ژوئن سال 2018 دونالد ترامپ این دفتر را منحل کرد و تیموتی زیمر، مسوول تیم برخورد با بیماری های همه گیر کاخ سفید و عضو کمیته امنیت ملی آمریکا ناگهان از پست خود استعفا داد، این ها موجب شد تا آمریکا در برخورد با شیوع کرونا آمادگی کافی نداشته باشد.
به گزارش مرور نیوز، به نقل از رادیو بین المللی چین، تا ساعت 18 روز جمعه 28 مارس (8 فروردین) به وقت شرق آمریکا، موارد قطعی ابتلا به کرونا در آمریکا به 121 هزار و 117 مورد و مرگ و میر به 2010 نفر رسید، ضمن این که در روز بیش از 20 هزار مورد ابتلا افزایش می یابد.
آمار دانشگاه جان هاپکینز نشان می دهد که در آمریکا به مدت پنج روز پی در پی روزانه بیش از 10 هزار مورد قطعی ابتلا به کرونا افزایش یافته است.
چرا موارد قطعی مبتلایان در آمریکا به شدت افزایش می یابد؟ برخی گزارش ها علت آن را انتقال سریع ویروس و افزایش قابلیت های تشخیص دانسته اند، اما در روزهای اخیر رسانه های آمریکا چند علل را افشا کردند.
نخست، سیستم محوری پیشگیری و مهار شیوع بیماری های همه گیر در آمریکا منحل شده است.
بث کامرون مسئول پیشین دفتر امنیت بهداشت عمومی و دفاع بیولوژیکی وابسته به کمیته امنیت ملی آمریکا روز 13 مارس در واشنگتن پست در مقاله ای نوشت: ژوئن سال 2018 دونالد ترامپ این دفتر را منحل کرد و تیموتی زیمر، مسوول تیم برخورد با بیماری های همه گیر کاخ سفید و عضو کمیته امنیت ملی آمریکا ناگهان از پست خود استعفا داد، این ها موجب شد تا آمریکا در برخورد با شیوع کرونا آمادگی کافی نداشته باشد.
سال 2016 کاخ سفید دفتر امنیت سازمان بهداشت جهانی را تاسیس کرد، وظیفه این دفتر آن بود که در برخورد با شرایط اضطراری بهداشتی احتمالی در آمریکا و مناطق مختلف جهان، کارهای آماده سازی را انجام دهد. اما به گفته بث کامرون، «واقعیت این است که هنگامی که کروناویروس جدید ظاهر شد، هیچ نظارت رهبری روشنی از کاخ سفید وجود نداشت و زمان خود را بیهوده هدر دادیم.»
دوم، بودجه چند بخش بهداشتی کاهش یافته و کمبود بودجه سبب گردش سخت نهادهای مربوط شده است.
براساس گزارش وب سایت «سیاست خارجی» آمریکا، کاهش بودجه برای سیستم بهداشت در آمریکا از سال 2018 شروع شد، دولت مبلغ 15 میلیارد دلار هزینه های ملی بهداشت و سلامت کشور را کاهش داد، همچنین بودجه های عملیاتی مرکز کنترل بیماری های آمریکا (CDC)، کمیته امنیت ملی (NSC)، وزارت امنیت داخلی و وزارت بهداشت و خدمات انسانی را کاهش داد و صندوق بحران های پیچیده 30 میلیون دلاری را نیز لغو کرد.
سوم، ناکارآمدی ترامپ در برخورد با شیوع بیماری و کمبود منابع پزشکی
CNN در تحلیلی خاطر نشان ساخت، دونالد ترامپ مستقیما مسوول کمبود منابع پزشکی در آمریکا و اقدامات ناکارآمد در پیشگیری و مهار شیوع کرونا است. هنگام آغاز شیوع این بیماری، ترامپ این مساله را نادیده گرفت. زمانی که کارشناسان بهداشت عمومی گفتند، خطر شیوع کروناویروس بیشتر طول خواهد کشید، وی همچنان گفت که اقتصاد آمریکا را تا قبل از عید پاک زنده می کند. اما نتایج پژوهش های دانشگاه واشنگتن نشان می دهد، حتی اگر آمریکا اقدامات کنترلی فعال انجام دهد، تا ژوییه امسال هم شاهد مرگ و میر بیشتر ناشی از عفونت با بیمای کرونا خواهد بود.
پیش تر مقامات فدرال بارها درخصوص کمبود شدید دستگاه های تنفسی در بیمارستان های آمریکا هشدار داده اند. براساس گزارش CNN، در سال های 2003 تا 2015 مقامات فدرال در بیش از 10 گزارش، پیش بینی کرده اند که اگر بیماری همه گیر در آمریکا شیوع یابد، این کشور به شدت با کمبود دستگاه های تنفسی و تجهیزات پزشکی دیگر رو به رو خواهد بود، اما این هشدارها مورد توجه دولت قرار نگرفت.
در حال حاضر کمبود دستگاه های تنفسی، بیمارستان های نیویورک را به آستانه فروپاشی رسانده است، همچنین ایالت های واشنگتن، کالیفرنیا و لوئیزیانا را نیز تهدید کرده است.