رفتار قدرت های جهانی در روابط بین دولت ها بر اساس سناریو های چندگانه از قبل طراحی شده صورت می گیرد

رفتار قدرت های جهانی در روابط بین دولت ها بر اساس سناریو های چندگانه از قبل طراحی شده صورت می گیرد.

به گزارش مرور نیوز به نقل از روابط عمومی بانک قوامین، غلامحسن تقی نتاج در میزگردی با عنوان ((تورم و رشد اقتصادی در سایه ی خروج آمریکا از برجام)) که با حضور صاحب نظران عرصه ی اقتصادی تشکیل شده بود، با اعلام مطلب فوق گفت: تمام رفتارهای قدرت های جهانی بر مبنای سناریو است و آنها در سی سال گذشته با شناسائی کانال های تنفسی ما نقشه ی راه خود را کامل تر کرده اند.
وی گفت: باید بپذیریم که در یک فضای جنگی اقتصادی قرار داریم و رفتار طرف مقابل در گذشته نشان می دهد که مبتنی بر سناریو عمل می کند. آنها برای به زانو درآوردن کشور ما سناریو های مختلفی دارند بنابراین، ضرورت یک موقعیت فعالانه را نشان می دهد نه منفعلانه.
مدیرعامل بانک قوامین ادامه داد: آنها چه در زمانی که دولت های دموکرات در راس کار هستند و چه در زمان حاکمیت جمهوری خواهان، ابتکار عمل را در دست دارند از طرف دیگر چینش سامانه های سیاسی در کشورهای مختلف دنیا نیز در راستای اهداف بلندمدت سیاست های سلطه گرانه است که در یکصد سال گذشته پی گیری کرده اند و متاسفانه باید بپذیریم که تاکنون عملکرد آنها نیز موفق بوده است لذا در چنین شرایطی با حرکت های منفعلانه نمی توانیم به نتایج مطلوبی برسیم و نگاه ساده به محیط، منتهی به شکست خواهد شد.
وی این تصور که برجام بدون آمریکا نتایج موفق خواهد داشت را به خاطر همگرائی سیاسی بیشتر اروپا با آمریکا تصوری نادرست دانست و در عین حال گفت: نکته ای که به عنوان نقطه ی امید  می توان به آن نگاه کرد این است که آمریکا به طور صریح موضع خود را مشخص و تکلیف ما را معلوم کرد؛ چراکه طی این سالها نتیجه اش ضعیف شدن ما بود و مطمئناً در آینده، ادامه ی سیاست های منفعلانه در برجام بدون آمریکا به ضعف بیشتر ما منتهی خواهد شد.
این گزارش می افزاید، مدیرعامل بانک قوامین با اشاره به منافع مشترک اتحادیه ی اروپا و چین و سایر کشورها با آمریکا گفت: نباید انتظار داشته باشیم که آنها به سمت ما بیایند ولی به عنوان شرط اول در این مقابله باید قبول کنیم که رفتار منفعلانه را تغییر دهیم.
وی گفت: ما در حال جنگ اقتصادی هستیم اما هنوز این تغییر اتفاق نیفتاده و کماکان چه در دولت اصولگرایان و چه دولت اصلاح طلبان به سمت رفتار فعالانه حرکت نکرده ایم و با ارائه ی این شرایط قطعاً رشد اقتصادی، تورم و سایر شاخص های اقتصادی کشوردچار مشکل خواهد شد.
دکتر تقی نتاج شرایط کشور را در سال های اجرای برجام بدتر از گذشته ندانست و گفت: ما استفاده هائی نیز کرده ایم ولی از این شرایط بهره ی کافی را نبردیم. به اعتقاد وی ما می توانستیم به صورت کنترل شده از ناحیه ی طرف مقابل منابعی را به شکل کالاها و خدمات سرمایه ای تامین کنیم اما با استفاده از این شرایط خود را برای آینده تجهیز نکردیم.
بنابراین گزارش، متن کامل مسائل مطروحه در این میزگرد در شماره 152 دو ماهنامه ی ((تازه های اقتصاد)) در صفحات 94 و 95 در دسترسی علاقه مندان می باشد.