وانگ چانگ گفت:چین به شدت با فشار کشورها برای ایجاد تقابل و سیاسی کردن آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به ویژه زمانی که ایران در حال تقویت همکاری با آژانس است، مخالف است.
به گزارش مرور نیوز، «وانگ چانگ» معاون نماینده چین در شورای حکام آژانس اتمی مستقر در شهر «وین»، گفت که اعمال فشار بر ایران کمکی به حل مسئله هستهای این کشور نمیکند و تنها نتیجه معکوس خواهد داشت.
به نوشته خبرگزاری «شینهوا» وانگ پس از تصویب قطعنامه در نشست شورای آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه تهران، گفت که چین با این قطعنامه مخالف فشار کشورهای مربوطه بر ایران است.
بر اساس این گزارش، چین به قطعنامه پیشنهادی انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا و انتقاد از ایران درباره پادمان هستهای رای منفی داد.
این مقام چینی گفت: «مسائل پادمانی باقیمانده ایران اساسا موضوعات دوجانبه بین دبیرخانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران است و باید از طریق گفتگو و رایزنی بین دو طرف حل و فصل شود».
وی افزود: «چین به شدت با فشار کشورهای ذیربط برای ایجاد تقابل و سیاسی کردن آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به ویژه زمانی که ایران در حال تقویت همکاری با آژانس است، مخالف است».
این مقام چینی اظهار داشت، پکن از طرفهای مربوطه میخواهد اقدامات مشخصی برای حمایت از آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تقویت همکاری با ایران و از بین بردن اختلافات از طریق گفتوگو انجام دهند.
نماینده چین همچنین تاکید کرد که مذاکرات احیای برجام در مرحله حساسی قرار دارد.
وانگ گفت: «چین از همه طرفهای مذاکرات هستهای ایران میخواهد از اقداماتی که ممکن است مذاکرات را تضعیف کند اجتناب و شرایط لازم و فضای مساعد برای توافق زودهنگام ایجاد کنند».
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه قطعنامهای ضد ایرانی به تصویب رساند. این قطعنامه با ۲۶ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع به تصویب این شورای ۳۵ عضوی رسیده است.
برگزاری «رویترز » به نقل از دیپلماتهای حاضر در جلسه غیرعلنی شورای حکام آژانس نوشت که قطعنامه مذکور از ایران میخواهد فوراً با تحقیقات آژانس اتمی در خصوص ذرات اورانیوم یافتشده در سه مکان اعلامنشده در ایران همکاری کند.
«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ساعاتی قبلتر پیشنهاد قطعنامه ضد ایرانی از سوی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را محکوم کرده و آن را غیرقابل قبول و مردود خوانده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه هشدار داده بود که اگر قطعنامه ضد ایرانی در آژانس تصویب شود، پاسخ ایران قاطع و موثر خواهد بود.