سر نخ‌های تازه ای از کسانی که میوه های قاچاق به کشور می آورند داریم

علی وقف چی گفت:متاسفانه می بینیم که متولیان میوه های قاچاق حامی زیاد دارند و به راحتی محصولاتشان را به بازار ایران آورده و می‌فروشند در حالی که کشاورزان کشورمان هنوز محصولات شان روی دستشان مانده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی مرور نیوز چندی پیش رئیس اتحادیه میوه و سبزی با بیان اینکه جز پرتقال، تقریبا میوه ممنوعه دیگری در بازار عرضه نمی‌شود گفت: خریداری برای میوه‌های خارجی وجود ندارد و به همین دلیل واردات و توزیع این میوه‌ها برای واردکنندگان به صرفه نیست.در حال حاضر تنها میوه خارجی موجود در بازار پرتقال آفریقایی و مصری است که به نرخ ۹ تا ۱۲ هزارتومان به فروش می‌رسد.

تولید داخل دست قاچاقچیان میوه را برید

مهاجران با بیان اینکه تولید و عرضه فراوان میوه‌های تولید داخل یکی از دلایل از رونق افتادن بازار میوه‌های ممنوعه خارجی است،توضیح داد: دلیل دیگر این مساله، سخت گیری‌های دولت و کشفیات انجام شده در این زمینه است.

وی با اشاره به اینکه تا زمانی که دولت به‌صورت جدی با قاچاق میوه مقابله کند، این موضوع کنترل نخواهد شد، ادامه داد: مقابله دولت سبب می‌شود سرمایه‌گذاران در زمینه قاچاق، سرمایه خود را در خطر ببینند و دیگر به فکر واردات میوه نباشند.

میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران از میوه های قاچاق پاک است

رییس اتحادیه بارفروشان بیان کرد: از زمان آغاز به کار گشت های بازرسی در میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران هیچ گونه میوه ی قاچاقی مشاهده و رویت نشده است و حجمِ میوه های قاچاق در این میدان به صفر رسیده است.

به گزارش مرور نیوز حسن صابری با اشاره به ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر ضبط کالا و تعیین جریمه نقدی برای اشخاصی که مرتکب قاچاق کالا و ارز و حمل و یا نگهداری آن می شوند، گفت: همزمان با اجرای طرح برخورد با کالای قاچاق در سطح عرضه، میوه های قاچاق از دید عموم پنهان شد.

 وی افزود: واردکنندگان میوه‌های قاچاق، این میوه‌ها را در انبارهای مرغداری و یا سردخانه‌های غیردولتی نگهداری می کنند و برای فروش آن از نیسان های توزیع میوه در درب منازل کمک می گرفتند.

وی تصریح کرد: معمولا میوه های قاچاق را با میوه های دارای مجوز مخلوط و در تزانریت جابه جا می کنند ضمن آنکه در برخی موارد برای واردات میوه های قاچاق، اقلام دیگری را در گمرک اعلام می کنند.

میوه های قاچاق پشت بازارچه ها توزیع می شوند

نایب رییس اتحادیه باغداران کشور عنوان داشت: متاسفانه همچنان شاهد واردات میوه قاچاق به کشور هستیم و برخورد با میوه های وارداتی درمیادین میوه و تره بار مشکلی را حل نکرده است .

به گفته این مسئول برخورد با میوه قاچاق در میادین میوه و تره بار میزان قاچاق آن را به کشور کاهش نداده،بلکه تنها شکل آن را تغییر داده است .

به گفته وی برخوردهای صورت گرفته درمیادین میوه و ممنوعیت توزیع میوه های وارداتی باعث شده است این میوه ها در پشت بازارچه یا از طرق دیگر توزیع شود ، بنابراین برای مبارزه با قاچاق میوه باید کار اصولی انجام داد.

وی در ادامه افزود :درسالهای اخیر تنها اجازه واردات موز را به کشور دادیم آن هم در قبال صادرات سیب، به عبارتی در قبال یک و نیم کیلو صادرات سیب وارد کننده می تواند یک کیلو موز وارد کشور کند، آن هم با تعرفه 26 درصدی، بنابراین در کل محصولات میوه و تره باری ما واردات مجاز نداریم و اگر میوه های وارداتی در بازار دیده می شود اینها از مسیرهای غیر مجاز وارد کشور شده است .

