مدیرعامل هلدینگ تاپیکو از افزایش سرمایه این هلدینگ به میزان 3800 میلیارد تومان خبر داد و گفت: از مسئولان وزارت نفت درخواست میکنم تا تخفیف 10 درصدی را برای خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس قائل شوند.
به گزارش خبرگزاری موج، محمد حسن پیوندی مدیرعامل هلدینگ تاپیکو در یک نشست خبری که صبح امروز در مجموعه این هلدینگ برگزار شد با بیان اینکه تعداد مجتمعهای پتروشیمیایی که از خوراک مایع استفاده میکنند در این هلدینگ بسیار کم است، گفت: خوشبختانه ما بیشتر سهامدار پترشیمیهایی هستیم که خوراک گاز هستند.
وی با اشاره به اینکه در تمام مجتمعهای پتروشیمیایی کشور حضور دارند، تصریح کرد: حدود 55 تا 60 درصد از سود هلدینگ تاپیکو از شرکتهای غیرمدیریتی ماست، به این مفهوم که با انرژی کم منافع بالایی را داریم و خوشبختانه از نظر محصول تنوع بسیار بالایی را در سبد تولیدی خود گنجاندهایم که میتواند منافع ما را تضمین کند.
پیوندی با اشاره به اینکه تاپیکو در پتروشیمیاییهای جم، اراک، خارک و به طور غیرمستقیم در پتروشیمی تبریز سهام دارند، گفت: 5 درصد از کل خط لوله اتیلن غرب نیز در اختیار هلدینگ تاپیکو است.
مدیرعامل هلدینگ تاپیکو با اشاره به اینکه 8.5 درصد از سهام هلدینگ خلیج فارس نیز متعلق به تاپیکو است، اظهار داشت: در سه سال قبل و قبل از آمدن من به این هلدینگ مسئولین وقت 8.5 درصد از سهام هلدینگ خلیج فارس را خریداری کردند که ارزش هر سهم آن در آن موقع 2200 تومان بود، اما امروز ارزش این سهام به زیر 500 تومان رسیده است. از طرفی نیز سازمان خصوصیسازی به دلیل بدهی این مجموعه به این شرکت قصد داشت 3 درصد از این سهام را روی تابلو برده و به فروش برساند که با رایزنیهای صورتگرفته بدهی ما به سازمان خصوصیسازی به سازمان تأمین اجتماعی منتقل شد و این یک فرصت استثنایی برای ما ایجاد کرد.
به گفته این مقام مسئول اخیراً نیز توانستیم با اکثریت آرا در هیأت مدیره افزایش سرمایه خود را به میزان 3800 میلیارد تومان به تصویب برسانیم که این کمک بزرگی را به تاپیکو و سهامداران آن میکند.
پیوندی با اشاره به اینکه هنگامی که من وارد این هلدینگ شدم، سه درخواست مهم را از هیأتمدیره داشتم ادامه داد: اولین کار اصلاح ساختار بود که معاونتهای برنامهریزی، نظارت بر امور شرکتها، منابع مالی و فاینانس و نظارت بر پروژهها که پیشتر وجود نداشت در این هلدینگ شکل گرفت و موضوع مهم دیگر تغییر ساختمان هلدینگ تاپیکوست که انتظار داریم تا اواخر سال 96 جابجایی ما به ساختمان جدید صورت پذیرد. از طرف دیگر با تصمیم هیأت مدیره و به پیشنهاد من مقرر شد که 30 تا 35 نفر از نخبگان دانشگاههای کشور به منظور آموزش و ایجاد کادر مدیریتی ثابت جذب هلدینگ تاپیکو شوند، زیرا ما نیازمند نیروهای خبره در حقوق بینالملل، منابع انسانی و مهندسی هستیم.
وی با اشاره به پروژههای هلدینگ تاپیکو اضافه کرد: بزرگترین پروژه ما مربوط به ستاره خلیج فارس میشود که سهام 49 درصدی این پالایشگاه را در اختیار داریم که من همینجا به دلیل موقعیت استراتژیک این پالایشگاه که میتواند حدود 50 درصد از بنزین کشور را تأمین کند، از مسئولان ارشد وزارت نفت درخواست میکنم که بر اساس مواد 12 و 13 قانون رفع موانع تولید، نسبت به خوراک این پالایشگاه 5 درصد بیشتر تخفیف نسبت به دیگر پالایشگاهها قائل شوند بهطوریکه تخفیف خوراک این پالایشگاه از فوب منهای 5 درصد به فوب منهای 10 درصد برسد.
مدیرعامل هلدینگ تاپیکو گفت: این تخفیف به منزله حمایت از یک پروژه ملی است و ما انتظار داریم از مسئولان وزارت نفت به دلیل آنکه این پالایشگاه زودتر به نتیجه برسد این تخفیف را قائل شوند.
پیوندی همچنین با اشاره به سهام 33 درصدی در پالایشگاه آناهیتا گفت: ما به دنبال واگذاری سهام خود به بخش خصوصی قوی هستیم و اگر یک مجموعه خصوصی که توانمند باشد پیدا کنیم، به دلیل آنکه نیازی به تولید بیش از اندازه بنزین در سبد تاپیکو وجود ندارد، حاضریم این سهام خود را به فروش برسانیم، البته باز تأکید میکنم که این موضوع به این معنا نیست که اصرار داشته باشیم حتماً سهام خود را واگذار کنیم.
به گفته وی یکی از 8 پالایشگاههای سیراف نیز متعلق به هلدینگ تاپیکو است که من معتقدم نباید صرف تولید نفتا از این پالایشگاه قانع باشیم و به دنبال این هستیم که یا این نفتا را به عنوان خوارک پتروشیمی به منظور تولید محصولات باارزش استفاده کنیم و یا اینکه بر اساس مذاکراتی که بر اساس مذاکراتی که با یک شرکت انگلیسی است، انجام دادیم این نفتا تبدیل به بنزین شود.
مدیرعامل هلدینگ تاپیکو با اشاره به افزایش سرمایه در مجتمع پتروشیمی مرجان گفت: سرمایه این مجتمع پتروشیمی نیز از 460 میلیارد تومان به 860 میلیارد تومان رسید که با پیشرفت فعلی این مجتمع انتظار داریم تا پایان سال 96 به بهرهبرداری برسد.
پیوندی همچنین با اشاره به دیگر پروژههای این شرکت گفت: از سال 99 پروژه پتروالفین فناوران که یک پروژه GTPP است در دستورکار قرار خواهد گرفت و ما معتقدیم باید از متانول، پلیپروپیلن تولید کنیم و من تصریح میکنم که حتماً این مجتمعها به دلیل نیاز وافر به آب باید در کنار دریا ساخته شود.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به حقوقهای نجومی گفت: من به هیچ عنوان با پرداخت حقوقهای نجومی موافق نیستم و حتی در ارتباط تنگاتنگ که با سازمان بازرسی کل کشور دارم به دنبال سالمسازی فضای کسبوکارم اما این نکته نیز باید گفته شود که مدیران سالم باید حقوقهای خوب دریافت کنند تا برای مجموعه و سازمان مشکلآفرین نباشند.