محمدمهدی مفتح گفت: در سیاستهای کلی ابلاغی اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری به صادرات، تأکید ویژهای داشتهاند و اجرایی شدن توسعه صادرات و رشد صادرات غیرنفتی ویژگیهای اقتصاد مقاومتی که بروننگر است، است.
به گزارش مرور نیوز، محمدمهدی مفتح ، با بیان اینکه یکی از مولفههای رونق اقتصادی کشور، صادرات کالاهای غیرنفتی و توسعه آن است ، گفت: در سیاستهای کلی ابلاغی اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری به صادرات، تأکید ویژهای داشتهاند و اجرایی شدن توسعه صادرات و رشد صادرات غیرنفتی ویژگیهای اقتصاد مقاومتی که بروننگر است، است.
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شکلگیری و توسعه صادرات به لوازمی نیاز دارد، افزود: صادرکنندگان به بازاری وارد میشوند و با رقبایی رقابت میکنند که کنترل آن تحت اختیار ایران نیست که بتواند با تعرفه گمرکی و مشوقهای دیگر کالا را برای مصرفکننده جذاب کند، بلکه این صادرات باید تماماً با مکانیزمهای اقتصادی انجام شود.
گمرک و بانک ها ارائه تسهیلات به صادرکنندگان را در اولویت قرار دهند
مفتح ادامه داد: برای رقابت صادرکنندگان در بازارهای جهانی قیمت تمام شده کالای صادراتی باید پایین باشد تا بتواند با کالای مشابه خود رقابت کند و کیفیت و بستهبندی این کالاها باید مناسب باشد.
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم در کشور برای رشد صادرات، ایجاد و تقویت فرهنگ صادرات محور است، یادآور شد: دستگاههای اجرایی همانند گمرک و بانک ها باید صادرکنندگان را برای صادرات کالا در اولویت قرار دهند و هرگونه تسهیلات و کمکهای مورد نیاز برای صادرات یک کالا را به صادرکنندگان ارائه دهند.
دید و توجه مسئولان باید به سمت صادرات و صدور کالا باشد
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه سختگیری دستگاهها باید نسبت به کالاها و صادرکنندگانی که به صادرات منجر میشود برای ارائه تسهیلات کاهش یابد، افزود: دید و توجه مسئولان باید به سمت صادرات و صدور کالا باشد و تسهیلات مورد نیاز را به تولیدکنندگان اختصاص دهند و به این منظور هر مسئولی باید هر اقدامی که میتواند در این راستا انجام دهد.
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات مورد نیاز برای توسعه صادرات از سوی مسئولان ادامه داد: اولویت دادن به صادرکنندگان، رسیدگی خارج از نوبت به درخواستهای صادرکنندگان و تکریم صادرکننده باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد تا صادرات کالای غیرنفتی افزایش یابد و در این زمینه جایگاه بالاتری پیدا کنیم.
لزوم اقدامات سفارتخانهها در خارج از کشور برای بازاریابی تولیدکنندگان
مفتح اظهار کرد: اگر تسهیلاتی تعریف میشود این تسهیلات فقط باید به کالاهایی اختصاص یابد که صادراتی و سود آن کمتر است و شرایط بازپرداخت آن سهلتر باشد.
وی با بیان اینکه دولت باید برای توسعه صادرات به صادرکنندگان یارانه اختصاص دهد، افزود: بانکها نباید در این بخش زیان کنند و سود متناسب خود را باید کسب کنند و سود تسهیلات را باید از اختصاص یارانه دولت و مقداری را از خود تولیدکننده دریافت کنند.
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه به چند روش میتوان به صادرات یارانه اختصاص داد، تصریح کرد: جایزه صادراتی، تسهیل تشریفات گمرکی و اقدامات سفارتخانهها در خارج از کشور برای بازاریابی تولیدکنندگان میتواند به توسعه صادرات کمک کند.