هلیبرن نیروهای آمریکایی در رقه و حمایت بزرگ آمریکا از کُردها میتواند با قضیه درخواست کُردها برای فدرالی شدن شمال سوریه در ارتباط باشد.
به گزارش مرور نیوز، این روزها همه نگاه محافل رسانه ای و سیاسی دنیا به نبرد رقه دوخته شده است. آمریکا در انتظار تحقق چندین هدف و در راس آن شکست دادن داعش در پایتخت این گروهک تروریستی در سوریه است تا علاوه بر اینکه تبلیغی برای دولت ترامپ باشد نقش پلیسی آمریکا در نظام بین المللی را نیز بار دیگر احیا کند.
آمریکا همچنین به دنبال تثبیت موجودیت خود در خاک سوریه است بخصوص که روسیه هم در سوریه است و آمریکا می خواهد توازنی در این زمینه ایجاد کند و اجازه ندهد که عرصه برای افزایش قدرت روسیه بیش تر از وضع کنونی شود بنابراین آمریکا تلاش می کند از طریق کُردها جای پایی در سوریه پیدا کند و ترکیه هم با شک و تردید نظاره گر این تحولات است.
اما روس ها هم در منبج حضور دارند و از کُردهای عفرین حمایت می کنند و معتقدند باید با حضور در مناطق کُرد نشین آنجا را برای آمریکایی ها رها نکنند بخصوص که منطقه شرق سوریه منبع ذخایر نفتی سوریه است این جنبه اقتصادی سوریه است اما از لحاظ سیاسی نیز مسکو می خواهد در همه جا در رویاروی آمریکا باشد.
این در حالی است که نیروهای ارتش سوریه هم در روستاهای منبج مستقر هستند آن هم از چند هفته پیش که شورای نظامی منبج این اراضی را به ارتش سوریه تحویل داد و کردها هم تصریح کردند که کنترل این مناطق حق ارتش سوریه و نه غیر آن است.
از سوی دیگر شبه نظامیان عرب عضو گروه های معارض مسلح در سوریه برای شرکت در نبرد رقه آماده می شوند و انتظار می رود در پی بازپس گرفته شدن رقه از داعش بین کُردها و عرب های عضو نیروهای سوریه دموکراتیک درگیری هایی رخ دهد.
در همین راستا کُردهای سوریه از طریق نمایندگان خود در نشست ژنو پیشنهاد و نظر خود را در خصوص درخواست بری تشکیل کشور مستقل کردستان سوریه و الحاق رقه به آن مطرح کردند و اگر چنین امری امکان پذیر نباشد دستکم کردهای سوریه مثل کردهای عراق حکومت خودمدیریتی فدرالی وابسته به دولت مرکزی سوریه تشکیل بدهند.
وزارت خارجه آمریکا بلافاصله در پاسخ به خواسته کُردها اعلام کرد که آینده سوریه باید به دست سوری ها معین شود و همچنین بر عزم ائتلاف بین المللی برای حمایت از نیروهای داخلی سوریه علیه داعش تاکید کرد.
با این حساب آمریکا به روشنی معلوم نکرد که با خواسته کُردها برای تشکیل دولت مستقل یا فدرال در سوریه موافق است یا خیر.
اما آمریکا از یک سو رقبای کُردها یعنی معارضان عرب را ساکت کرده و همزمان با رد نکردن همه خواسته هایشان نمی خواهد کردها را با واشنگتن بیگانه کند بنابراین این گونه القا کرده که سوری ها سرنوشتشان را تعیین می کنند با این حساب که کُردها هم بخشی از مردم سوریه هستند.
بنابراین آمریکایی که به دنبال تثبیت حضور خود در شرق سوریه است نمی تواند از کُردهایی که در مساحت بزرگی از این منطقه حضور دارند بگذرد.
قضیه خواسته کُردها برای ضمیمه شدن رقه به آنچه دولت فدرال در شمال سوریه است جنجال برانگیز باقی مانده است و این سوال مطرح می شود که چه چیزی کُردها را به سمت چنین نظریه ای سوق داده است و از چه زمانی رقه منطقه ای کُرد نشین شده که حالا کُردها خواهان آن هستند بخصوص که بیش تر ساکنان آن از بین اعراب هستند.
آیا هلی برن نیروهای آمریکایی در رقه و حمایت های بزرگ آمریکا از کُردها با این قضیه ارتباط دارد و آیا آمریکا در پشت پرده وعده هایی به کُردها برای الحاق رقه به کشور آتی کردستان داده است؟
نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان کُرد یک هفته پیش عملیات هلی برنی را برای تامین امنیت شهر الطبقه و سد راهبردی نزدیک به رود فرات در ریف غربی رقه به اجرا گذاشتند.
این عملیات با هدف بازگشایی جبهه ای جدید برای بازپس گیری شهر رقه از چنگ داعش صورت گرفته است.