موسسه لگاتم، در ماه نوامبر تحقیقات ده سالانه شاخص رفاه جهانی خود را با مطالعات گسترده بر روی مرفهترین کشورهای جهان منتشر کرده است.
به گزارش مرور نیوز، سلامت در این تحقیقات بر اساس سه جزء کلیدی مورد بررسی موسسه لگاتم قرار گرفته که به این ترتیب هستند؛ سلامت جسمی و روانی عمومی یک کشور، زیر ساختهای سلامت و در نهایت، در دسترس بودن مراقبتهای پیشگیرانه.
طبیعی است که در این شاخص رفاه، کشورهایی که به لحاظ اقتصادی از جمله کشورهای توسعه یافته محسوب میشوند، کشورهای بزرگ که اتفاقا به منابع وسیعی دسترسی دارند در جرگه بهترینها به لحاظ سلامت قرار میگیرند.
لیست این 15 کشور را به این ترتیب مرور میکنیم؛
15 - کانادا
بر اساس قانون بهداشت 1984 کشور کانادا درمان در مرحله دسترسی به مراقبهای سلامت رایگان اعلام شد. قانونی که به عنوان مدیکایر شناخته میشود. هر چند سیستم بهداشت و درمان کانادا کامل نیست و از همین رو در سالهای اخیر بسیاری از مردم کانادا برای درمان و مراقبتهای خصوصی راهی امریکا شدهاند.
14 - قطر
بهترین استانداردهای سلامت را در بین کشورهای خاورمیانه میتوان در کشور ثروتمند قطر پیدا کرد.کشور قطر اخیرا قدم بزرگی در راستای پیاده سازی سیستم مراقبتهای بهداشت جهانی در سراسر این کشور برداشته است.
13 - فرانسه
این کشور اروپایی به کیفیت سیستمهای خدماتی بهداشتیاش مشهور است. برای همین عجیب نیست اگر فرانسه در این لیست قرار گرفته است. سن امید به زندگی در کشور فرانسه 82 سال است.
12 - نروژ
نروژ به همراه همتایان اسکاندیناوی خود اغلب در نزدیکی رنکینگ کیفیت جهانی زندگی قرار میگیرد که یکی از دلایل این اتفاق شرایط سلامت مردم این کشور است.خدمات بهداشتی درمانی برای بچههای زیر 16 سال در این کشور رایگان است هر چند بزرگسالان برای دریافت این خدمات باید پول بپردازند. این کشور در کل دنیا تنها کشوری است که بیش از هر یک نفر برای سلامت و مراقبتهای بهداشتی هزینه میکند.
11 - نیوزلند
نیوزلند فعالترین کشور در جهان است با مردمی که به لحاظ وزنی در شرایط ایدهآلی قرار دارند و در مسابقات بینالمللی ورزشی شرکت میکنند. میانگین سن امید به زندگی در این کشور 81.6 است.
10 - بلژیک
صرفا بر اساس میانگین سن امید به زندگی 81.1 سال ، بلژیک بیرون از جمع بیست کشور برتر جهان قرار میگیرد. این کشور از سیستم بهداشت جهانی برخوردار است اما به بیمه سلامت الزامی برای مردمش احتیاج دارد.
9 - آلمان
با اینکه آلمانیها به خوردن سوسیس که از جمله خوراکیهای ناسالم شناخته میشود مشهور هستند اما مردم این کشور از جمله سالمترین مردمان جهان شناخته میشوند.میانگین سن امید به زندگی در این کشور 81 سال است.
8 - استرالیا
با آب و هوای فوقالعاده و کمترین میزان آلودگی هوا ، غیر طبیعی نیست اگر استرالیا در جمع سالمترین کشورها در نیمکره جنوبی زمین قرار بگیرد. میانگین سن امید به زندگی در این کشور 82.8 است که استرالیا را در این زمینه در رتبه چهارم جهان قرار داده.
7 - هنگکنگ
شهر کوچک و تقریبا مستقل هنگ کنگ برای جمعیت 7.2 میلیونی خود 11 بیمارستان خصوصی و 42 بیمارستان عمومی دارد. در سال 2012 زنان هنگ گنگی بیشتر میانگین سن امید به زندگی را در بین جمعیت کره زمین مال خود کرده بودند.
6 - سوئد
با بالاترین سطح کیفیت زندگی و سلامت در رنکینگ کشورهای شمالی اروپا ، سوئد بالاترین امتیاز را از آن خود میکند.مردان سوئدی بالاترین رتبه چهارم سن امید به زندگی را در بین همه مردمان جهان به خود اختصاص دادهاند به طوریکه 80.7 سال میانگین سن امید به زندگی آنها شناخته شده است.
5 - هلند
در سال 2015 کشور هلند بالاترین رتبه را در اروپا به لحاظ شاخص مصرف کننده سالم به دست آورد. در مقایسه با سیستم بهداشت و درمان در اروپا هلند از 1000 امتیاز ، عدد 916 را به دست آورد که بالاترین محسوب میشود.
4 - ژاپن
ژاپن با میانگین سن امید به زندگی 83.7 سال ، بالاترین رتبه را در دنیا به خود اختصاص داده است. که البته این موضوع دغدغه جمعیتی را بر اساس پیر شدن سریع جمعیت ژاپن منجر شده است.
3 - سوئیس
کشوری ثروتمند، زیبا و به طور خارقالعادهای سالم. سوئد از جمله کشورهایی است که هر چیزی را که یک فرد برای زندگی خوب به آن نیازمند است به فراوانی دارد. سیستم بهداشت و درمان این کشور همان سیستم جهانیست که مبنای آن بیمه اجباری همه شهروندان در این کشور بوده است.
2 - سنگاپور
سنگاپور کوچک از دیگر کشورهایی است که به لحاظ شاخص سلامت در بالاترین رتبهها قرار میگیرد. سنگاپور با جمعیت 5.6 شهروند، از میانگین سن امید به زندگی 83.1 سال بهرهمند است.
1 - لوکزامبورگ
این کشور بین بلژیک، فرانسه و آلمان واقع شده است. لوکزامبورگ ثروتمند در بالاترین رتبه موسسه لگاتم بر اساس زیر شاخصهای سلامت قرار میگیرد. میانگین سن امید به زندگی در بین مردم این کشور 82 سال است.