پوتین با روسای جمهور ترکیه و فرانسه برای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز ‌درگیری‌های نظامی در منطقه قره‌باغ به رایزنی تلفنی پرداخت.

به گزارش مرور نیوز به نقل از خبرگزاری «تاس»، دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین گزارش داد که " ولادیمیر پوتین " رئیس جمهوری روسیه، روز شنبه با "رجب طیب اردوغان " رئیس جمهوری ترکیه یک مکالمه تلفنی داشت. سران دو کشور آمادگی متقابل خود برای همکاری بیشتر برای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز ‌درگیری‌های نظامی در منطقه قره‌باغ کوهستانی را تأیید کردند.

طبق این اطلاعات، در جریان این مذاکرات، روند اوضاع در منطقه درگیری قره‌باغ به‌طور کامل مورد بحث و بررسی قرار گرفت. رئیس جمهوری روسیه نتیجه مجموعه‌ای از تماس‌های تلفنی خود با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان را به اطلاع همتای ترکیه‌ای خود رساند. این تماس‌ها در جهت یافتن گزینه‌های قابل قبولی برای توقف هرچه سریعتر جنگ و دستیابی به توافق سیاسی و دیپلماتیک بود، در این رابطه طرفین آمادگی متقابل خود را برای تعامل با هدف دستیابی به راه‌حل مسالمت‌آمیز این مناقشه مورد تأیید قرار دادند.

کرملین همچنین اعلام کرد که رئیس جمهوری روسیه روز شنبه طی گفت‌وگویی تلفنی با "امانوئل ماکرون" رئیس جمهوری فرانسه، از ادامه درگیری‌های مسلحانه در منطقه قره‌باغ و دخالت افراط‌گرایانی از سوریه و لیبی در این درگیری ابراز نگرانی کرد.

در بیانیه کرملین آمده است: «در جریان بحث در خصوص وضعیت قره‌باغ، نگرانی جدی طرف روسی درباره ادامه درگیری‌های نظامی در این منطقه و درگیر شدن فزاینده مزدوران افراط‌گرایی که از سوریه و لیبی به قره‌باغ وارد می‌شوند، ابراز شد.

دفتر مطبوعاتی کرملین افزود، ولادیمیر پوتین، همتای فرانسوی خود را در جریان اقداماتی که روسیه در راستای برقراری آتش‌بس فوری و ازسرگیری مذاکرات سیاسی انجام داده است، قرار داد و طرفین بر تمایل متقابل برای ادامه تلاش‌های هماهنگ میانجیگرانه روسیه و فرانسه، از جمله در چارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، تأکید کردند.

علاوه بر این، در جریان این مذاکرات و در رابطه با وقوع حملات تروریستی اخیر در فرانسه، پوتین و ماکرون همچنین بر عزم راسخ دو کشور برای مبارزه قاطع با تروریسم در تمامی مظاهر آن، تأکید کردند.

کاخ الیزه نیز تأیید کرد که امانوئل ماکرون روز شنبه با ولادیمیر پوتین مکالمه‌ای تلفنی داشته است و رؤسای جمهوری فرانسه و روسیه درباره بحران قره‌‌باغ کوهستانی به‌تفصیل تبادل نظر کرده در خصوص لزوم پایان دادن هرچه سریعتر به درگیری‌ها به‌منظور اطمینان از بازگشت به روال مذاکرات سیاسی بر اساس مسائل واقع‌بینانه به توافق رسیدند.