کاهش میزان بازارگردی و خرید حاجیان ایرانی در حج امسال

ولخرجی‌های حاجیان ایرانی در عربستان تبدیل به فرهنگی غلط به ویژه در میان حاجیان شهرستانی شده که کاهش این رقم امسال یک مسئله امیدوارکننده است.

به گزارش مرور نیوز، طیبه سیاوشی شاه عنایتی با اشاره به کاهش میزان بازارگردی و خرید حاجیان ایرانی در حج امسال، گفت: خرید سوغات به ویژه در سفر حج جزئی از فرهنگ ایرانی اسلامی مردم ماست و به هیچ وجه نمی‌توان این فرهنگ را از بین برد ولی در سال‌های اخیر این مسئله به گونه‌ای ترویج یافته بود که خریدهای عمده و بدون و حساب و کتاب از بازارهای عربستان صورت می‌‎گرفت.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همان اجناس موجود در عربستان با کیفیت به مراتب بهتر در داخل کشور یافت می‌شود، افزود: ولخرجی‌های حاجیان در عربستان تبدیل به فرهنگی غلط به ویژه در میان حاجیان شهرستانی شده که کاهش این رقم امسال یک مسئله امیدوارکننده است.

وی تصریح کرد: بهتر است در هر شرایطی حاجیان مقتضیات مکان و زمان را درک و پس از آن اقدام به خرید کنند؛ در عین حال باید توجه داشت که همین هزینه سفر حج یک رقم بسیار بالایی است که به اقتصاد عربستان کمک می‌کند که بازارگردی‌های رایج این رقم را دوچندان می‌کند.

مشکل نبود جایگزین برای سوغات حاجیان در فرودگاه های داخلی 

سیاوشی اظهار کرد: متأسفانه مسئولان داخلی نیز جایگزینی برای خرید سوغات در فرودگاه‌های داخلی تعبیه نکردند که حاجی بازگشته از سفر برای اینکه پاسخگوی توقع اقوام و نزدیکان خود برای سوغات آوردن باشد به این فروشگاه‌ها مراجعه کند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با یادآوری اینکه برای تأثیرگذاری روی حاجیان بهترین فرهنگسازی می‌تواند از طریق صدا و سیمایی صورت پذیرد که اکثر حاجیان مخاطب هستند، عنوان کرد: ظرفیت فرهنگسازی برای جلوگیری از خروج ثروت از کشور در حجاج ایرانی وجود دارد و این ظرفیت کم و بیش خود را در حج امسال نیز پدیدار کرد.