شرکتهای هواپیمایی متعدد روز شنبه به مسافران کشورهایی که از سوی دونالد ترامپ در فهرست ممنوعیت ورود به آمریکا قرار گرفته اند در پی رای یک دادگاه فدرال برای معلق شدن این ممنوعیت، برای سوار شدن به پروازهای آمریکایی چراغ سبز دادند.
به گزارش مرور نیوز، جیمز روبارت، قاضی دادگاه منطقه سیاتل آمریکا روز جمعه ممنوعیت جنجالی ترامپ برای ورود مسافران هفت کشور مسلمان را بلوکه کرد و باعث خشم رئیس جمهور آمریکا و محکومیت این اقدام از سوی وی شد. ترامپ با مضحک خواندن حکم این قاضی، اعلام کرد برای این حکم درخواست تجدیدنظر خواهد کرد.
اگرچه بعضی از شرکتهای هواپیمایی اعلام کرده اند منتظرند ببینند وضعیت به چه شکل پیش خواهد رفت اما شرکتهایی شامل ایرفرانس، قطر ایرویز، لوفتهانزا و سوئیس ایرویز اعلام کردند مسافران این هفت کشور را که دارای ویزای معتبر باشند، در پروازهای آمریکا سوار خواهند کرد.
در پی حکم دادگاه، مقامات آمریکایی روز شنبه ممنوعیت سفر را معلق کردند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرگزاری فرانسه گفت: ما ابطال موقت ویزاها را متوقف کرده ایم. این مقام آمریکایی در ادامه افزود: اشخاصی که ویزای آنها به صورت فیزیکی باطل نشده، اگر ویزای معتبر دارند می توانند سفر کنند. همزمان شکایت باب فرگوسن، دادستان کل ایالت واشنگتن علیه فرمان ترامپ در حال بررسی است. فرگسون روز جمعه اعلام کرد توقف حکم ترامپ از سوی دادگاه به معنای آن است که قانون اساسی حاکم بوده و هیچ کس حتی رئیس جمهور بالاتر از قانون نیست.
در میان شرکتهای هواپیمایی که تایید کرده اند به مسافران با ویزاهای معتبر چراغ سبز داده اند، ایرفرانس به خبرگزاری فرانسه گفت: این شرکت از صبح شنبه تصمیم قاضی آمریکایی را اجرا کرده و همه مسافرانی که مدارک معتبر به همراه داشته باشند می توانند سوار پروازهای آمریکا شوند.
سایر شرکتهای هواپیمایی در وب سایتهای خود تایید کردند مسافراتی که ویزای داشتند را حتی پیش از انتشار بیانیه وزارت خارجه آمریکا می پذیرفتند.
یک مقام در فرودگاه قاهره که مایل به افشای نامش نبود، به خبرگزاری فرانسه گفت: شرکتهای هواپیمایی از فرودگاه جی اف کندی در نیویورک پیامی گرفتند مبنی بر اینکه این فرودگاه فرمان ترامپ را بدنبال حکم دادگاه برای لغو ممنوعیت سفر نادیده می گیرد.
ترامپ هفته گذشته فرمان اجرایی صادر کرد که بر اساس آن ورود اشخاص از هفت کشور مسلمان شامل ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن به آمریکا به مدت ۹۰ روز و همه پناهجویان به مدت ۱۲۰ روز ممنوع می شود.
اقدام ترامپ که وی استدلال می کند به دلایل امنیتی بوده است، به فرودگاههای سراسر آمریکا ضربه زد و اعتراضات گسترده ای را به دنبال داشت و شمار زیادی از مسافرانی که قصد ورود به این کشور را داشتند سرگردان کرد.