رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: استفاده از ظرفیت ها نمود توان داخلی است و راه حل مناسبی در جهت خنثی سازی تحریم ها بشمار می رود.

به گزارش مرور نیوز، محمد باقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه کشور پس از امضای تفاهمنامه برنامه تولید و اشتغال در حوزه باز آفرینی شهری پایدار گفت: اتفاق ارزشمندی که با امضا این تفاهم نامه صورت میگیرد از دو منظر حایز اهمیت است.

وی افزود: اولین منظر تهدید یا وضعیت اقتصاد کشور است که مردم انتطار دارند با منابع در مقابل آن بایستیم و مشکلات را حل کنیم.این دست تفاهم نامه ها نیز با استفاده از توان داخلی قدم های نخست را در این زمینه بر می دارد.

نوبخت ابراز کرد: با احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در جهت احیای بافت فرسوده، که از ابتکارات وزیر راه و شهرسازی بود شاهد ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم خواهیم بود.

وی گفت: در برنامه های آتی، ۳ هزار میلیارد تومان را از بودجه کشور مختص این کار قرار داده ایم که علاوه بر این ها ۲۰ درصد از منابع پروژه های عمرانی و ۳۰ هزار میلیارد تومان نیز از نظام بانکی بهره مند خواهیم شد.

نوبخت بیان کرد: استفاده از این ظرفیت ها نمود توان داخلی است و هیچ ارتباطی با تحریم ندارد.

وی اصافه کرد:مردم وقتی از ما انتظار ایمن سازی واحد های مسکونی را دارند آیا نباید شروع به فعالیت بازسازی آنها کنیم.که این روند هم تولید و اشتعال را  به دنبال خواهد داشت.

نوبخت ابراز کرد: از آن سو هم واحد ها را ایمن سازی می کنیم تا مردم را در برابر حوادث طبیعی و غیر مترقبه، حفظ کنیم.در جلسات بعدی به گزارش تکامل این پروزه ها خواهیم پرداخت.

رییس سازمان برنامه و بودجه  در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برای بی اثر یا کم اثر کردن آثار تحریم باید بتوانیم از توان داخلی برای افزایش کارایی استفاده کنیم.

وی افزود:یکی از این آثار در امضای تفاهم نامه امروز بود، که مقرر شد ۱۰۰ هزار بافت فرسوده در شهرها و استان های کشور نوسازی شود تا ۸۰ هزار شغل غیر مستقیم را شاهد باشیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه ضمن تاکید بر ایمن سازی واحد های مسکونی فرسوده تشریح کرد:این تفاهمنامه  به ایجاد ۱۲۰ هزار اشتغال مستقیم و ۱۸۰ هزار اشتغال غیر مستقیم نیز خواهد پرداخت.

وی بیان کرد:در تبصره ۱۸ قانون بودجه مجلس اجازه برداشت ۳ هزار میلیارد تومان برای نوسازی بافت فرسوده را به دولت داده است.

نوبخت تصریح کرد:حدود ۱۴ برنامه برای اشتغال و تولید مصوب شده و این اجازه مجدد به دولت داده شد تا ۲۰ درصد از منابع مالی پروژه های عمرانی را صرف ایجاد اشتغال و تولید کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه از همکاری سایر بخش ها برای احیای بافت فرسوده خبرداد و گفت:همچنین صندوق توسعه ملی ۱۵ هزار میلیارد تومان،نظام بانکی ۳۰ هزار تومان و طبق آخرین مصوبه سران قوا ،معادل ۱ هزار میلیارد دلار برای تحقق این اهداف در نظر گرفته شده است.

نوبخت گفت: با نوسازی ۱۰۰ هزار واحد مسکونی علاوه بر زیباسازی شهر،با مشارکت مردم شاهد تولید و اشتغال گسترده در این شرایط تحریمی خواهیم بود.

وی افزود:در بخش مسکن دو زیر برنامه از جمله ۵۰ هزار مسکونی حمایتی و ۵۰ هزار مسکونی روستایی نیز گنجانده شد که امروز صرفا درباره ۱۰۰ هزار واحد مسکونی شهری تفاهم نامه منعقد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اضافه کرد:از منابع و مصالح داخلی در ساخت این پروژه استفاده می شود و به هیچ عنوان نباید نگران دخالت ارز در این راستا بود. بخش ساختمان و مسکن بسیاری از بخش های صنعت را هم فعال می کند.

