به گزارش مرور نیوز به نقل از رویترز، ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا از ورود ناوشکن «یو اس اس راسل» این کشور به آب های فراساحلی جزایر «اسپارتلی» خبر داد که چین حق مالکیت آنها را از آن خود می داند.
عبور ناوشکن آمریکایی از این منطقه، با ادعای حق آزادی کشتیرانی انجام می شود حال آنکه هدف به چالش کشیدن قدرت پکن در آبراه کلیدی دریای چین جنوبی است.
چین جزایر اسپارتلی را بخشی از قلمرو ارضی خود می داند حال آنکه برونئی، مالزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام هم ادعاهای مشابهی را در این باره مطرح می کنند.
عبور ناوشکن راسل از حریم آبی اسپارتلی، در ادامه رزمایش مشترک دو ناو گروه تهاجمی آمریکا در اطراف جزایر «پارسلی» انجام شد. این رزمایش اوایل ماه جاری میلادی (فوریه) برگزار شده بود.
گشت زنی در دریای چین جنوبی، تاکید بر تداوم حمایت نظامی از تایپه، بازگشت ۴ فروند بمب افکن هستهای به جزیره گوام، عبور ناوشکن «جان مک کین» از تنگه تایوان و در نهایت، طرح اتهامات حقوق بشری علیه اقدامات چین در تبت و هنگ کنگ، همگی نشان از آن دارد که بایدن سیاست چرخش به ایندوپاسیفیک را از روی رد پای ترامپ دنبال خواهد کرد.
طبق «چارچوب راهبردی آمریکا در ایندوپاسیفیک»، چین به دنبال پر کردن خلاء ناشی از سست شدن اتحاد واشنگتن و کشورهای منطقه از راه برتریجویی در حوزههای اقتصادی، هوش مصنوعی و بیوژنتیک است و برای دفع این خطر، آمریکا نه تنها باید با متحدان سنتی نظیر ژاپن و استرالیا همکاری نزدیک داشته باشد بلکه باید هند را نیز به عنوان اهرم اصلی توازن قوا در نظر بگیرد حال آنکه اتحاد چین و مناطق تابعه به ویژه تایوان ذیل «اصل چین واحد» دیگر موضوعیت ندارد.