طرح سوال از وزیر ارتباطات درباره قراردادهای این وزارتخانه، نهایی شدن مصوبه هیئت دولت در خصوص دولت الکترونیک، مشارکت سازمان فضایی ایران با اپسکو در ماهوارههای کوچک، شرکت ایران در همایش بینالمللی مقابله با جرائم رایانهای و بهبود شرایط بازیهای آنلاین در کشور برخی از مهمترین اخبار این هفته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بود.
به گزارش مرور نیوز، این هفته نماینده مردم قزوین در مجلس از طرح سوال خود و یکی از نمایندگان از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره برخی قراردادهای این وزارتخانه خبر داد و گفت که هیات رییسه مجلس این سوالات برای بررسی به کمیسیون صنایع ارجاع کرده است.
سوال سیدحمیده زرآبادی و فاطمه حسینی نماینده تهران از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره دلایل جایگزین قرارداد نگهداری شش ماه زودتر از موعد مقرر و حجمی شدن قراردادهاست. با توجه به اینکه قرارداد نگهداری جهت نگهداری، رفع خرابی و تست سیستمها در زیرساخت هستند عملا با تغییرات ایجاد شده در قراردادها علاوه بر بیکاری نیروهای متخصص، برای زیرساخت میلیاردها تومان سالانه هزینه میکنند و عملا هیچ بهرهوری وجود ندارد.
سوال دیگری که از آقای آذری جهرمی پرسیده میشود این است که پروژه ارتقا و توسعه انتقال برنامه پنج ساله پنجم ارتباطات که در سال 90 -۹۱ قرارداد آن بسته شده سرانجامش چه شده است؟ آیا از تجهیزات آن جایی استفاده شده؟ چرا با وجود این قرارداد که قیمت آن بیش از 200 میلیون یورو بوده پروژه تدبیر را به موازات آن از همان تجهیزات و کارکرد خریداری کردهاند.
نهایی شدن مصوبه هیئت دولت در خصوص دولت الکترونیک
اما وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفتهای پر از خبر پیش رو داشت، که در یکی از آنها، از نهایی شدن مصوبه هیئت دولت در خصوص دولت الکترونیک در هفته آینده خبر داد.
محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در خصوص واکنش ایران نسبت به خروج احتمالی آمریکا از برجام گفت: طبیعتا جمهوری اسلامی برنامه ریزی متقابلی بنابر گامهایی که آنها برمی دارند، خواهند داشت و هیئت نظارت بر برجام، وزارت خارجه و دولت عکس العملهای متفاوتی دارند.
مشارکت ایران با اپسکو در ماهوارههای کوچک و دانشجویی
رییس سازمان فضایی ایران هم این هفته و در مراسم روز جهانی فضا، گفت: دو پروژه ماهواره کوچک و دانشجویی با اپسکو را در برنامه های خود داریم که این پروژه ها برای اجرا به دانشگاه ها واگذار می شود.
شرکت هیات ایران در همایش بینالمللی مقابله با جرائم رایانهای
این هفته پنجمین همایش بینالمللی مقابله با جرایم رایانهای به ابتکار پلیس بینالملل (اینترپل) و پلیس اروپائی(یوروپل ) در مقر یوروپل واقع در شهر لاهه هلند برگزار شد که هیات ایران به سرپرستی حسین رمضانی، معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات کشورمان (فتا) در این همایش حضور پیدا کردند.
هیات ایرانی ضمن شرکت در این نشست و کارگروههای جانبی و نیز گفتوگو با همتایان شرکت کننده از دیگر کشورها ، نمایندگان شرکتها و نهادهای انتظامی و رایانهای ، آخرین تجارب علمی، فنی و حقوقی کشورمان در خصوص مقابله با جرائم رایانه ای را مطرح کرده و در خصوص چالش های موجود و نیز آخرین پیشرفت های مربوط به کشف و مقابله با انواع جرایم رایانهای به تبادل نظر پرداختند.
بهبود شرایط بازیهای آنلاین در یک ماه اخیر
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آماری از وضعیت شرایط بازیهای آنلاین ارائه داد و استقرار سرورهای شرکتهای تولیدکننده بازی را به پس از نتیجهگیری از مذاکرات موکول کرد.
محمدجواد آذری جهرمی در صفحه اینستاگرام خود، با اشاره به آخرین وضعیت بهبود شرایط بازیهای آنلاین در یک ماه اخیر، نوشت: میزان پینگ در سه مقطع زمانی اندازهگیری شده و میزان بهبود مشخص است.
وی در ادامه به وعدههای قبلی خود درباره مذاکره با شرکتها برای استقرار سرور در ایران اشاره و اظهار کرد: مذاکرات با شرکتهای تولیدکننده برای استقرار سرورها در ایران در جریان است و نتایج متعاقبا اعلام خواهد شد.
ارائه پیشنویس طرح جامع توسعه صنعت فضایی در کشور
محمدجواد آذری جهرمی همچنین با اشاره به ارائه پیشنویس از طرح جامع توسعه صنعت فضایی در کشور تا دو ماه آینده، از هماهنگیها برای قرار دادن ماهواره در مدار ۴۳.۵ درجه خبر داد.
او با بیان اینکه باید کاربردهای صنعت فضایی را در زندگی روزمره مردم بهینه کنیم، گفت: طبیعتا این عرصه با زندگی روزمره مردم ارتباطی نخواهد داشت اما خدماتی هستند که ما به سایر وزارتخانهها و مجموعهها میدهیم. از بعد تاثیرات علم فضا در عرصه مقابله با بحران، حفاظت از محیط زیست، مدیریت منابع آب، کشاورزی و هواشناسی باید مورد اصلاح قرار گیرد. درجه اهمیت این حوزهها باید استخراج شده و متناسب با آن لایحههای کاربری صنعت فضایی را توسعه دهیم.