مدیر گروه بین المللی بحران سازمان ملل اعلام کرد واکنش دیپلمات های سازمان ملل به تمدید تحریم تسلیحاتی ایران منفی است و شانس پذیرفتن قطعنامه بسیار کم است.
به گزارش مرور نیوز به نقل از خبرگزاری رویترز، ریچارد گوان مدیر گروه بین المللی بحران سازمان ملل گفت که "هیچ شانسی" برای پذیرفته شدن تلاش های آمریکا در راستای تمدید تحریم تسلیحاتی وجود ندارد و این"یک روشی برای به کارگیری مکانیسم بازگردانی تحریم ها است".
شورای امنیت سازمان ملل در حال انجام دادن فعالیتش به صورت مجازی است و زمانی که رای گیری اعلام شود، ۱۵ عضو شورا ۲۴ ساعت زمان خواهند داشت تا تصمیمشان را اعلام کنند و نتیجه در یک نشست علنی اعلام خواهد شد. اما دیپلمات ها می گویند که پیشنویس قطعنامه مربوط به تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که از جانب آمریکا ارائه شده است، از حمایت کمی برخوردار است.
پیش نویس این قطعنامه به ۹ رای نیاز دارد تا روسیه و چین مجبور شوند از حق وتویشان استفاده کنند، اما این سوال برای برخی دیپلمات ها مطرح است که آیا آمریکا می تواند این ۹ رای را بدست آورد یا نه.
گوان در این زمینه گفت: همه در سازمان ملل می دانند که این قطعنامه پیش پرده ای برای جدالی بزرگ تر بر سر توافق هسته ای ایران است.
واشنگتن بر این عقیده است که (در صورت عدم تصویب قطعنامه ارائه کرده اش) به دلیل این که قطعنامه پشتیبان توافق هسته ای ایران، آمریکا را به عنوان عضوی از آن معرفی می کند، می تواند تحریم ها علیه ایران را بازگرداند. اما اعضای باقی مانده در برجام با این اقدام مخالف هستند و دیپلمات ها می گویند که آمریکا مبارزه ای آشفته در پیش خواهد داشت.
یک دیپلمات ارشد شورای امنیت که می خواست هویتش فاش نشود، در این باره گفت: بسیار احتمال دارد که برخی کشورها تا زمانی که شورای امنیت مشخص کند که آیا مکانیسم بازگردانی تحریم ها به طور قانونی به کار گرفته شده است، بگویند تمایلی به اجرایی شدن تحریم های بیشتر ندارند.
این منبع افزود: نمی دانم شورا با وجود شکاف هایی که در شورا وجود خواهد داشت، چگونه خواهد توانست در این باره تصمیمی بگیرد. بنابراین، هیچ عجله ای در سراسر جهان برای اعمال دوباره مقررات تحریم ها نمی بینم.
بر اساس این گزارش، گزارش رویترز در پی این مطرح می شود که دولت آمریکا با نزدیک شدن پایان تاریخ تحریم تسلیحاتی ایران با ارائه پیش نویس قطعنامه ای به شورای امنیت سازمان ملل و جلب حمایت دیگر کشورها به دنبال تمدید این تحریم علیه ایران است.
دولت آمریکا علیرغم خروجش از توافق هسته ای تهدید کرده است در صورت تصویب نشدن این قطعنامه، از مکانیسم بازگردانی تحریم ها در این توافق برای اعمال تحریم های سازمان ملل علیه ایران استفاده خواهد کرد.