نوبخت در پاسخ به سوالی مبنی بر رانت موجود در صادرات قیر گفت:عملا برای کمک به سرعت بخشیدن اجرای طرح های عمرانی مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه ۴ الی ۳ میلیون تن قیر را به طرح های عمرانی می داد .

وی افزود:این میزان قیر در آن طرح ها کمتر استفاده می شد و ما سرنخ آن ها را در خروج قیر از کشور مشاهده می کردیم.برای اینکه متعرض به مجلس نباشم استفاده از قیر به عنوان بخشی از اعتبار برای تکمیل پروژه، صحیح نیست و باید اجازه بدهیم تا قیر را از طریق شرکت ها صادر کنند و در آمد حاصل از آن را به طرح های عمرانی کمک کنیم به جای اینکه قیر اضافی را در اختیار ان ها قرار دهیم .

رییس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد:اقدامی باید شود تا در بودجه ۹۸ اصلاح کنیم و از مجلس شورای اسلامی هم مطالبه کنیم به جای اختصاص قیر، منابع مالی را از طریق صادرات قیر تخصیص دهیم.

وی افزود:حدود ۱۹۰۰ پروزه ناتمام را از طریق عمومی و خصوصی را به اتمام برسانیم. تا شش ماهه اول نیز امروز در شورای عالی هماهنگی سه قوه گزارش دهد.

نوبخت بیان کرد: طرح ها فروشی نیستند بلکه مشارکتی به اتمام می رسند.بلکه می توانیم قسمت هایی از ان را با همکاری بخش خصوصی تغییر کاربری دهیم. ساخت مجتمع رفاهی در راه های ارتباطی نوعی از این تغییر کاربری است.

وی گفت:در نیمه اول امسال بیش از ۴ هزار میلیارد تومان، از جانب بخش خصوصی انجام خواهد شد.

رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به جزئیات طرح های نیمه تمام بیان کرد: جزئیات طرح های نیمه تمام در پیوست شماره ۴ قانون بودجه منتشر شده است. امسال ۲۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای طرح های عمرانی از خزانه پرداختیم در حالی که سال گدشته این مبلغ ۷ هزار میلیارد تومان بود.

وی گفت:افتتاح پروژه ریلی آذربایجان غربی از جمله پروژه هایی است که به اتمام رسیده و اماده بهره برداریست،همچنین تاپاین سال تصمیم داریم راه آهن تبریز حدفاصل میانه تا بستان آباد را افتتاح و بستان اباد تا ایلی گلی را نیز تکمیل کنیم.

نوبخت اضافه کرد:به جای تامین قطره چکانی ۷۶ هزار طرح های نیمه تمام،الویت بندی کردیم تا پروژه های مهم را به اتمام برسانیم.

نوبخت در پاسخ به سوال  خبرنگاری مبنی بر واگذاری مجانی برخی طرح های نیم تمام گفت: مصوبه دولت به این صورت است که بسیاری از طرح ها را نمی توانیم به اتمام برسانیم، یک بخش عیر دولتی آمادگی دارد آن را به اتمام برساند.

وی افزود: دو مقوله وجود دارد که بستگی دارد طرح به فروش برسد و یا واگذار شود. در صورت فروش ممکن است ما در زمان ارایه ان به پیمانکار بخش خصوصی مبلغی را دریافت نکنیم تا پس از اتمام آن از محل درآمد ها جاری پروژه به اتمام رسیده،میزان هزینه کرد دولت را به صورت اقساطی و چند سال دریافت کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: فرمولی دارد و برای اجرای این فرمول از سه قوه،کمیته های ناظر بر پروژه ها تشکیل شده است تا بتوانیم به سلامت کار واقف باشیم. هدف ما اتصال به در آمدهای نفت؛لیست بزرگی از طرح ها را خواهیم داشت که در نتیجه این روش واگذاری به سرعت اتمام آن ها خواهیم افزود.