ژاپن اعلام کرد که راکتور اتمی کیوشو این کشور را به دلیل مسائل امنیتی و نگرانی های شهروندان متوقف کرده است.
به گزارش مرورنیوز، این اقدام بخشی از فعالیت های دولت ژاپن برای بازنگری در کارکرد نیروگاه های هسته ای این کشور پس از زمین لرزه و فاجعه سونامی و اتمی در فوکوشیما در سال ۲۰۱۱ میلادی است.
با از کار افتادن راکتور شماره یک نیروگاه برق اتمی «سندای» در منطقه کیوشو در جنوب ژاپن این کشور هم اکنون فقط دو راکتور فعال اتمی دارد.
ماه ها پس از فاجعه در نیروگاه اتمی فوکوشیما که به نشت مواد اتمی به دریا انجامید و باعث شد هزاران نفر خانه هایشان را تخلیه کنند، دولت در حال بازرسی از نیروگاه های هسته ای بوده است.
این احتمال وجود دارد که راکتور شماره یک نیروگاه سندای بار دیگر فعال شود اما بازرسان می گویند موارد امنیتی موجب شد تا آن را در زمان حاضر تعطیل کنند.
تارنمای «ژاپن نیوز» می نویسد که به رغم توقف کار این راکتور، بازرسی ها از دو راکتور دیگر این نیروگاه برق هسته ای در جریان است.
براساس این گزارش، چنانچه مسایل امنیتی نگران کننده ای وجود داشته باشد احتمال می رود که تا پایان سال جاری میلادی راکتور شماره 2 سندای نیز تعطیل شود.
از سال ۲۰۱۱ میلادی به این طرف و فاجعه اتمی فوکوشیما تاکنون بیش از ۵۰ راکتور و نیروگاه اتمی در ژاپن تعطیل شده و همین باعث افزایش واردات نفت در این کشور شده است.
با وجود گذشت پنج سال از آن زمان هنوز جنبش های ضد هسته ای در ژاپن فعال هستند و به دولت امکان از سرگیری فعالیت راکتورها را نداده اند.
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن پیشتر در سخنانی گفت که دولت پس از «عبور راکتورها از سخت ترین تدابیر نظارت ایمنی در جهان» می خواهد از ورود مجدد آنها به چرخه تولید انرژی اطمینان حاصل کند.
دولت گفت که ژاپن برای کاهش هزینه هنگفت واردات انرژی و همچنین کاهش میزان فزاینده تولید دی اکسید کربن، باید به نیروی اتمی تکیه کند.
با این حال کارشناسان اخطار داده اند که راکتورهایی که چند سال کار نکرده اند گاه مشکل ساز می شوند.
در ماه مارس سال ۲۰۱۱ یکی از شدیدترین زلزله هایی که تاکنون ثبت شده با قدرت 9 ریشتر در آب های نزدیک ژاپن روی داد که امواج عظیم سونامی را بلند کرد. بیش از ۱۶ هزار نفر مردند و بیش از ۲۵۰۰ نفر هنوز مفقود هستند.
با این حال هیچ کدام از آنها به دلیل فاجعه اتمی نبود هر چند در جریان تخلیه بعد از فاجعه شماری جان خود را از دست دادند.