در معاملات روز جمعه بورسهای جهان، نگرانی از کاهش رشد اقتصادی کشورهای مختلف و افزایش شمار بیکاران آمریکا باعث شد که علی رغم انتشار صورتهای درآمدی خوب شرکتهایی چون آمازون، فیسبوک و مایکروسافت، شاخص داو جونز اینداستریال اوریج بورس نیویورک با ۰.۵ درصد کاهش به ۲۶ هزار و ۴۹۵.۵۶ واحد برسد.
به گزارش مرور نیوز، بانکهای مرکزی ژاپن، ترکیه و اوکراین با توجه به چشمانداز نامساعد اقتصاد جهانی تصمیم گرفتهاند سیاست پولی ملایمتری در سالهای پیش رو اتخاذ کنند. در اروپا رشد اقتصادی آلمان کاهش یافته است و مساله برگزیت هنوز مایه نگرانی بزرگی در قاره سبز است. شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن که در تور اروپایی خود به سر میبرد گفته است باید از خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا به هر طریق ممکن جلوگیری شود.
در انگلیس شاخص فوتسی ۱۰۰ بورس لندن با ۰.۵ درصد کاهش در سطح ۷۴۳۴.۱۳ واحدی بسته شد. بورسهای آسیایی نیز بر مدار نزولی حرکت کردند به گونهای که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو با ۰.۷ درصد کاهش تا سطح ۲۲ هزار و ۱۵۵.۲۴ واحدی پایین آمد و شاخص "شانگهای کامپوزیت" بورس چین نیز با افت ۰.۵ درصدی در سطح ۳۱۰۸.۳۴ واحدی بسته شد. در کره جنوبی شاخص کسپی بورس سئول ۰.۴ درصد پایین رفت.
روند نزولی شاخصهای بورسی آسیایی در تایوان، ولینگتون نیوزلند و جاکارتا اندونزی نیز به چشم میخورد. شاخص بورس سنگاپور در مقایسه با روز قبل نسبتاً بدون تغییر باقی ماند.
در بازار نفت پس از صعود هیجانی قیمتها در پی تمدید نشدن معافیت خریداران نفت ایران توسط آمریکا، قیمتها اندکی متعادلتر شد، بهگونهای که هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۴۱ سنت کاهش به ۶۴.۸ دلار رسید و نفت برنت به ازای ۷۴.۰۴ دلار در هر بشکه معامله شد که در مقایسه با روز قبل ۳۱ سنت کاهش نشان میدهد.