سرویس بین الملل- شیخ احمد یاسین، دکتر عبدالعزیز رنتیسی، شیخ محمد شمعه، شیخ عبدالفتاح دخان، ابراهیم الیازوری، شیخ صلاح شحاده و مهندس عیسی النشار از رهبران بنیانگذار جنبش مقاومت اسلامی حماس هستند.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل مرور نیوز به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، آنان گروهی از نیروهای مومن مبارز پاکی هستند که هسته نخستین این جنبش را پی ریزی کردند و با ایثارگری ها و جانفشانی های خود موجب بالندگی و پویایی آن شدند. اکنون این جنبش به یک جنبش عظیم مبدل شده است و به درخت تنومندی می ماند که ریشه هایش در اعماق زمین استوار و شاخه های آن به افلاک کشیده است.
این هفت شخصیت همان کسانی هستند که اصول و کلیات راه مبارزه و مقاومت را ترسیم کردند و در دوران حیات خود حماسه های عزت و افتخار آفرین را رقم زدند و تعدادی از آنان به مقام عظمای شهادت نائل گشتند و تعدادی دیگر هم مجروح شدند. آری! آنان همان ابرمردانی هستند که حماسه هایشان با نور نوشته می شود، آنان نخستین بیانیه این جنبش را در چهاردهم ماه دسامبر سال 1987 به رشته تحریر درآوردند.
پس صدور نخستین بیانیه حماس نیروهای این جنبش قرآن و سلاح به دست گرفته و روانه میدان نبرد و مقاومت شدند و به نظامیان و شهرک نشینان اسرائیلی طعم تلخ نابودی و هلاکت را چشاندند.
احمد یاسین در ماه ژوئن سال 1936 در روستای الجوره واقع در عسقلان دیده به جهان گشود. بخش اعظم اعضای خانواده و بستگانش کشاورز و ماهیگیر بودند، شیخ احمد یاسین در سن 5 سالگی پدرش را از دست داد، وی از همان کودکی شیفته بازی در آب دریا بود، دریا با منزل وی 200 متر فاصله داشت.
شیخ یاسین در یک خانواده متدین و فقیر دیده به جهان گشود، وی مقطع ابتدایی را در روستای الجوره به اتمام رساند و به خاطر تهیدستی خانواده اش سه سال متوالی ترک تحصیل کرد، وی به منظور کمک به هزینه های خانواده اش در کنار برادران بزرگ به کار و فعالیت پرداخت.
وی شش ساله بود که با دوستانش در ساحل دریای غزه بازی می کرد که ناگهان در حین بازی زمین خورد و گردنش و چندین مهره ستون فقراتش آسیب دید و دچار ضایعه نخاعی شد و تا آخر عمرش فلج گردید.
این ضایعه نخاعی هرگز بر عزم و اراده پولادین احمد یاسین تاثیر منفی نگذاشت و آن را تضعیف نکرد؛ به نحوی که وی پس از اتمام تحصیلات مقاطع راهنمایی و دبیرستان وارد دانشگاه الازهر غزه شد و پس از فارغ التحصیلی در مدارس نوار غزه مشغول به کار شد و زبان عربی و تعلمیات دینی تدریس کرد.
شیخ یاسین زندگی خود را وقت پاسداری از دین و میهنش کرد، وی در دوران زندگی اش دست به اقدامات مهمی زد، وی در بیست سالگی در تظاهرات اعتراض آمیز به تجاوزات سه جانبه علیه مصر که در غزه برگزار شده بود، شرکت کرد و در آن سخنرانی آتشین ایراد کرد و توانمندی های خود در زمینه سخنوری و فعالیت های تشکیلاتی را به تصویر کشید، وی همچنان به همراه تعدادی از دوستانش به مقابله با طرح نظارت بین المللی بر غزه برخاستند.
پس از شکست اعراب در سال 1967 و اشغال نوار غزه، شیخ احمد یاسین به فعالیت های دعوتگری خود حدت و شدت بخشید، او با ایراد سخنرانی در مسجد العباس احساسات نمازگزاران را بر می انگیخت و آنان را به مقابله با اشغالگران صهیونیست فرا می خواند. وی در عین حال کمک های مالی برای حمایت از خانواده های اسرا و شهدا جمع آوری می کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی او را در سال 1984 به بهانه حمل سلاح بازداشت و به 13 سال حبس محکوم کرد تا اینکه در جریان مبادله اسرا میان اسرائیل و جبهه خلق برای آزادی فلسطین در تاریخ 20/5/1985 از زندان صهیونیستی آزاد شد.
شیخ احمد یاسین به همراه 6 تن از دوستانش که اسامی آنان پیشتر ذکر شد جنبش مقاومت اسلامی حماس را به منظور مقابله با اشغالگران صهیونیست و آزاد سازی مسجد مبارک الاقصی تاسیس کرد.
شیخ احمد یاسین در جریان انتفاضه الاقصی بارها از اقدام تروریستی دشمن صهیونیستی جان سالم به در برد. جنگنده های ارتش اسرائیل بامداد روز دوشنبه مورخه بیست و دوم مارس سال 2004 این رهبر مبارز را مورد سوء قصد قرار داد که در پی این جنایت وی به همراه 7 تن دیگر از جمله مومن فرزند دکتر ابراهیم الیازوری از بنیانگذاران حماس به شهادت رسید.