وزیر ارتباطات گفت: تاکید مراجع عظام، دین و مقام معظم رهبری ضامن خوبی برای صیانت از اطلاعات مردم در فضای پیام رسان های داخلی است.
به گزارش مرور نیوز، محمدجواد آذری جهرمی صبح امروز در جلسه مشترک کمیسیون اقتصادی و کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص تهدیدات اقتصادی تلگرام اظهار داشت: در صورت ادامه فعالیت تلگرام، مرجع اعتماد در حاکمیت تغییر می کند. در حال حاضر مردم پول خود را در بانکها سرمایه گذاری می کنند و ملک خود را در مرکز ثبت اسناد ثبت می کنند. حاکمیت ها از طریق نهادهایی که محل اعتماد مردم هستند، حاکمیت می کنند اما در صورت استقرار رمزنگار تلگرام، مراجع اعتماد تغییر خواهد کرد.
وی افزود: رمزهایی مثل بیت کوین و اتریوم یکی از خصلتهایشان غیر متمرکز بودن و زیرسوال بردن نظام های بانکی است. با استقرار نظام گرام، مرجع اعتماد عوض می شود. کشورهایی که به دنبال استقرار رمز الکترونیک بومی هستند، می خواهند مرجع اعتماد باشند.
آذری جهرمی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اگر در مقابل فضای مجازی منفعل باشیم حاکمیتمان دچار خدشه می شود، گفت: حجم تبادلات بیت کوین در صرافی های تهران بسیار بالا و تکان دهنده است و به خاطر کاهش نرخ بیت کوین، افراد ضرر های مالی زیادی کردند.
وزیر ارتباطات ارزهای الکترونیکی را یک فرصت خواند و اظهار داشت: اگر در مقابل این ارزها ساکت بنشینیم، این ارزها تبدیل به تهدید می شوند.
اقدامات وزارت ارتباطات برای حمایت از پیام رسان های داخلی؛ وام کم بهره، پهنای باند، استقرار سرویس های دولت الکترونیک
وی در تشریح اقدامات وزارت ارتباطات در حمایت از پیام رسان های داخلی گفت: وزارت ارتباطات تلاش کرده منابع مالی کم بهره در اختیار پیام رسان های داخلی قرار داده و پهنای باند مورد نظر آنها را تامین کند. علاوه بر این، سرویس های دولت الکترونیک روی این پیام رسان ها فعال شده است.
آذری جهرمی ادامه داد: ۵ میلیارد تومان به پیام رسان های داخلی اختصاص دادیم که یکی از پیام رسان ها وام مورد نظر را با ارائه سفته و با تنفس ۱۸ ماهه دریافت کرده است. تعداد کاربران این پیام رسان ها رشد قابل توجهی داشته که امیدوارکننده است.
وزیر ارتباطات در تشریح رابطه پیام رسان ها و فضای رسانه گفت: دشمنان ما را در تحریم قرار داده اند بنابراین ایران نمی تواند از ظرفیت فضای مجازی برای اشتغال استفاده کند. در مورد خرید و فروش گرام نیز تلگرام ما را تحریم کرده است. اگر از زیرساخت پیام رسان ها بتوان برای سیاست های پولی استفاده کرد، فرصت بزرگی برای رشد اشتغال از طریق پیام رسان های بومی ایجاد می شود اما متاسفانه آنچه در پیام رسان ها غالب شده بحث استفاده رسانه ای از پیام رسان ها است.
وی ادامه داد: به دلیل ظرفیت کانال در تلگرام، رسانه ها به سمت تلگرام هجوم برده اند. این در حالی است که در دنیا بحث پیام رسان ها و رسانه ها جدا است.
آذری جهرمی در بخش دیگری از اظهارات خود در خصوص امنیت پیام رسان های داخلی گفت: قوانین متعددی در قانون اساسی، قانون مدنی و قانون مجازات اسلامی در حوزه پیام رسان ها وجود دارد و دقیقاً مشخص شده است که دسترسی غیر مجاز به اطلاعات مردم چه شرایط و چه مجازات هایی دارد. در شورای عالی فضای مجازی نیز بحث مفصلی در این خصوص انجام شد.
