یکی از نظامیان آمریکایی در اعترافی بیان کرد: کودکان افغانستانی را با پرت کردن آب‌نبات و اسباب‌بازی به کوچه‌هایی که فکر می‌کردیم امکان وجود تله انفجاری باشد می‌کشیدیم تا مطمئن شویم مسیر عاری از از مواد انفجاری است.

به گزارش مرور نیوز، در حالی که آمریکا دیوان دادگستری بین المللی را به دلیل بررسی جنایت جنگی در افغانستان تحریم کرده،‌ یک نظامی این کشور اعتراف کرد که در هنگام عملیات از کودکان بیگناه افغان برای پاکسازی کوچه‌ها و معابر مملو از مواد انفجاری استفاده شده است.

«جان امبل» یکی از نظامیان آمریکایی بدون پشیمانی یا ترس از مجازات در پادکست دانشکده افسری ارتش آمریکا و برای به اشتراک گذاشتن تجربیات نظامی به جنایات جنگی اعتراف کرده و می‌گوید: «کودکان افغانستانی را با پرت کردن آب‌نبات و اسباب‌بازی به کوچه‌هایی که فکر می‌کردیم امکان وجود تله انفجاری باشد می‌کشیدیم تا مطمئن شویم مسیر عاری از از مواد انفجاری است.»

امبل(John Amble) افسر نظامی آمریکا که تجربه جنگی در عراق نیز در کارنامه خود دارد در سال 2010 به افغانستان اعزام می‌شود.

وی درباره تجربه نظامی خود در هلمند افغانستان می‌گوید: «چیزی که در میدان نبرد یاد گرفتیم استفاده از کودکان افغان در میدان نبرد بود، کودکان بی‌گناهی که کمتر از 10 سال سن داشتند.»

وی افزود: در موقع عملیات و با توجه به اینکه اکثر کوچه‌ها در افغانستان پر از مواد انفجاری است، آب‌نبات یا بسته غذایی را در کوچه پرتاپ می‌کردیم، اگر این کودکان به دنبال آن می رفتند مطمئن می‌شدیم که کوچه امن است و  پشت سر کودکان یا افراد مسن وارد آن می‌شدیم.

امبل ادامه داد: اما زمانی که کودکان وارد کوچه نمی‌شدند،‌ متوجه ناامنی مکان شده و از ورود به آن امتناع می‌کردیم.

پیش از این طبق یک تحقیقات رسمی در خصوص جنایات جنگی منتسب به نظامیان استرالیا، قتل‌های رقابتی و «خونخواهی» در بین نیروهای ویژه استرالیا در افغانستان یک امر عادی بوده است.

برخی گزارش ها حاکی از این است که نظامیان استرالیایی در قتل غیرقانونی ۳۹ غیرنظامی یا زندانیان افغانستان نقش داشته‌اند، همچنین شواهدی ارائه شده مبنی بر اینکه نظامیان استرالیایی در برخی موارد برای زخمی کردن غیرنظامیان افغان از سگ استفاده می‌کردند.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا نیز با امضای یک فرمان اجرایی مجوز اعمال تحریم علیه «دیوان بین‌المللی کیفری» به دلیل تلاش این دیوان برای بررسی جنایات جنگی آمریکا در افغانستان را صادر کرده بود.

در سال‌های اخیر، دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل تصمیم این نهاد عالی قضایی جهانی برای آغاز تحقیقات درباره جنایت‌های نظامیان آمریکا در افغانستان و همچنین رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان، با فشارهای شدید واشنگتن و تل‌آویو مواجه شده‌اند.