امیر امینی گفت: یکی از دلایل عدم موفقیت سامانه یکپارچه نخواستن مدیران است زیرا آنها میخواهند آزادانه تصمیم بگیرند در حالی که بعد از صرف پروژه می بینیم که با واقعیت های کشور منطبق نیست، درحالی که سامانه یکپارچه هزینه اجرا و زمان پروژه ها را کاهش می دهند.
به گزارش مرور نیوز، امیر امینی امروز سه شنبه 25 اردیبهشت به بیان توضیحاتی پیرامون سامانه یکپارچه پرداخت.
معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی امروز سه شنبه در همایش GIS یکپارچه که در ساختمان دادمان برگزار شد گفت: هدف ما از برگزاری این همایش این بود که جی ای اس به عنوان سامانه مرکزی در حوزه راه و شهرسازی برای فرآیند تصمیم گیری راه اندازی شده و در برخی بخش ها به صورت آزمایشی در حال اجراست.
او با اشاره به اینکه ادغام وزارت راه و مسکن جای سوال است شاید در انتهای این همایش کارشناسان می توانند قضاوت کنند که ساختار مهم است یا معماری گفت: اگر ساختار را براساس معماری طراحی کنیم نه وزارت خانه حجیم خواهد شد نه خدمات دهی کند خواهد شد.
در این همایش تلاش خواهیم کرد نتیجه گیری کنیم براساس برنامه های وزیر در قالب معماری کلان و یکپارچه در برنامه پنج ساله پروژه ها را اجرا کنیم.
90 درصد ظرفیت فرودگاه های کشور بدون استفاده مانده است
امینی درباره نقش جی آی اس در حوزه کلان و سرمایه گذاری وزارت راه و شهرسازی افزود: برای نمونه در نقشه سرویس حمل ونقل چگونگی مقابله با بحران تعیین شده و اینکه باید در چه محورهای باید سرمایه گذاری کنیم که حوادث کاهش یابد. همچنین در قالب این برنامه ارزیابی شده که 90 درصد ظرفیت فرودگاه های کشور بدون استفاده مانده به همین دلیل هواپیماهای ای تی آر را برای فعال سازی فرودگاه های کوچک خریداری خواهیم کرد.استفاده از این سرویس در بخش بنادر و راه آهن نیز ظرفیت ها برای افزایش بهره وری نمایان کرده است. بنابراین از این طریق می توان ایمنی و ظرفیت استفاده را بالا برد.
او با بیان اینکه سامانه اطلاعات جامع حوادث و سوانح حمل و نقل، مکان حوادث، طرف های حادثه و میزان تلفات در حوادث تعیین می شود اظهار کرد: در همچنین سامانه شناسایی نقاط حادثه خیز راه اندازی شده که زمینه رفع نقص این مناطق را تسهیل می کند.
امینی با تاکید بر اینکه اجرای سامانه ها بر بستر جی ای اس هزینه و زمان اجرای فعالیت ها را کاهش خواهد داد گفت: با استفاده از این سرویس تصمیم گیری برای تعیین میزان ظرفیت و سطح سرویس پروژه ها به سادگی ممکن است.
در سال 96 نزدیک به 100 پروژه در دهه فجر اجرا کردیم
معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه در سال 96 نزدیک به 100 پروژه در دهه فجر اجرا کردیم اظهار کرد: میانگین مسافت این پروژه های را یازده و نیم کیلومتر بوده که نشان دهنده پراکنده شدن منابع در پروژه های مختلف است که باید اصلاح شود.
او با اشاره به اینکه سامانه اطلاعات مکانی الان 86 هزار لایه اطلاعات مکانی را در خود جای داده است گفت: این سامانه برای بایگانی دیجیتال نقشه های مکان محور استفاده شده و با هر فرمتی اطلاعات را ذخیره خواهد کرد.
امینی درباره دلایل عدم موفقیت سامانه یکپارچه تصریح کرد:مدیران نمی خواهند تا برنامه های آنها از داده های مکانی مستقر کنند و براساس سامانه یکپارچه تصمیم بگیرند. مدیران دوست دارند آزادانه تصمیم بگیرند که بعد از تصمیم گیری می بینید بدون در نظر گرفتن آینده پروژه ای را آغاز می کند و بعد می بینیم که با واقعیت مبتنی نیست.