فاکسنیوز گزارش کرد که دولت سابق آمریکا در سال آخر ریاستجمهوری اوباما مبلغ 9.2 میلیارد دلار به سازمان ملل و سازمانهای وابسته به این سازمان تخصیص داده که بیشتر از مبلغی است که وزارت خارجه آمریکا در سال 2010 اعلام کرده بود.
به گزارش گروه بینالملل مرور نیوز، شبکه «فاکسنیوز» در گزارشی اختصاصی نوشت بنا بر سندی که اخیرً در وبسایت وزارت خارجه آمریکا منتشر شده است، دولت «باراک اوباما» رئیسجمهور سابق آمریکا در سال آخر صدارت، دستکم 9.2 میلیارد دلار به سازمان ملل داده است.
طبق این گزارش، مجموع مبلغی که دولت اوباما به سازمان ملل تخصیص داده است از سندی به دست آمده است که خلاصهای از هزینههای دولت آمریکا برای سازمانهای بینالمللی در آن آمده بود.
شبکه فاکسنیوز با اشاره به این عدد نوشت که این مبلغ حدود 20 درصد بیشتر از رقم 7.7 میلیارد دلاری است که وزارت خارجه آمریکا در سال 2010 اعلام کرده بود.
مجموع صورتحساب آمریکا برای سازمانهای بینالمللی کمتر از 0.5 میلیارد دلار است و این به مفهوم آن است که سازمانهای وابسته به سازمان ملل حدود 88 درصد از این هزینههای دولت آمریکا را دریافت و جذب میکنند.
این عدد جدید که فاکسنیوز آن را منتشر کرده است شامل حدود 360 میلیون دلار برای سازمان امداد سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (UNRWA) بوده است و این در حالی است که وزارت خارجه آمریکا در سال 2010 اعلام کرده بود که 238.3 میلیون دلار به این سازمان کمک کرده است.
طبق این گزارش، هفته گذشته دولت ترامپ کمک دقیقه نودی 221 میلیون دلاری دولت اوباما به تشکیلات خودگردان فلسطین را متوقف کرد.
منتقدان از قبل تصریح کرده بودند که ارقام وزارت خارجه در خصوص حمایت از سازمان ملل کمتر از مبلغ واقعی است که دولت اوباما به این سازمان تخصیص داده است.
بعنوان مثال رقمی که دولت اوباما به صندوق آب و هوای سبز که تحت حمایت سازمان ملل است، تخصیص داده بود، دستکم 500 میلیون دلار کمتر از مبلغ واقعی که به این سازمان تخصیص داده شده است، اعلام شده بود.
دولت ترامپ یکی از منتقدان هزینه هایی است که آمریکا برای سازمان ملل تخصیص میدهد و یکی از طرحهایی که در دولت وی مطرح شده است، خروج آمریکا از سازمان ملل است.
در سایت کنگره آمریکا طرح پیشنهادی «مایک دی راجرز» عضو مجلس نمایندگان آمریکا با عنوان «بازگرداندن حاکمیت آمریکا 2017» با شماره HR 193 ثبت شده؛ طرحی که اکنون در کمیته روابط خارجی این مجلس قرار دارد.
بر اساس بخشی از این طرح، در صورت تصویب نهایی آن و متمم هایش در کنگره آمریکا، اجرایی شدن خروج واشنگتن از سازمان ملل دو سال پس از امضای این طرح، زمان خواهد برد.
حامیان و طراح این طرح با تاکید بر این که این «طرحی برای پایان دادن به عضویت آمریکا در سازمان ملل»، است از رئیس جمهور آمریکا خواستند که در صورت تصویب نهایی آن در کنگره، به عضویت آمریکا در سازمان ملل و همه نهادهای وابسته به آن پایان دهد.
از جمله بخشهای دیگر این طرح، بستن و مسدود کردن ساختمان سازمان ملل در نیویورک آمریکا و ملغی کردن تمامی توافقات واشنگتن با این نهاد درباره میزبانی از سازمان ملل است.
از دیگر مفاد این طرح جنجالی، ممنوعیت تخصیص هرگونه منابع مالی آمریکا در اختیار سازمان ملل یا هر نهاد وابسته به آن است که این موضوع شامل پرداخت منابع مالی برای ماموریتهای صلح بانی و «حافظ صلح» هم میشود.