![10 میلیون سهم از کل سهام شرکت مبین وان کیش در بالاترین رقم به مبلغ 347 تومان ثبت شد](https://static3.moroornews.com/thumbnail/GtCvWp2k4WYa/M2CdUDwG5PC4IluXhQ_tqRH72sp6gK44O58e49cK14Jc0NtTBt195Eex42YyCCyqypyTc0rytfSl4vp3NS199P5ksZnBweW5K6h8JGpDfauOk8DdVvF0fQ,,/mQGYPly1VUZ6.jpg)
دومین ناشر فعال در صنعت پیامک امروز روی تابوی بازار دوم فرابورس در حالی کشف قیمت شد که با روند گسترش دیتا و روند نزولی حجم استفاده از پیامک فعالیت آن از مرحله بلوغ عبور کرده است.
به گزارش مرور نیوز، امروز چهارشنبه تعداد 10 میلیون سهم از کل سهام شرکت مبین وان کیش (سهامی عام) برای اولین بار پس از پذیرش در بازار دوم فرابورس ایران به روش ثبت سفارش عرضه و در بالاترین رقم به مبلغ 347 تومان ثبت شد.
دوره ثبت سفارش ازساعت 10 صبح الی 12 ظهر امروز بود و کلیه معامله گران برخط و غیر برخط به صورت همزمان طی دوره ثبت سفارش می توانستند اقدام به ورود سفارش خرید نمایند. دامنه قیمت در ثبت سفارش از مبلغ 3,400 ریال تا مبلغ 3,470 ریال تعیین و حداکثر سهام قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی و حقوقی تعداد 450 سهم بوده است.
به این ترتیب سهمیه هر خریدار اعم از معامله گران برخط در بالاترین حجم 150 عدد تعیین شده است.
مطابق با پیغام ناظر بازار هرخریدار صرفا مجاز به ورود یک سفارش خرید در سامانه معاملاتی بود و سفارش های ثبت شده طی دوره ثبت سفارش قابل اصلاح یا حذف بودند. مدیر عرضه "اوان" شرکت مشاور سرمایه گذاری دیدگاهان نوین (سهامی خاص) و متعهد خرید شرکت مشاور سرمایه گذاری دیدگاهان نوین (سهامی خاص) است و سقف تعهد خرید هریک تعداد 5 میلیون سهم می باشد.
به گزارش مرور نیوز، حاشیه سود عملیاتی ای شرکت در سال مالی 95 تنها 6 درصد از فروش بوده و با وجود آنکه این شرکت با هزینه مالی مواجه نیست اما به دلیل هزینههای اداری و عمومی بیش از 4 میلیارد و 51 میلیون تومانی حدود نیمی از سود ناویژه خود را از دست میدهد .
با این همه به لطف درآمد 2 میلیارد تومانی سایر درآمد های غیر عملیاتی به سود خالص 4 میلیارد و 425 میلیون و 700 هزار تومانی در پایان سال مالی قبل رسیده است.
"اوان" برای سال مالی منتهی به پایان اسفند ماه 96 با افزایش 25 درصدی نسبت به سال قبل ، عایدی 533 ریالی به ازای هر سهم پیش بینی کرده که در عملکرد حسابرسی نشده سه ماهه اول امسال 27 درصد از این مبلغ را محقق کرده است.
این شرکت از جمله شرکتهای فعال در بخش خدمات ارزش افزوده تلفن همراه و تلفن ثابت در کشور می باشد که در سال 1389 تاسیس گردیده و سرویسهای خود را بر بستر SMS، USSD، 3G و غیره ارائه می کند. از جمله سرویس های شرکت می توان به ارائه ی محتوای دیداری، مدیا، خدمات متنی، SMS و غیره اشاره کرد.
مطابق با تحلیل های موجود در سامانه تدان، درآمد قریب به 97 درصد قراردادهای شرکت از محل VAS (خدمات ارزش افزوده) تلفن همراه از شرکت همراه اول است و در واقع مابقی منابع درآمدی "اوان"، نقش خاصی در سود و زیان شرکت ندارند. از مدت این قرارداد 5 ساله کمتر از 3 سال زمان باقی است.
قیمت 340 تومانی در نظر گرفته شده برای این سهم در عرضه اولیه با توجه به EPS 533 ریالی آن، بیانگر P/E 6.5 واحدی است. این در حالی است که در رابطه با سهم هم گروه اوان یعنی شرکت آتیه داده پرداز؛ p/e زمان عرضه اولیه معادل 5 بوده و هم اکنون 14 واحد است.
اگرچه شرکت در تلاش برای سوئیچ نمودن خدمات و درآمدهای خود از 2g , 3g به سمت LTE می باشد، ولی در این میان چند رقیب مهم در کنار شرکت وجود دارد که رقابت بر سر سهم بازار این حوزه در میان رقبا در سال 96 حساس تر نیز شده است.
حوزه فعالیت شرکت کمی ریسکی است ولی در مجموع با توجه به قیمت عرضه و شرایط صنعت می توان نسبت به رشد سهم حداقل برای یک دوره کوتاه مدت کاملا امیدوار بود. اگرچه به گفته مسئولان شرکت، اوان در ماه های آتی تعدیل مثبت سود نخواهد داشت ولی باید دید با تغییر گرایش بازار هدف از سمت 2G و 3G به سمت LTE که سال گذشته تاحدودی شرکت را با مشکل مواجه کرده بود امسال اوان می تواند سهم بازار خود را در این حوزه حفظ نماید یا خیر.
این شرکت یکی از ارائه دهندگان انحصاری خدمات تجمیع در اپراتور همراه اول بوده و سهامدار عمده شرکت ، یکی از اعضا کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین ، مالک مخابرات است.
سامانه های پیامکی در حال افول و گذار به سامانه های پیام رسان تحت اینترنت هستند و این در حالی است که "اوان" هیچ انحصاری در حوزه تولید محتوا در اپراتور همراه اول ندارد.
شرکت در بازار پیامک به عنوان تجمیع کننده ، انحصار فعالیت داشته و با روند گسترش دیتا ، حجم استفاده از پیامک نزولی است و در این حوزه شرکت از مرحله بلوغ عبور کرده است.
در بخش سرویس وای فای آفلاین ، حجم بازار محصول و خدمات "اوان" بسیار اندک است و تاثیری بر عملکرد و ارزش شرکت ندارد.
در بخش سرویس های در بستر موبایل و استارت آپ ها این شرکت در حال حاضر محصول قابل رقابت شاخص در بازار گوشی های هوشمند موبایل در اختیار ندارد. در سرویس های این شرکت و وابسته به این شرکت هزینه اینترنت نیز به صورت جداگانه از کاربران دریافت می شود و لذا مدل کسب و کار رقبا ، بدون پرداخت کارمزد به اپراتورها می باشد و اساسا نیازی به همکاری با اپراتور نمی باشد. مدل کسب و کار عمده خدمات مانند آموزش و همچنین استریمینگ به سمت درآمد از تبلیغات است و مبلغی بابت حق عضویت یا خرید دریافت نمی گردد.
تنها مزیت مهم شرکت می تواند قرارداد با اپراتور همراه اول و کسب درآمد از CDN باشد.