موسسه بین المللی اعتبارسنجی CI گزارشی درباره وضعیت بازار بیمه در ایران منتشر کرده است که در آن به مرور پیشرفت های اخیر می پردازد. بر اساس این گزارش، خروج امریکا از برجام صنعت بیمه در ایران را چندان تحت تاثیر قرار نمی دهد.
به گزارش مرور نیوز به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، ولفگانگ ریف، تحلیلگر ارشد اعتبارات از موسسه CI، در گفتگوی اختصاصی با روزنامه Financial Tribune با اشاره به شاخص های کلیدی این گزارش، اذعان داشت تحریم های آتی آمریکا برای صنعت بیمه در ایران تاثیر ناچیزی در پی خواهد داشت چرا که احتیاط بیمه گران در قبول ریسک در کسب و کار بین المللی و تجارب گذشته از تحریم، آنها را در مدیریت تحریم ها توانمندتر ساخته است.
به باور ریف یکی از بزرگترین ریسک های بانکی، ریسک واگیر است به این مفهوم که چنانچه بانکی دچار مشکل شود، دیگر بانک ها نیز در امان نخواهند بود، اما در عرصه بیمه، پدیده واگیری مشاهده نمی شود و الگوی کسب و کار بیمه گران به مراتب باثبات تر از بانک ها است. دریافتی های حاصل از کسب و کار بیمه گران در ایران که ۵۰ درصد آن – مانند بیمه های وسایل نقلیه موتوری- اجباری است، نشان می دهد الگوی کسب و کار مطمئن تر و پایدارتر است؛ بنابراین انتظار می رود رتبه بندی در عرصه بیمه بالاتر از رتبه بندی حاکمیتی باشد.
بنا به گفته تحلیلگر ارشد CI، موسسه تا پایان آوریل رتبه کشوری ایران را از BB- با چشم اندازی پایدار به BB- با چشم اندازی منفی تنزل داد، اما در حوزه بیمه هیچگونه تنزلی در نظر گرفته نشده است. در زمینه تعاملات بین المللی بیمه گران داخلی ریف معتقد است ابعاد کسب و کار بین المللی بیمه گران مستقیم ایرانی بسیار محدود است؛ نود درصد فعالیت ها درون مرزی است و عملکرد حوزه بیمه در ایران با انعطافی ستودنی در تحریم های پیشین همراه بوده است.
ریف درباره راهکارهای ایران در دوره اخیر اظهار داشت بیمه گران داخلی تجربه لازم را در دوره های پیشین تحریم کسب نموده اند و الگوی کسب و کار همانگونه که اکنون جریان دارد، با مشتریان خصوصی ادامه خواهد یافت.
در این گزارش که اواخر مه کامل شد و تازه ترین گزارش درباره صنعت بیمه است، موسسه CI اعلام کرد رسیدگی به معضلات ساختاری بازار بیمه در ایران را برای پشتیبانی و تقویت موثرتر انعطاف بیمه گران داخلی حیاتی است. در واقع، این موسسه بر اهمیت انسجام بازار بیمه در ایران در راستای ریسک پذیری بیشتر تاکید می ورزد.