مقامات آنکارا که از ممانعت کشورهای اروپایی در برابر تبلیغات رفراندوم تغییر قانون اساسی ترکیه عصبانی هستند، اروپا و بطور خاص هلند را به تحریم تهدید کردند.

به گزارش مرور نیوز، مخالفت دولت‌های اروپایی با برگزاری سخنرانی و تجمعات تبلیغاتی مقامات ترکیه در کشورهایشان برای جمع کردن رای مثبت به تغییر قانون اساسی در همه‌پرسی 27 فروردین، باعث عصبانیت بیش‌ازحد آنکارا شده بگونه‌ای که حتی اروپا را تهدید به تحریم می‌کنند.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه پس از آنکه دولت هلند روز شنبه از به زمین نشستن هواپیمای حامل وزیر خارجه و ورود زمینی وزیر خانواده این کشور به آمستردام جلوگیری کرد، گفت این کشور دولت فاشیستی دارد.

اردوغان روز یکشنبه ضمن تهدید کردن هلند به اعمال تحریم‌هایی بر آن، گفت «سازمان‌های بین‌المللی» باید علیه هلند موضع گرفته و ضد این کشور تحریم وضع کنند.

وی همچنین ادعا کرد هلند مانند یک «جمهوری موزفروش» (تک محصولی و ضعیف از نظر سیاست خارجی) عمل می‌کند که باید بخاطر اقداماتش علیه وزیران ترکیه تحریم شود.

«بینالی ایلدیریم» نخست وزیر این کشور نیز طی اظهاراتی تهدیدآمیز مدعی شد هلند بهای سنگینی را برای این کارش خواهد پرداخت و آنکارا به زودی به شدیدترین نحو به هلند پاسخ می‌دهد.

«مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه که پیشتر نیز آلمان را تهدید کرده و گفته بود برلین باید درست رفتار کردن را یاد بگیرد زیرا آنکارا دولت تحت امر آنها نیست، این بار نیز هلند را «پایتخت فاشیسم» خواند.

«بکر بوزداغ» وزیر دادگستری این کشور - که خود نیز چندی پیش درپی ممانعت آلمان از برگزاری سخنرانی‌اش در شهر گاگانو اظهارات تندی را علیه برلین به زبان آورده بود - گفت از تمام حقوق و قدرتی که قوانین بین‌المللی در اختیار آنها قرار داده استفاده می‌کنند تا جواب این مواضع آلمان و هلند را بدهند.

بوزداغ که قبلا درباره آلمان مدعی شده بود این کشور پناهگاه تروریست‌هایی شده که به ترکیه حمله می‌کنند، گفت اروپا قصد دارد در همه‌پرسی تغییر قانون اساسی از پارلمانی به ریاستی دخالت کند اما آنکارا به هیچ کسی اجازه نخواهد داد عزت و مردم ترکیه را تهدید کند.

«عمر چلیک» وزیر امور اروپایی ترکیه نیز با بیان اینکه موضع هلند در قبال ترکیه ارزش‌های بنیادین اتحادیه اروپا را به خطر می‌اندازد، تهدید کرد آنکارا حتما تحریم‌هایی برای هلند در نظر خواهد گرفت.

چلیک همچنین از اتحادیه اروپا خواست تا هلند را بخاطر اقداماتش در ممانعت از ورود هماهنگ نشده وزیرانش به آمستردام، برخورد کند.