ناظران تحریمهای سازمان ملل نسبت به جنایات جنگی نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی علیه غیرنظامیان یمنی هشدار دادند.
به گزارش گروه بین الملل مرور نیوز به نقل از رویترز، ناظران تحریم های سازمان ملل در گزارشی به شورای امنیت هشدار دادند که ائتلاف به رهبری عربستان سعودی حملاتی را در یمن انجام داده اند که احتمالا جنایت جنگی به شمار می رود.
کارشناسان سازمان ملل به متحدان این ائتلاف از جمله آمریکا، بریتانیا و فرانسه هشدار داده اند که به قوانین بین المللی پایبند باشند.
کارشناسان سازمان ملل 10 حمله هوایی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی طی مارس تا اکتبر را مورد بررسی قرار داده اند، در این حملات بیش از 292 غیر نظامی از جمله 100 زن و کودک جان خود را از دست داده اند.
کارشناسان سازمان ملل در گزارش 63 صفحه ای اعلام کردند: در 8 مورد از 10 مورد تحقیقات انجام شده، هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد حملات هوایی علیه اهداف نظامی انجام شده باشد. در هر 10 حمله هوایی، نیروهای ائتلاف سعودی به قوانین بین المللی احترام نگذاشته اند و تدابیر احتیاط آمیز را در این حملات رعایت نکرده اند. برخی از حملات هوایی انجام شده مطابق با جنایات جنگی بوده است.
عربستان سعودی رهبری ائتلاف نظامی را بر عهده دارد که شامل کشورهای بحرین، کویت، قطر، امارات متحده عربی، مصر، اردن، مغرب و سودان است.
عبدالله المعلمی نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل، مطالب مندرج در این گزارش را بی پایه و اساس دانسته است. وی ادعا کرد که ائتلاف سعودی حداکثر اقدامات پیشگیرانه را انجام می دهد و به قوانین بین المللی پایبند است. البته در برخی موارد به اشتباهات اذعان شده و مسئولیت آن قبول شده است. تدابیر اصلاحی از جمله پرداخت غرامت و خسارت به قربانیان اتخاذ شده است.
کارشناسان سازمان ملل تاکید کردند: افسران آمریکایی در فعالیت های اطلاعاتی و تدارکاتی از ائتلاف سعودی حمایت می کنند و افسران نظامی از فرانسه، مالزی و بریتانیا نیز در مقر نیروهای نظامی عربستان سعودی حضور دارند.
کارشناسان سازمان ملل افزودند: همه کشورهای عضو ائتلاف و متحدان آنها این تعهد و وظیفه را دارند که تدابیر مناسبی را اتخاذ کنند تا احترام به قوانین بین المللی تضمین شود.
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در این باره گفت: ما از همه طرف ها می خواهیم تا تدابیری را اتخاذ کنند تا از آسیب رسیدن به غیرنظامیان جلوگیری شود. پایان جنگ در یمن مستلزم یک روند پایدار برای توقف خصومت ها و یک راهکار جامع سیاسی است.