رئیس کل بیمه مرکزی گفت: بدلیل تحریم های آمریکا، در آینده نه چندان دور امکان جدایی از شرکت های خارجی وجود دارد تا از این طریق بیمه های داخلی این ریسک را کاهش داد.
به گزارش مرور نیوز، غلامرضا سلیمانی امیری رئیس کل بیمه مرکزی در چهارمین همایش مالی اسلامی ضمن تأکید بر استفاده از ابزارهای نوین اسلامی در صنعت بیمه گفت: علمای شیعه در موضوع بیمه متعارف، نظرات مثبتی داشته و آن را حلال میدانند، این در حالی است که در برخی کشورهای اسلامی به ویژه از سال ۱۹۷۰ میلادی به بعد با اشکال شرعی بر شیوه متعارف بیمه موضوع تکافل را مطرح میکنند.
وی افزود: برخی کشورهای اسلامی بیمه متعارف کنونی را حرام اعلام کردند و ۱۲ کشور نیز ازجمله عربستان، پاکستان و بحرین مباحث تکافل را در موضوع بیمه دنبال میکنند. از این رو صنعت بیمه با دیدگاه تکافل در این کشورها با ارزش بازاری بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار فعال است.
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه در صنعت بیمه اسلامی دیدگاه تعاونی مطرح بوده و بیمه گذار و بیمه گر در سود و زیان شریک هستند، عنوان کرد: باید از ابزارهای نوین اسلامی با این دیدگاه استفاده کرد که ارزشگذاری اوراق ریسک بیمه را بتوان از طریق شریک کردن مردم در ریسک توسعه داد که خوشبختانه کمیته فقهی بورس نیز این اوراق را تأیید کرده است.
سلیمانی با اشاره به تحریمهای ایالات متحده آمریکا در خصوص بیمه اتکایی اظهار داشت: پس از فشرده شدن حلقه تحریم، بیمه اتکایی از شرکتهای خارجی جدا شد تا بتواند از طریق بیمههای داخلی این ریسک را کاهش داد. بر این اساس برای انتقال این ریسک به بازار سرمایه لزوم همفکری و تعامل با اشخاص فعال در بازارهای مالی اسلامی ضروری است.
این مقام مسئول تأکید کرد: برای انتقال اوراق ریسک بیمهای به بازار سرمایه با ارزش ۵ تا ۱۰ هزار میلیارد تومانی استفاده از ابزارهای نوین اسلامی ضروری است که در صورت صدور مجوز انتشار میتوان با کمک شرکتهای بیمهای این موضوع را نهایی کرد.
وی ادامه داد: سپردهگذاری شرکتهای بیمه در بانکها با هدف استفاده از منابع در زمان بروز خسارت با توجه به چرخههای تورمی در اقتصاد، بهطور حتم شرکتهای بیمهای را دچار مشکل خواهد کرد. این موضوع به ویژه در زمینه بیمههای زندگی ظهور و بروز بیشتری دارد که شرکتهای بیمهای در دورههای تورمی نمیتوانند با سپردهگذاری بانکی در سررسید تعهدات خود به بیمه گذار پرداختی داشته باشند. بر این اساس شرکتهای بیمه میبایست از طریق بازار سرمایه امکان پوشش ریسک خود را فراهم کنند.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: شرکتهای بیمه همواره علاقهمند به سرمایهگذاری حق بیمه دریافتی خود هستند تا از سود حاصل از آن در زمان تعهدات بلندمدت بتوانند به بیمهگذار پرداخت کنند.
سلیمانی تصریح کرد: بیمههای زندگی میتوانند در کنار صندوقهای بازنشستگی، دریافتی بیمهگذاران را در کنار مبالغ مستمری بالا ببرند. از این رو صنعت بیمه از آمادگی کامل برای استفاده از ابزارهای نوین مالی اسلامی برای ورود به بازار سرمایه را دارند.