سرویس بین الملل- ژنرال خفتر فرمانده نیروی هوایی لیبی در دوره معمر قذافی دیکتارتور سابق این کشور و یکی از کنشگران نظامی لیبی همکاری خود را با دونالد ترامپ و پوتین اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل مرور نیوز به نقل از شبکه خبری فرانس 24، خلیفه خفتر که فرماندهی ارتش ملی لیبی را در اختیار دارد تاکید کرد که آماده همکاری با دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری آمریکا و روسیه است.    

وی افزود: من خواهان اتحادی متشکل از آمریکا و روسیه هستم تا از این طریق بتوانیم با تروریسم مقابله کنیم.

ژنرال خفتر از جامعه جهانی خواست لیبی را تعیین سرنوشت خود آزاد بگذراند و تاکید کرد: این ملت خود می داند که بد و نیکش چییست و جامعه جهانی باید از عزم و اراده مردم لیبی حمایت کند.

حفتر فارغ‌التحصیل آکادمی نظامی در بنغازی بوده است که در شوروی سابق آموزش دیده است . وی در کودتای 1969 که توسط معمر قذافی به اجرادرآمد و طی آن پادشاه ادریس سنوسی از قدرت برکنار شد و قذافی به قدرت رسید شرکت داشت.

وی پس از آن به کار خود در ارتش لیبی ادامه می‌دهد تا اینکه در خلال جنگ لیبی با چاد (1978 تا 1987) در رأس یک یگان ارتش در این جنگ حضور می‌یابد که طی آن ، توسط نیروهای چاد اسیر می‌شود. پس از آن رهبران لیبی وی را رها کرده و گفتند که وی از ارتش پیروی نمی‌کرد.

پس از این واقعه، آمریکایی‌ها توانستند وی را در عملیاتی که تا هم‌اکنون نیز به صورت یک معما در آمده، نجات دهند و به وی، پناهندگی سیاسی در آمریکا دادند. وی در آمریکا به جنبش مخالفان نظام لیبی در خارج از این کشور پیوست.

طی سال هایی که وی در خارج از لیبی و در آمریکا بود، دولت قذافی وی را متهم می‌کرد که عامل سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) هست.

وی پس از اینکه بیست سال را در خارج از لیبی و درآمریکا گذراند ، در مارس سال  ،2011 کمی پس از شروع جنبش علیه قذافی به لیبی بازگشت.

وی پس از برکناری قذافی، از سوی شورای ملی انتقالی لیبی که شاخه سیاسی انقلابیون سابق به شمار می‌آمد، به عنوان فرمانده نیروهای زمینی انتخاب شد و بسیاری از افسران قدیمی که از ارتش نظام قذافی جدا شده بودند، تحت امر او قرار گرفتند. اما طبق گفته یک عضو سابق شورای انتقالی لیبی، ظاهرا مقامات انتقالی لیبی، به وی بطور کامل اطمینان نداشته و معتقدند که وی نظامی است که در نظر دارد تا به قدرت برسد و نگران هستند که وی در نهایت دولت مستبد جدیدی را به راه بیاندازد.

همچنین میان وی و سرلشکر سابق ارتش لیبی عبدالفتاح یونس رقابت شدیدی بود. عبدالفتاح یونس که او نیز از نظام قذافی جدا شده بود؛ در ژوئیه 2011 طی شرایطی که هنوز نیز مشخص نیست، ترور شد. خلیفه حفتر از حمایت کامل نظامیان سابق ارتش لیبی برخوردار است.

کمی پس از اینکه رژیم قذافی در لیبی سرنگون شد، حدود 150 افسر و افسروظیفه وی را فرمانده جدید ارتش لیبی اعلام کردند و از این طریق تلاش نمودند تا کنگره ملی لیبی (پارلمان این کشور) را در مقابل امری انجام شده قرار دهند ، اما مقامات دولت انتقالی وقت، با این کار مخالفت نموده و شخص دیگری را به این پست گماردند. وی پس از این ماجرا کمتر در مکان های رسمی حضور علنی یافت.