سوانح نفت کش ها که باعث به وجود آمدن نشت و آلودگی نفتی با آلودگی بیشتر از ۷۰۰تن در دریاها شده است، به طور مداوم از میانگین ۲۴.۵ حادثه در دهه ۱۹۷۰ به ۱.۷ حادثه از ۲۰۰۷ به بعد، کاهش یافته است.

 به گزارش مرور نیوز، رویترز دیروز در گزارشی ضمن اشاره به حادثه برخورد یک کشتی چینی با یک فروند نفتکش ایران در آبهای چین، حوادث کشتی های نفتکش از ۱۹۷۰ به بعد که منجر به نشت نفت و آلودگی آبها شده است را مورد اشاره قرار داد. 

یک نفت کش ایرانی تحت مدیریت شرکت ملی کشتی رانی ایران دیروز پس از برخورد با یک کشتی باری چین در دریای شرق چین آتش گرفت و هنوز با وجود تلاش های فراوان از ۳۲ خدمه آن اطلاعی در دسترس نیست. از ۳۲ خدمه این کشتی همگی ایرانی بودند به جز دو نفر که ملیت بنگلادشی داشتند. 

محمد راستاد، سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی ایران گفت: به علت نشت نفت شعله های آتش تا شعاع گسترده ای در پیرامون این کشتی زبانه می کشد و تلاش ها برای جستجو و نجات به سختی در حال انجام است. این کشتی ۱۳۶ هزار تن (معادل ۱ میلیون بشکه) نفت فوق سبک حمل می کرد. 

به گزارش رویترز، طبق اعلام فدراسیون بین المللی مبارزه با آلودگی صاحبان نفت کش ها (آی تی اوپی اف)، سوانح نفت کش ها که باعث به وجود آمدن نشت و آلودگی نفتی با آلودگی بیشتر از ۷۰۰ تن در دریاها شده است، به طور مداوم از میانگین ۲۴.۵ حادثه در دهه ۱۹۷۰ به ۱.۷ حادثه از ۲۰۰۷ به بعد، کاهش یافته است. 

آنچه در زیر آمده است لیستی از حوادث منجر به نشت نفت تانکرهای نفت کش از ۱۹۷۰ تا کنون است که در آن از اطلاعات پایگاه داده های آی تی اوپی اف استفاده شده است. 

۲۰۰۷: هیبی استریت در کره جنوبی؛ ۱۱ هزار تن. 

۲۰۰۲: پرستیژ در اسپانیا؛ ۶۳ هزار تن. 

۱۹۹۹: اریکا در فرانسه؛ ۲۰ هزار تن. 

۱۹۹۶: سی ان پرست در ولز؛ ۷۲ هزار تن. 

۱۹۹۱: ای بی تی سامر در آنگولا ۲۶۰ هزار تن. 

۱۹۸۹: خارک ۵ در مراکش؛ ۷۰ هزار تن. 

۱۹۸۶: اکسون مالدز در آلاسکا؛ ۳۷ هزار تن. 

۱۹۸۳: کاستلو دبلور در آفریقا جنوبی؛ ۲۵۲ هزار تن. 

۱۹۷۹: آتلانتیک امپرس در دریای کارائیب؛ ۲۸۷ هزار تن. 

این تناژ شامل کل نفت از دست رفته است و در بر گیرنده نفتی است که سوخته شده یا در کشتی غرق شده باقی مانده است