سرویس بین الملل- فعالان حقوق بشری میگویند، مقام های کوبا به سرکوب، دستگیری و جلوگیری از حضور شرکت کنندگان در یک راهپیمایی در هاوانا پرداخته و یک وکیل آمریکایی حقوق بشری را نیز بازداشت کردهاند.
به گزارش مرور نیوز به نقل از خبرگزاری فرانسه، این نخستین بار از زمان فوت فیدل کاسترو، رهبری کوباست که دولت هاوانا دست به سرکوب مخالفان به این گستردگی زده است و به نظر می رسد که رائول کاسترو، رئیس جمهوری این کشور می خواهد نشان دهد که جایی برای مخالفان در کشورش وجود ندارد.
خوزه دانیل فرر، رئیس "اتحادیه میهن پرستی کوبا" که از سوی مقام های امنیتی این کشور به اتهام ایجاد اغتشاش و ناآرامی در سانتیاگو بازداشت شده، از شرکت کنندگان در راهپیمایی در شرق کوبا خواسته تا از دولت بخواهند زندانیان سیاسی را آزاد کند. رائول کاسترو تاکید دارد که هیچ زندانی سیاسی در کشورش وجود ندارد.
دانیل فرر 46 ساله گفت: آنها مرا تهدید کردند و گفتند که باعث شده ام تا با برگزاری این راهپیمایی نظم عمومی به هم بخورد. آنها مرا به توطئه و خیانت نیز متهم کردند.
عملیاتی مشترک در ساعت 6 صبح به وقت محلی روز یکشنبه در سانتیاگو و پالما سوریانو صورت گرفت و 42 تن را بازداشت کردند. 20 تن در سانتیاگو، 12 تن در پالما سوریانو و 10 تن در هاوانا بازداشت شدند.
در جریان این راهپیمایی ها، کیمبرلی مولتی، وکیل حقوق بشر آمریکایی روز جمعه در کنار دو تن از فعالان کوبایی بازداشت شد. آنها قصد داشتند تا با دانیلو مالدونادو، دیوارنگار کوبایی که در حبس است، دیدار کنند که بازداشت شدند. این وکیل حقوق بشری آمریکا به درخواست دولت کوبا را ترک کرد.
این فرد در 26 نوامبر 2016 و یک روز پس از فوت فیدل کاسترو بازداشت شد چون بر روی دیواری در هاوانا نوشته بود "او رفت".