هکتار به بیش از 100 هزار هکتار رسیده است.
وی خاطرنشان کرد : در سال زراعی جاری ، بیش از 530 تن طبقات بذری گواهی شده بین شالیکاران استان با هدف افزایش کمیت و کیفیت محصول توزیع شده که به لحاظ کمی تاکنون سابقه نداشته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان ابراز امیدواری کرد با مساعدت شرایط جوی تا پایان زمان برداشت محصول در شهریورماه، سالی پر بار برای شالیکاران استان گیلان رقم بخورد.
سال گذشته از 238 هزار هکتار شالیزار استان گیلان، حدود یک میلیون و 170 تن شلتوک برداشت شد که از این میزان نزدیک به 750 هزار تن برنج سفید به دست آمد .