به گزارش مرور نیوز به نقل از مجله گلوبال فاینانس، در سراسر جهان رشد اقتصادی رو به کاهش است. صندوق بینالمللی پول پیشبینی خود از متوسط رشد اقتصادی کشورهای جهان در سال ۲۰۱۹ را از ۳.۶ درصد به ۳.۳ درصد کاهش داده است. با این حال روند رشد اقتصادی در برخی از کشورها با سرعت بیشتری رو به کاهش است.
احتمالاً حدس زدن این مساله کار چندان سختی نیست که جایگاه اول متعلق به کدام کشور است اما دیدن نام برخی از کشورها احتمالاً شما را شگفتزده خواهد کرد. این گزارش به ردهبندی ۱۹۳ کشور بر اساس رشد اقتصادی در بازه زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ پرداخته است.
تغییر رشد اقتصادی در این گزارش به میزان تغییرات تولید ناخالص داخلی هر کشور (مجموع ارزش کالا و خدمات تولید شده در یک سال) اطلاق شده است. بر این اساس پایینترین نرخ رشد اقتصادی در کشورهای زیر به ثبت رسیده است:
ونزوئلا
متوسط تغییر رشد اقتصادی در طول ۱۰ سال منفی ۷.۶۱۷ درصد
نرخ رشد پیش بینی شده اقتصادی برای سال ۲۰۱۹ معادل منفی ۲۵ درصد
سودان جنوبی
متوسط تغییر رشد اقتصادی در طول ۱۰ سال منفی ۴.۳۷۴۶ درصد
نرخ رشد پیشبینی شده اقتصادی برای سال ۲۰۱۹ نیز ۸.۸۷۲ درصد
یمن
متوسط تغییر رشد اقتصادی در طول ۱۰ سال منفی ۳.۴۸۷ درصد
نرخ رشد پیش بینی شده اقتصادی برای سال ۲۰۱۹ معادل ۲.۰۵۷ درصد
گینه استوایی
متوسط تغییر رشد اقتصادی در طول ۱۰ سال منفی ۳.۰۱۴۱ درصد
نرخ رشد پیشبینی شده اقتصادی برای سال ۲۰۱۹ نیز منفی ۳.۹۷۳ درصد
یونان
متوسط تغییر رشد اقتصادی در طول ۱۰ سال منفی ۱.۹۰۳۴ درصد
نرخ رشد پیش بینی شده اقتصادی برای سال ۲۰۱۹ معادل ۲.۴۰۴ درصد
در این ردهبندی همچنین کشورهای سن مارینو، پورتوریکو، سودان، دومنیکا، ترینیداد و توباگو به ترتیب در ردههای ششم تا دهم پایینترین نرخ رشد اقتصادی جهان قرار گرفتهاند.
رتبه ایران
ایران در این رده بندی بالاتر از کشورهایی چون ایتالیا، اوکراین و پرتغال و پایین تراز کشورهایی چون کرواسی، اسپانیا و فرانسه، بیست و سومین رشد اقتصادی پایین جهان طی یک دهه اخیر را داشته است.
متوسط تغییر رشد اقتصادی در طول ۱۰ سال در ایران ۰.۸۶۹۶ درصد و نرخ رشد پیشبینی شده اقتصادی برای سال ۲۰۱۹ نیز منفی ۶.۰۰۵ درصد است.
بالاترین نرخ رشد اقتصادی در یک دهه اخیر نیز به ترتیب متعلق به نائورو، اتیوپی، ترکمنستان، مغولستان، ازبکستان، چین و هند بوده است.