مدیرعامل بورس تهران با اشاره به لزوم رتبهبندی شرکتهای بورسی ایران توسط شرکتهای رتبهبندی بینالمللی میگوید شرکتها برای کاهش هزینه تامین مالی خود باید صورتهای مالی خود را به روش IFRS تنظیم کنند.
به گزارش مرور نیوز، حسن قالیباف اصل در همایش جذب سرمایهگذار خارجی برای تامین مالی شرکتهای ایرانی در بازارهای جهانی اظهار کرد: شرکتها نباید فقط به بازار داخلی و انتشار سهام کفایت کنند. ابزار بدهی نسبت به سهام تنوع بالایی دارد و این تنوع در حال حاضر وجود دارد. جا دارد شرکتها در کنار افزایش سرمایه و ابزار سهام از این ابزار هم استفاده کنند.
وی گفت: میتوان با سهولت از ابزار بدهی برای تامین مالی شرکتها بهره گرفت. این روش یکی از راه های تامین مالی تامین مالی خارجی است. بنگاه های ما باید با این ابزار آشنا شوند و از آن استفاده کنند. امیدوارم شرکت ها از این پتانسیل ها استفاده کنند.
مدیرعامل بورس تهران افزود: امیدوارم این کنفرانسها به هدف خود برسند و شرکت کنندگان توسعه ای در تامین مالی داشته باشند و فعالان سایر بازارها در بازار سرمایه ما فعالیت کنند.
قالیباف ابراز کرد: بورس ما متنوع است و در منطقه به عنوان بورسی بزرگ محسوب میشود، در نتیجه ما خود را باید با الزامات بین المللی تطبیق دهیم.
وی ادامه داد: ما با ۱۲ بورس تفاهم نامه امضا کردیم که یک سری فعالیت هایی مشترک داشته باشیم،به عنوان نمونه با بورس استانبول نشست هایی را برگزار کردیم. بحث پذیرش های متقابل برای هر دو طرف مهم است. ما متوجه شدیم برای حضور یک بنگاه اقتصادی در یک کشور دیگر باید استانداردهای آن کشور را پذیرفت. بحث IFRS یکی از این مباحث است که برای بورس استانبول مهم بود. شرکتهایی که سازمان بورس اعلام کرده فرصت دارند تا انتهای آبان ماه صورت های مالی خود را بر اساس IFRS انجام دهند. شرکت ها باید دوست داشته باشند این کار را کنند چون هزینه تامین مالی شان کم می شود.
مدیرعامل بورس تهران اضافه کرد: اتفاق خیلی مهمی که اخیرا افتاده بحث کاهش کارمزدهاست. بالغ بر ۵۰ درصد معاملات به صورت معاملات الگوریتمی انجام می شود. برای اینکه این تکنیکها جذاب باشد باید کارمزدها کم شود، سرمایهگذاران خارجی هم انتظار دارند این اتفاق رخ دهد.
او اظهار کرد: موضوع دیگر بحث ریتینگ شرکتهاست که نیازش در بازار ما احساس شده است. اگر کار رتبه بندی انجام شود ابزار بدهی برای سرمایه گذار و ناشران جذابیت پیدا می کند.
وی افزود: اگر می خواهیم بازار را توسعه دهیم باید کاری کنیم که ابزار بدهی رونق پیدا کند. شاید در ابتدا فکر کنیم این عمل، کار اقتصادی نیست ولی نیاز به صبر و حوصله دارد و باید این اقدامات را انجام داد تا بازار سرمایه مان عمق بیشتری پیدا کند.