به گزارش مرور نیوز به نقل از دویچه وله، سرعتی که روسیها در ارائه اولین واکسن بالقوه برای "کووید-۱۹" پیش گرفتهاند، نگرانیهایی را ایجاد کرده که آیا مسکو برنده شدن برای ساخت اولین واکسن کرونا را بر سلامتی و ایمنی در اولویت میداند؟
روسیه امیدوار است واکسن کرونا تا ماه اکتبر(مهر ماه) به صورت انبوه ارائه شود.
مقامات حوزه بهداشت این کشور در نظر دارند کمپین واکسیناسیون گسترده علیه "کووید-۱۹" را از ماه اکتبر آغاز کنند.
"میخائیل موراشکو" وزیر بهداشت روسیه اعلام کرد که موسسه تحقیقات علمی اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی "گامالیا"(Gamaleya) آزمایشهای بالینی یک واکسن آدنوویروس علیه کرونا را تکمیل کرده است و برای ثبت دارو کارهایی در دست اقدام است.
وی ادامه داد، ما قصد داریم برنامه گستردهتر واکسیناسیون را در ماه اکتبر انجام دهیم.
موراشکو با بیان اینکه پزشکان و معلمان اولین کسانی خواهند بود که واکسن را دریافت میکنند افزود، ۸۰۰ نفر در مرحله سوم کارآزمایی شرکت میکنند و در همان زمان تولید آغاز میشود که نتیجه آن تولید و بکارگیری واکسن به میزان انبوه خواهد بود.
با همه این تفاسیر، سرعت روسیها در توزیع اولین واکسن بالقوه کرونا ویروس این نگرانی را ایجاد میکند که آیا این کشور ایمنی و سلامتی را قربانی برنده شدن برای ساخت اولین واکسن کرونا میکند؟
هماکنون بیش از ۱۰۰ واکسن احتمالی برای کووید-۱۹ در حال توسعه است و بنا به گفته سازمان بهداشت جهانی، حداقل چهار واکسن در مرحله نهایی آزمایش بالینی خود هستند. از جمله سه مورد در چین و یک مورد دیگر در انگلیس.
"کریل دیمیترف" رئیس صندوق ثروت مستقل روسیه کمپین تولید واکسن را با برنده شدن برابر آمریکا در رقابت پرتاب موفقیت آمیز اولین ماهواره به فضا در سال ۱۹۵۷ میلادی مقایسه کرد.
بنا به گفته محققان روسی، واکسن موسسه "گامالیا" به این دلیل سریع ساخته شد چون بر اساس یک واکسن اصلاح شده است که برای بیماریهای مختلف به کار گرفته شده است.
مقامات بهداشتی این کشور گفتند که در اوایل ماه آتی اطلاعات بیشتری راجع به واکسن منتشر خواهد شد.