این مسئول ادامه داد :آنچه مسلم است میوه و تره بار نمی تواند به دلیل فساد پذیر بودنش از مبادی غیر قانونی و صعب العبور وارد کشور شود و مسلما واردات میوه با ارتباطات و هماهنگی های لازم و از مبادی قانونی به صورت قاچاق به کشور وارد می شود .

به گزارش خبرنگار مرور نیوز،رییس اتحادیه باغداران افزود : واردات این حجم میوه نیازمند شرایط مناسب و ماشین‌های حمل مناسب است که ظاهرا این میوه‌های قاچاق هم با امکانات و شرایط نگهداری خوب به کشور وارد می‌شوند.

میوه های قاچاق بلای جان محصولات کشاورزان داخلی شده

شادلو با بیان اینکه باید جلوی واردات را از مرزها گرفت، بیان داشت: در کشور عموم محصولات باغی و اکثر محصولات سبزی و صیفی قابل تولید است، بنابراین نیازی به واردات نیست.

وی با بیان اینکه با واردات میوه جلوی تولید داخلی گرفته می‌شود، اظهار داشت: واردات میوه یا محصولات کشاورزی باعث می‌شود که محصول کشاورز داخلی روی دستش بماند و زحماتش از بین برود و قطعا با ادامه این شرایط تولید‌کننده داخلی از کار تولید کنار می‌‌کشد.

بی تدبیری مسئولان همچنان ادامه دارد

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتگو با خبرنگار مرور نیوز گفت: با تمام تلاش‌هایی که ما در زمینه میوه های قاچاق انجام می دهیم تا جلوی این اقدامات را بگیریم ولی هنوز گره‌های اساسی در بحث میوه‌های قاچاق وجود دارد.

علی وقف‌چی توضیح داد: متاسفانه در بحث بازار انتقال میوه‌های قاچاق به ایران در رابطه با واسطه ها هنوز خلل های قانونی وجود دارد از طرفی مسئولین به صورت جدی این موضوع را رسیدگی نمی‌کند  در هر حال ورود میوه های قاچاق تهدیدی برای تولیدکنندگان داخلی است.

وی تاکید کرد: سؤال مجلس در بحث میوه‌های قاچاق این است متولیان این حوزه چه کسانی هستند ؟ از کجا می‌آیند؟ همه ما می دانیم میوه‌های قاچاق از مرزهای کشور واردمی شوند و به دست مصرف کنندگان می‌رسد! سر نخ‌هایی وجود دارد که چه کسانی میوه‌های قاچاق را وارد می‌کند.

وقف چی ادامه داد:حدود 4 میلیون تن سالیانه مرکبات در کشور تولید می‌شود و این نشان دهنده آن است که  ایران می تواند توان بالایی در صادرات مرکبات داشته باشد و همچنین کیفیت محصولات کشاورزی ما  قابل رقابت با کشورهای خارجی است کشورهای خارجی کیفیت میوهای ایرانی را ندارند اما با این حال می بیینم که صادرات محصولات کشاورزی کشورهای خارجی  بهتر از ما است.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس  با اشاره به اینکه واققعا خود ما هم نمی‌دانیم دست‌های پشت پرده چه کسانی هستند افزود: ما می بینیم  که متولیان میوه های قاچاق این همه حامی دارند و به راحتی محصولاتشان را به بازار ایران آورده و می‌فروشند در حالی که کشاورزان کشورمان  هنوز با مشکلاتی  اساسی و جدی دست پنجه نرم می‌کنند کشاورزان ما هنوز امنیت شغلی ندارند و شاید با یک حادثه کوچک سرمایه 30 -40 ساله خود را در یک شب از  دست بدهند این مشکلات برای یک کشور سزاوار نیست!

 این مسئول تصریح کرد: مدیریت کشور دست کسانی است که نظارت درستی را بر روی بحث‌های کلان کشور ندارند .چرا باید در رأس حکومتی یک کشور کسی باشد که تخصص اصلی‌اش با پست مدیریتی‌اش فرق دارد؟ بازنشسته‌های چند سال پیش چرا باید در حال حاضر معاونین وزیر باشند؟ باید فضای کاری را به جوانان بدهیم چون آن‌ها ریسک پذیر ترند و تلاش‌های بسیار زیادی را انجام می‌دهند.

 کشاورزی سرمایه ملی ماست و این نا مهربانی ها در حق تولید کننده ایرانی بلای جانش است.