وزیر ارتباطات گفت: در آئین نامه شورای عالی فضای مجازی اعلام شده است که بر اساس چه مجوزهایی امکان دسترسی به اطلاعات مردم وجود دارد.
باید مکانیزم صدور حکم قضایی برای دسترسی به اطلاعات مردم در پیام رسان های داخلی شفاف سازی شود
وی با تاکید بر اینکه تنها با حکم قضایی امکان این دسترسی وجود دارد، اظهارداشت: باید برای مردم شفاف سازی شود که مکانیزم صدور حکم قضایی برای دسترسی به اطلاعات مردم چیست.
آذری جهرمی تصریح کرد: تاکید مراجع عظام، دین و مقام معظم رهبری ضامن خوبی برای صیانت از اطلاعات مردم در فضای پیام رسان های داخلی است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: سیاهنمایی هایی که در خصوص امنیت پیام رسان های داخلی می شود، از سوی کسانی است که علاقه مند نیستند زیرساختهای اقتصاد الکترونیک در کشور ما رشد کند. اگر بخواهیم در حرکت بین المللی در استفاده از دولت الکترونیک و دیجیتال سهیم باشیم باید از پیام رسان های داخلی استفاده کنیم.
تهیه لایحه دو فوریتی در خصوص حفظ حریم خصوصی در پیام رسان های داخلی
وی همچنین از تهیه لایحه دو فوریتی در خصوص حفظ حریم خصوصی در پیام رسان های داخلی خبر داد و گفت: تکالیف قانونی برای امنیت پیام رسان های داخلی در این لایحه قید شده است تا از داده ها و اطلاعات مردم حفاظت کند.
آذری جهرمی با انتقاد از سیاهنمایی ها، فضاسازی ها و شایعه سازی ها در خصوص امنیت پیام رسان های داخلی افزود: برای رئیس یکی از پیام رسان های داخلی چند وقت قبل حکم قضائی صادر شد، چون این فرد اطلاعات شخصی کاربران خود را به مرجع انتظامی نداده بود.
وی تصریح کرد: باید از پیام رسان های داخلی حمایت کنیم و چارچوب های حمایتی در برابر حکم قضایی برای آنها فراهم کنیم. متأسفانه طبق قانون فعلی اگر مطلب خلافی بر روی پیام رسان ها منتشر شود، مسئولیت آن بر عهده رئیس پیام رسان است که در دنیا چنین چیزی وجود ندارد.
آذری جهرمی تأکید کرد: لایحه تهیه شده در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با قید دو فوریت به زودی در مجلس ارائه خواهد شد.
وی گفت: ما جنگ، تحریم و توسعه را با حضور مردم پشت سر گذاشتیم. مشکلات فضای مجازی نیز باید با حضور مردم حل شود و برای هر حرکتی باید افکار عمومی را مدنظر داشته باشیم.
بومی کردن پیام رسان ها به معنای قطع ارتباط با دنیا نیست
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه بومی کردن پیام رسان ها به معنای قطع ارتباط با دنیا نیست، اظهار داشت: این کار به معنای گرفتن سهم ایران در بازار جهانی است.
آذری جهرمی از صدا و سیما خواست از افراد غیرسیاسی و فنی برای تشریح نقشه راه توسعه الکترونیک و دیجیتال کشور دعوت کند و گفت: پیام رسان ها بخش کوچکی از نقشه توسعه دیجیتال کشور هستند.
تلگرام دستاورد دولت تدبیر نیست
وی افزود: همه بخش های کشور متأثر از پیام رسان ها هستند و در این خصوص باید وحدت کلام اجرا شود. نباید در حاکمیت در این خصوص دو دستگی وجود داشته باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین تصریح کرد: دستاورد دولت، تلگرام نیست؛ دستاورد دولت، توسعه فناوری دیجیتال است.